Menü betöltése...
»Utazás»szikrisz utazási blogja
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Utazási blog

szikrisz utazási blogja
9  0  0

szikrisz utazási blogja

Svédország, Stockholm

2007-ben töltöttem Stockholmban 11 napot. Nagyon megfogott a rengeteg víz és az óváros középkori hangulata. A skanzen pedig egész napos programot kínált.

Belgium, Brüsszel

Újságíró-konferencián két napot töltöttem Brüsszelben. Az októberi köd már rátelepedett a városra, de a főtér és környéke igazi látványosság, míg az új negyedek nagyok, nem szépek és igen nyomasztóak. A főtértől nem messze található a St. Michelle templom, ami roppantul emlékeztet a párizsi Notre Dame-ra.

Franciaország, Saint Jean de Luz

Franciország délnyugati csücskében található ez a kis település, mely arról híres, hogy itt nősült meg XIV. Lajos. 1660-ban vette el Mária Teréziát, és amint átlépte az ifjú pár a templom kapuját, azon nyomban be is falazták, hogy többé soha senki ne járhasson azon az úton A városka fekvése kitűnő, érdekes faszerkezetes házak találhatók lépten-nyomon…

Franciaország, Saint-Bertrand de Comminges

A román stílusban épült katedrális uralja a kis települést és az egész környéket. Igazán fenséges látványt nyújt a dombra épült templom, mely éjszakai kivilágításával is látványosságként szolgál a közeli kempingezőknek. A kőből épített házak között álló templom belseje rejtegeti az igazi meglepetést a látogatóknak: a templomtérben ugyanis egy fából…

Franciaország, Nizza

Nizza 1860-ig Itáliához tartozott, III. Napóleon uralkodása alatt került francia kézre. Ekkor változott a neve is Nizzáról Nice-re. A város építészeti jellege, kisugárzása azonban mind a mai napig olaszos maradt.
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!

Franciaország, Gavarnie

Gavernie aprócska település a Pireneusokban. Innen indul az a jópár kilométeres útvonal, melynek végállomása a Gavernie-vízesés, mely a világ legnagyobb cirkuszvölgyében található. A cirkuszvölgy három oldalról zárt völgyet jelent. A vízesések méretei lenyűgözőek, némelyik eléri a 600 méteres esési magasságot is. A hegycsúcs ezen a ponton 3300 m körül…

Franciaország, Arreau

Útban a Pireneusok csúcsai felé, útba ejtettük a 730 m-en fekvő 850 lakosú Arreau városkát. Igazi hegyvidéki hangulat fogadott bennünket, csobogó patakkal, faszerkezetes házakkal.

Franciaország, Carcassone

Carcassone középkori lovagvárakat idéző hangulata rabul ejti a látogatót, akit a forgalmas kis utcákon sétálva rögtön vissza is repít a múltba néhány évszázaddal. A vár a 12. században már állt, a 13. században az albigens eretnek Simon de Montfort uralma alá is került. A századok során bekövetkezett változások után a 19. században Eugène Viollet-le-Duc…

Franciaország, Villefranche-sur-Mer

2007. augusztus 11-én itt töltöttem el a délutánt. Nizzából érkeztünk, és megkapó látványt nyújtott a roppant színes kikötővároska. A fedett Titkok utcája középkori hangulatot áraszt. A főút melletti kis kápolnát Jean Coctaeu freskói díszítik.
Oszd meg ezt a blogot: szikrisz utazási blogja

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail

Itt voltam!

Bakancslista

Az utazási blog készítője még nem hozott létre egyetlen nyilvános bakancslistát sem!

Útvonal

Az utazási blog készítője még nem hozott létre egyetlen nyilvános útvonalat sem!