Menü betöltése...
»Friss hírek»Mozi hírek
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Színes ceruza
Jegyzetfüzet
Kalligráfia
Jegyzettömb
Tempera
Rajztömb
Lyukasztó
Spirálfüzet
Zsírkréta
Bullet Journal
Olló
Tűzőgép
Ragasztó
Tűfilc
Etikett
Füzet

awilime hírek

Hogy hirtelen ne maradj hírtelen!

2024. április 20. szombat
Mai névnap: Tivadar
Holnapi: Konrád, Zelmira
Napkelte: 05:45
Napnyugta: 19:39
Budapest:
6°C
1007 hPa
6 km/h
EUR: 395 Ft   USD: 371 Ft
GBP: 462 Ft   CHF: 408 Ft

Mozi hírek

Sok pénz, kis sci-fi – A 3-test-probléma

A Trónok harca alkotói, D.B. Weiss és David Benioff ott folytatták A 3-test-probléma (3 Body Problem) című sorozattal, ahol anno a Targaryenek történetét lezárták. És ez baj. Ki ne emlékezne a finálé felé közeledő Trónok harca évadról évadra hanyatló színvonalára? Mi is írtunk róla, hogyan lehetne megmenteni és hogy végül hogyan nem sikerült. Persze akkorra […] The post Sok pénz, kis sci-fi – A 3-test-probléma appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Megtalálták a Nem férek a bőrödbe második részének rendezőjét

Először 2022 októberében merült fel a Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday) második részének lehetősége. A rendező bejelentését követően Lindsay Lohan és Jamie Lee Curtis fotót is közzétett. A Variety szerint Nisha Ganatra rendezi majd a Disney számára az eredetileg 2003-ban bemutatott Nem férek a bőrödbe második részét. A film a testcserés vígjátékok egyik emblematikus […] The post Megtalálták a Nem férek a bőrödbe második részének rendezőjét appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Ezek a szörnyek a barátaim – Godzilla x Kong: Az új birodalom

Imádnivaló, világi ostobaság lett a Godzilla x Kong: Az új birodalom. Nehéz megszólalni. Megtalálni a szavakat, hogy leírja az ember azt a letaglózó élményt, amit a Godzilla x Kong: Az új birodalom megtekintése jelent. Hiszen két farkas viaskodik az emberben, a csillogó szemű kisfiú, aki alig várja, hogy ismét találkozhasson hőseivel. És a vitriolba mártott […] The post Ezek a szörnyek a barátaim – Godzilla x Kong: Az új birodalom appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Itt az első ELTE Szemle teljes programja

Több mint ötven, az elmúlt pár évben készült hallgatói rövidfilm, állásbörzék, kerekasztal-beszélgetés a zsűrivel és Alumni blokk is színesíti az első ELTE Szemle programkínálatát. A közel tíz órányi filmet magába sűrítő felhoztalban a nézők megtekinthetnek számos, az elmúlt években hazai fesztiválon sikert arató hallgatói filmet. A már különböző fesztiválokon bemutatott filmeken kívül is bőven tartogat […] The post Itt az első ELTE Szemle teljes programja appeared first on Filmtekercs.hu… (Filmtekercs.hu, szombat 03:33)

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó pályáját méltatja az életműdíj. Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kisfaludy galériában kerül majd sor – írja a fesztivál sajtóközleménye. A fesztiválon Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros […] The post Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, péntek 14:18)

Novemberben a mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus vígjátéka

Herendi Gábor május elején fejezi be a Futni mentem című romantikus vígjáték forgatását, a film novemberben érkezik a mozikba. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb magyar filmesének nemsokára érkezik új, független produkciója – írja a Futni mentem c. film sajtóközleménye. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő romantikus vígjátékban olyan színészek szerepelnek, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, […] The post Novemberben a mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus… (Filmtekercs.hu, péntek 14:17)

IMDb 250: …ki kardot ragad – A hét szamuráj

Hetven éve már, hogy 6+1 szamuráj úgy döntött, megéri nekik meghalni egy tál rizsért. Legalábbis Kuroszava Akira így meséli. A hét szamuráj kimonóba öltözteti hőseit, hogy az arcunk előtt elsuhanó katanák pengéin az emberlét legtisztább-legigazabb képzeteit csillantsa meg egy-egy pillanatra. Nincs könnyű dolga az embernek, ha valami értelmeset kell mondania Kuroszava Akira filmjeiről. Különösen igaz […] The post IMDb 250: …ki kardot ragad – A hét szamuráj appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, péntek 11:51)

Megvan a 13. Artmozik éjszakája időpontja!

Idén is érdemes várni a májust a cinefileknek, mert a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban, a Tabánban, és először a Corvinban is tart majd az éjszakai mozimaraton rengeteg sikerfilmmel és premier előtti vetítésekkel! Az idei Artmozik éjszakája kínálatában az országos bemutató előtt szerepel Az arcuk mindig előttem lesz című francia dráma, de olyan népszerű, már […] The post Megvan a 13. Artmozik éjszakája időpontja! appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Mégsem készül el Tarantino utolsónak szánt filmje, a The Movie Critic

Nem a The Movie Critic lesz Tarantino tizedik, azaz utolsó alkotása, tekintve, hogy a rendező úgy döntött, egyáltalán meg sem rendezi. Idén írtunk róla, hogy Tarantino legújabb és egyben utolsó, tizedik rendezése egyúttal a harmadik közös munkája lesz Brad Pittel a Becstelen brigantyk és a Volt egyszer egy…Hollywood után. Az eredeti tervek szerint az év […] The post Mégsem készül el Tarantino utolsónak szánt filmje, a The Movie Critic appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Legfrissebb hírek időrendben

03:33 Itt az első ELTE Szemle teljes programja (Filmtekercs.hu)
P. 14:18 Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai (Filmtekercs.hu)
P. 14:17 Novemberben a mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus vígjátéka (Filmtekercs.hu)
P. 11:51 IMDb 250: …ki kardot ragad – A hét szamuráj (Filmtekercs.hu)
Megvan a 13. Artmozik éjszakája időpontja! (Filmtekercs.hu)
Mégsem készül el Tarantino utolsónak szánt filmje, a The Movie Critic (Filmtekercs.hu)
Forradalmak kora – Franklin (Filmtekercs.hu)
Érkezik a Szemfényvesztők 3. része! (Filmtekercs.hu)
Pamela Anderson veszi át Priscilla Presley szerepét a Csupasz pisztoly remake-ben (Filmtekercs.hu)
Schrödinger szerelme – The Greatest Hits (Filmtekercs.hu)

Bejelentették a cannes-i Filmkészítők kéthete programját (Filmtekercs.hu)
A Friss Hús bemutatja az idei Friss Csillagokat (Filmtekercs.hu)
IMDb 250: Zene, ami életeket menthet – A zongorista (Filmtekercs.hu)
Embert próbáló túra egy megszállt városban – Occupied City (Filmtekercs.hu)
Új sci-fi az Apple TV-n: a Dark Matterben Joel Edgerton önmagával háborúzik (előzetes) (Filmtekercs.hu)
Alex Garland Polgárháborúja hatalmas nyitánnyal indul (Filmtekercs.hu)
IMDb 250: Régi idők mozija – Sherlock Jr. (Filmtekercs.hu)
Feltámad a Melrose Place, az eredeti szereplők közül is visszatérnek (Filmtekercs.hu)
Készen állsz egy véres Tini Nindzsa Teknőcök filmre? (Filmtekercs.hu)
Játékos disztópia – Fallout (Filmtekercs.hu)

Az emlékekben vívott háború – A szimpatizáns (Filmtekercs.hu)
Tom Hiddlestonnal érkezik az Éjszakai szolgálat újabb 2 évada (Filmtekercs.hu)
Polinnal érkezik a Bridgerton 3. évadának előzetese (Filmtekercs.hu)
A bolsevizmus diszkrét bája – Egy úr Moszkvában (Filmtekercs.hu)
A győztes féreg kérdései – Ripley (Filmtekercs.hu)
Edgar Wright Stephen King-adaptációt rendez, főszerepben Glen Powell (Filmtekercs.hu)
Űzött Dionüszosz – Back to Black (Filmtekercs.hu)
Donald Trumppal indul a 77. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramja (Filmtekercs.hu)
Itt a 77. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programja (Filmtekercs.hu)
Királyi tévé vagy király tévé – Interjú a herceggel (Filmtekercs.hu)

Forradalmak kora – Franklin

Csendben debütált az AppleTV+ vadiúj sorozata. A Franklin egy már milliószor elbeszélt forradalom kevésbé bemutatott időszakába kalauzolja el nézőjét, az alapítóatya, Benjamin Franklin mitikus alakját pedig egy igazi színészlegenda, Michael Douglas alakítja. Kell ennél több? A cikk a sorozat első két része alapján készült. 1776-ban járunk, a függetlenségért harcoló 13 angol gyarmat több vesztes csatát […] The post Forradalmak kora – Franklin appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Érkezik a Szemfényvesztők 3. része!

Az eddig két varázslós heist filmet számláló Szemfényvesztők trilógiává dagad – Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco és Morgan Freeman is visszatérnek a folytatásban.  A  Lionsgate istállójában készülő bűvészekkel teli thriller, a Szemfényvesztők harmadik részében (Now You See Me 3) a jól ismert arcokhoz – Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco […] The post Érkezik a Szemfényvesztők 3. része! appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Pamela Anderson veszi át Priscilla Presley szerepét a Csupasz pisztoly remake-ben

Nagy kérdés volt, ki lesz Liam Neeson partnere Akiva Schaffer Csupasz pisztoly remake-jében – most már biztos, hogy Pamela Anderson veszi át Priscilla Presley szerepét. Régóta várják (vagy félik) a rajongók a Paramount Pictures még cím nélküli Csupasz pisztoly remake-jét, mely 2025. július 18-án érkezik a mozikba. Az eredeti, Jerry Zucker, Jim Abrahams és David […] The post Pamela Anderson veszi át Priscilla Presley szerepét a Csupasz pisztoly remake-ben appeared first on Filmtekercs.hu… (Filmtekercs.hu)

Most megy a TV-ben


RTL
06:10 Magilla Gorilla: Magilla a javíthatatlan autójavítóAmerikai animációs kalandvígjáték-sorozat (1964) (1. évad 28. rész)

TV2
06:10 Hupikék törpikék: Ügyi elköltözik / Törpös jótanácsBelga animációs sorozat (1989) (1. évad 157. rész)

film+
05:15 Rabló-pandúrOlasz akcióvígjáték (1982)

Cool
05:40 CSI: A helyszínelők: VégjátékAmerikai-kanadai krimisorozat (2015) (15. évad 18. rész)

Viasat 3
05:30 Szerencsés kutyaAmerikai családi reality sorozat (2015) (3. évad 12. rész)

Mozi+
05:50 Viszlát, Christopher RobinBrit dráma (2017)

SuperTV2
05:30 Kőkemény családAmerikai dráma (ismétlés) (2005)

Paramount Network
05:00 Rohamjárőrök 20. évadAngol documentaries (2021) (20. évad 11. rész)

Duna Televízió
06:00 HíradóÉlő közvetítés (ismétlés)

Schrödinger szerelme – The Greatest Hits

Mindenki átélte már, hogy egy kapcsolat végeztével megannyi apró dolog emlékeztet a másikra. Egy kocsma, egy utca, egy híd; egy étel, egy film vagy egy dal. De mi van akkor, ha a pillanatnyi emlékezés hozta keserédes melankóliát vagy esetleg még friss szívszorítást felváltja valami sokkal kézzelfoghatóbb és valósabb dolog? A The Greatest Hits ötletesen viszonyul […] The post Schrödinger szerelme – The Greatest Hits appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Bejelentették a cannes-i Filmkészítők kéthete programját

A Filmkészítők kéthete a cannes-i fesztivál hivatalos programjával párhuzamosan megrendezett filmes esemény, melyet a francia Filmrendezők Szövetsége alapított. Idén egy Chantal Akerman-ről elnevezett díjat is átadnak. A La Quinzaine des Cinéastes vagyis a Filmkészítők kéthete alapítója cannes-i fesztivál szervezőbizottságától független, a francia Filmrendezők Szövetsége alapított 1969-ben. Idén a vetítéssorozat nyitófilmje a francia rendezőnő, Sophie Fillières […] The post Bejelentették… (Filmtekercs.hu)

A Friss Hús bemutatja az idei Friss Csillagokat

Idén is lesz Friss Hús! Május 30. és június 5. között a Puskin moziban rendezik meg a nemzetközi rövidfilmfesztivált. A Friss Hús 2022 óta minden évben két olyan fiatal színészt mutat be, akikre érdemes odafigyelni: idén Gellért Dorottya és Ionescu Raul a két Friss Csillag.  A Friss Hús szervezői 2022-ben létrehozták a Friss Csillag nevű […] The post A Friss Hús bemutatja az idei Friss Csillagokat appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

IMDb 250: Zene, ami életeket menthet – A zongorista

Nem túlzás kijelenteni, hogy a holokauszt filmes feldolgozásai közül Roman Polanski 2002-es megjelenésű filmje magasan vezeti a ranglistát. Szép számmal készültek mozgóképes adaptációk az emberiség egyik, ha nem legmegrázóbb történelmi eseményéről, mégis – Steven Spielberg 1993-as Schindler listája mellett – A zongorista szignifikánsan képviseli a holokauszt filmes zsánert. A zongorista egy valódi holokauszt-túlélő élményeit dolgozza […] The post IMDb 250: Zene, ami életeket menthet – A zongorista… (Filmtekercs.hu)

Embert próbáló túra egy megszállt városban – Occupied City

Steve McQueen formabontó, bő négyórás dokumentumfilmje, az Occupied City Amszterdam második világháborús megszállásáról egy egyedi és érdekes kísérlet. Ám sokkal inkább értelmezhető kiállítási anyagént, installációként, mint filmként. „Na már megint ez a holokauszt téma! Nem lerágott csont ez?” Lesznek, akik cinikusan ezzel a felsóhajtással közelednek majd Steve McQueen (12 év rabszolgaság, Nyughatatlan özvegyek) első dokumentumfilmes […] The post Embert próbáló túra egy megszállt városban… (Filmtekercs.hu)

Új sci-fi az Apple TV-n: a Dark Matterben Joel Edgerton önmagával háborúzik (előzetes)

A Blake Crouch sikerkönyvéből készült kilencrészes sorozat alternatív valóságokat fedez fel Jennifer Connely és Joel Edgerton főszereplésével. Az Apple TV+ bemutatta a Dark Matter (Sötét anyag) című új sci-fi thriller trailerét, amelynek főszerepében Joel Edgerton mellett az Oscar-díjas Jennifer Connelly, valamint Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi és Oakes Fegley látható – írja a streaming […] The post Új sci-fi az Apple TV-n: a Dark Matterben Joel Edgerton önmagával háborúzik (előzetes) appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL
06:20 Bat Pat: Két ballábasSpanyol-olasz animációs filmsorozat (2015) (1. évad 10. rész)

TV2
06:40 Éljen Julien király!: Lord Cápa fosztogatóiAmerikai animációs sorozat (2017) (3. évad 5. rész)

film+
07:20 CharlestonOlasz vígjáték (1977)

Cool
06:30 CSI: A helyszínelők: Élő remekműAmerikai-kanadai krimisorozat (2007) (8. évad 1. rész)

Viasat 3
06:50 TrendközelbenStílusmagazin (2024) (28. évad 7. rész)

Mozi+
07:55 Csupasz pisztolyAmerikai vígjáték (ismétlés) (1988)

SuperTV2
07:40 BabamániaMali életmód magazin (2024) (2. évad 8. rész)

Paramount Network
06:30 Szerelem BrooklynbanKanadai (2022)

Duna Televízió
06:30 Nemzeti SporthíradóÉlő közvetítés (ismétlés)

Alex Garland Polgárháborúja hatalmas nyitánnyal indul

A bevétel és a helyezés rekordot jelent az A24 stúdió számára. Alex Garland éa A24 stúdió provokatív Polgárháború c. filmje 25,7 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál hazájában – írja a Variety. Ez az első A24-film, amely Észak-Amerikában listavezető lett, és ezzel egyúttal nyitóhétvégi rekordot is állított fel a stúdió számára. A Polgárháború egyben az […] The post Alex Garland Polgárháborúja hatalmas nyitánnyal indul appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

IMDb 250: Régi idők mozija – Sherlock Jr.

Buster Keaton, a faarcú nevettető száz év távlatából is mosolyt csal arcunkra csetlés-botlásaival, frissnek és modernnek ható abszurd humorával és lélegzetelállító kaszkadőrmutatványaival. A Sherlock Jr., elcsépelt kifejezés ugyan, de valódi szerelmeslevél a mozihoz – kötelezően ajánlott gyöngyszem minden filmrajongó számára. Amikor a kis John Keaton hat hónapos volt (vagy tizennyolc, attól függ, ki meséli éppen […] The post IMDb 250: Régi idők mozija – Sherlock Jr. appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Feltámad a Melrose Place, az eredeti szereplők közül is visszatérnek

Nem az első alkalom, hogy visszakívánkozik a Melrose Place a tévéképernyőkre, de talán most végre sikerül a mutatvány. 1992 és 1997 között hét évadot élt meg a Melrose Place című sorozat a Fox csatornáján. A sorozat nagy népszerűségre tett szert, köszönhetően annak, hogy rengeteg rejtéllyel, fordulattal, szerelemmel, drámával és botránnyal fűszerezve mutatta be pár fiatal […] The post Feltámad a Melrose Place, az eredeti szereplők közül is visszatérnek appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Készen állsz egy véres Tini Nindzsa Teknőcök filmre?

Az új, készülő filmadaptáció a Tini Nindzsa Teknőcök egy kevésbé ismert, sötét oldalát mutatja be. Megannyi filmadaptációt látott már a négy harcművészetben jártas, mutáns teknős, akik reneszánszkori művészek neveit viselik. Eddig azonban legfőképp a kisebbeket szolgálták ki a mozivászonra és tévéképernyőre készült alkotások. Élőszereplős formában először 1990-ben, majd Michael Bay produceri felügyelete mellett tíz éve […] The post Készen állsz egy véres Tini Nindzsa Teknőcök filmre? appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Játékos disztópia – Fallout

Különösen abszurd és véres módon hozza el az apokalipszist a Fallout, miközben folytatja a videojátékokból készült adaptációk jól menő sorát. A cikk a sorozat első négy epizódja alapján készült. Megtört az átok? Bizonyára többekben motoszkálhat ez a kérdés az aktuális videojátékokból készült filmek és sorozatok láttán, amelyek nemcsak anyagi vagy nézettségi sikereket, de már kritikai […] The post Játékos disztópia – Fallout appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Az emlékekben vívott háború – A szimpatizáns

A True Detective: Night Country és A rezsim után megérkezett a HBO idei következő nagy dobása. A 70-es években játszódó, a dél-koreaiakhoz beépülő északi, félvér szimpatizáns kém története egy unásig mesélt konfliktust képes meglepően eredeti szemszögből vizsgálni. A HBO továbbra se szórakozik, ha presztízs sorozatok gyártásáról van szó. A Viet Thanh Nguyen 2015-ben megjelent, azonos […] The post Az emlékekben vívott háború – A szimpatizáns appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Tom Hiddlestonnal érkezik az Éjszakai szolgálat újabb 2 évada

Folytatás érkezik az Éjszakai szolgálathoz: Tom Hiddleston főszereplésével egyből két évadot is kap a John le Carré regényéből készült adaptáció. A sorozat a BBC és az Amazon égisze alatt robog tovább. John le Carré ikonikus író egyik legjobb regényéből, az 1993-as Éjszakai szolgálatból (The Night Manager) 2016-ben készült sorozat Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki […] The post Tom Hiddlestonnal érkezik az Éjszakai szolgálat újabb 2 évada appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Polinnal érkezik a Bridgerton 3. évadának előzetese

Penelope és Colin (Polin) párosa kerül a Bridgerton 3. évadának középpontjába. A Netflix sikeres kosztümös romantikus sorozatának folytatása végre megkapta az első teljes előzetesét. A Bridgerton család 2020-ban robbant be a köztudatba, amikor a Netflix színes adaptációt készített Julia Quinn Bridgerton sorozatának első regényéből. A pikáns alkotást Shonda Rhimes hozta el, nemcsak felfuttatva a könyveket, […] The post Polinnal érkezik a Bridgerton 3. évadának előzetese appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

A bolsevizmus diszkrét bája – Egy úr Moszkvában

Ewan McGregort a ’20-as években egy fényűző luxusszállodába száműzik a bolsevikok, hogy egész életét annak falain belül töltse, máskülönben azonnal golyót kap a fejébe. A politika, a forradalom és a változások azonban a hotel falain is átszivárognak… a felütés ellenére viszont az Egy úr Moszkvában elsősorban egy lélekmelengető, váratlanul életigenlő és humoros alkotás és csak […] The post A bolsevizmus diszkrét bája – Egy úr Moszkvában appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

A győztes féreg kérdései – Ripley

Queer eleganciával jár együtt a Ripley. A neo noir, amiben bár undorodsz a főhőstől és minden tettétől, nem tudsz másfelé nézni. Ha filmes nyitányok iskolapéldáját keressük, akkor a Ripley szolgáltatja az egyik, ha nem az utóbbi időszak legjobb példáját. Klasszikus film noirba illő egyén vonszolja le a lépcsőn a holttestet 1961 Rómájában (a legszebb) macska […] The post A győztes féreg kérdései – Ripley appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Edgar Wright Stephen King-adaptációt rendez, főszerepben Glen Powell

Glen Powell veszi át a stafétát Arnold Schwarzeneggertől, aki 1987-ben játszotta a főszerepet a Menekülő emberben.  Edgar Wright, a kultikus Cornetto-trilógia (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Világvége), a Scott Pilgrim a világ ellen, a Nyomd, bébi, nyomd és az Utolsó éjszaka a Sohóban rendezője ezúttal Stephen King 1982-es disztópikus regényét vette elő, hogy egy újabb filmadaptációt […] The post Edgar Wright Stephen King-adaptációt rendez, főszerepben Glen Powell appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Űzött Dionüszosz – Back to Black

A Back to Black az önmagát fiatalon alkoholba fojtó, amúgy ötszörös Grammy-díj nyertes Amy Winehouse életének egy fontos szeletét szeretné színre vinni. Kár, hogy erről a szeletről idő közben valaki lezabálta a feltétet. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte, Ő az, aki korábban már megáldotta az emberiséget olyan csodákkal, mint A szürke ötven árnyalata. De készített […] The post Űzött Dionüszosz – Back to Black appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Donald Trumppal indul a 77. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramja

Az idei Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramját a The Apprentice, Ali Abbasi Trumpról készült életrajzi filmje nyitja, amely az egykori elnök fiatalkori éveibe és milliárdos üzletemberré válásának útjába nyújt bepillantást. Tegnap jelentették be a fesztivál hivatalos programját, amely legnagyobb dobásai között szerepel többek között David Cronenberg visszatérése Léa Seydoux-val és Vincent Cassellel a főszereben (The Shrouds), Yorgos […] The post Donald Trumppal indul a 77. Cannes-i Filmfesztivál… (Filmtekercs.hu)

Itt a 77. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programja

Iris Knobloch és Thierry Frémaux közzétette a 2024. május 14. és 25. között zajló Cannes-i Fesztivál versenyprogramját. Idén is izgalmas filmek lesznek! Bejelentették a 77. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programját, idén 19 film versenyez. Bőven lesznek ismert nevek is a versenyprogramban. Ali Abbasi egy Donald Trump életrajzi filmjével indul. Andrea Arnold is visszatér, Emilia Perez pedig […] The post Itt a 77. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programja appeared first on Filmtekercs.hu… (Filmtekercs.hu)

Királyi tévé vagy király tévé – Interjú a herceggel

Bár fontos tévétörténelmi pillanatot dolgoz fel az Interjú a herceggel, téves hangsúlyválasztása révén ellentétes jelentőségű filmmé válik.  Az online népi bölcsesség azt állítja: Epstein nem volt öngyilkos. Az összeesküvés-elmélet szerint megölték őt, mert túl sokat tudott. Vagy inkább túl fontos emberekről tudott rossz dolgokat. Akik közül valójában csak András herceg bukott meg, ő is csak […] The post Királyi tévé vagy király tévé – Interjú a herceggel appeared first on Filmtekercs.hu… (Filmtekercs.hu)

Elmegyógyintézetben lángol fel a szerelem – Joker: Kétszemélyes téboly előzetes

A Joker második része, a Folie à Deux (Kétszemélyes téboly) megkétszerezi az őrültek számát: Joaquin Phoenix Jokere mellé megérkezik Lady Gaga Harley Quinn szerepében. Őrült szerelmespárként forgatja fel a rendet Joker és Harley Quinn a Joker: Kétszemélyes téboly első előzetesében. A 2019-es Jokerért Joaquin Phoenix elnyerte az legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, így sejthetjük, hogy […] The post Elmegyógyintézetben lángol fel a szerelem – Joker: Kétszemélyes téboly előzetes appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Szapphói kéjutazás – Szökevény csajok

Ethan Coen és Tricia Cooke alkotói párosának debütje, a Szökevény csajok (Drive Away Dolls), szemforgatóan komolytalan, öncélúan bolondos, B-katégóriás stílusgyakorlat. Az ezredforduló utáni amerikai új konzervatív fordulat derekán Jamie (Margaret Qualley) és legjobb barátnőjének Marian (Geraldine Viswanathan) élete válságba kerül. Miután Jamie-t sorozatos megcsalásai után kidobja barátnője, Sukie (Beanie Feldstein), és Marian egy újabb stresszes […] The post Szapphói kéjutazás – Szökevény… (Filmtekercs.hu)

Cannes 2024: George Lucas életműdíjat kap, Kevin Costner itt mutatja be monumentális westerneposztát

George Lucas a Cannes-i Filmfesztivál záróünnepségén veheti át a tiszteletbeli Arany Pálmát, Kevin Costner pedig személyesen is jelen lesz a Horizon: An American Saga bemutatóján. George Lucas május 25-én, szombaton, a 77. cannes-i fesztivál záróünnepségén kapja meg a tiszteletbeli Arany Pálmát. A fesztivál méltatása szerint „a Star Wars– és Indiana Jones-sagaival George Lucas blockbuster-történelmet írt, […] The post Cannes 2024: George Lucas életműdíjat kap, Kevin Costner itt mutatja… (Filmtekercs.hu)

Oszd meg ezt az oldalt: Mozi hírek

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Település kiválasztása
Település adatok betöltése folyamatban...
Település:
Mentés
 
Mégsem