Menü betöltése...
»Utazás»zsumol4 utazási blogja
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Utazási blog

zsumol4 utazási blogja
106  0  3

zsumol4 utazási blogja

Egyesült Királyság, Dover

Másfél órás út várt a kompon, de most is gyönyörűen sütött a nap, a szél is fújt. Dover híres fehér szikláinak képével búcsúzott Skócia, Anglia. Calaistól még egy éjszakai pihenő Metznél, utána már irány Budapest.

Bosznia-Hercegovina, Pocitelj

Aki Makarska és Dubrovnyik között autózik, vagy hazafelé tart a Neretva völgyén, ki ne hagyja a kirándulást erre a török idők óta változatlanul itt maradt erődítménybe. Megmászni is érdemes, pazar a kilátás!

Málta, Gozó, Ggantija

A megalitikus templomrom szintén a világörökség része. Kr.e. 3900-re tehető az építése, a föníciai felirat arról árulkodik, hogy még a pun háború idején is használták az akkor már 3000 éves szentélyt. A hatalmas köveket talán görgető köveken szállították ide, de hogy munkálhatták meg, és illesztették össze, u.o. talány, mint a Stonehenge.

Málta, Blue Grotto

A Kék-barlang az algák, korallok, ásványok színes világa. Lehet, hogy tényleg sellők tanyája volt ez a tengerből kivájt sok-sok barlang üreg?

Egyesült Királyság, Skócia, Edinburgh

Skócia történelmi fővárosa Középkori óváros, a királyi vár, katedrális, séta a vár alatt. Nagyon kevés egy fél nap! Sajátságos hangulatú, gyönyörű város. Jól működő szállás a reptér mellett, 2 éjszakára.
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!

Málta, Rabat

Szt. Pál és Szt. Ágota katakombák temetkezési helyként működtek egy labirintus barlangrendszerben. Falfülkék, termek,sziklába vésett körasztal. Különös hangulatú hely.

Szerbia, Újvidék

Ez is egy régi magyar város, sajnos csak pár órát nézelődhettem!

Izland, Grindavik

Kalandozásunk a Reykjanes félszigeten Grindavik melletti különös sziklaalakzatoknál kezdődött. A víz és a szél formálta ezeket a vulkánikus hegyeket.

Izland, Skálholt

Izland első püspöki székhelye, már a XI. sz-ban épült fatemplom. Itt fejezték le Jon Arnasson püspököt és 2 fiát.

Málta, Victoria

A főváros legmagasabb pontján áll a Citadella, gyönyörű kilátást nyújt a városra és környékére. A Katedrális, a mellette lévő 2 múzeum, az öreg börtön után lesétálunk a várból a főutcára. Nyüzsgő piac, színház és a Szt. György katedrális után elfáradunk.

Izland, Seljalandfoss

A múlt tavasszal kitört Eyjafjallajökull oldalából számtalan keskeny vízesés zuhog le, közöttük a 40m magas Seljalandfoss.

Izland, Reykjavik

Búcsú a havas fővárostól a Viking Villagénál.

Izland, Seltun- Krysuvik

Ez a terület is a fortyogó föld vidéke. Csodálatos!

Magyarország, Tata

Gyönyörű ez a hely, csak nincs felkészülve az idegenforgalomra. Az angol parkja sehol nincs kitáblázva, pedig nem szabad kihagyni a programból! A múzeumja betegség miatt zárva! De így is megérte egy jót kószálni.

Izland, Thingvellir Nemzeti Park

930. óta itt ülésezett az izlandi parlament, a hegyektől védett sík területen. 1944-ben itt kiáltották ki Izland függetlenségét. Ma a világörökség része.

Málta, Valletta

Földnyelvre épült erődrendszer / St. Elmo/ védi a fővárost. A lovagok a XVI.sz.-ban palotákat építettek a mediterrán városba. pl. Nagymesterek palotája. Régészeti múzeumában neolitikus tárgyak, bronzkori eszközök, pun, görög és római leletek láthatók. A sétából a felső és alsó Barakka kerteket nem szabad kihagyni!

Málta, Gozo sziget, Dwejra Point

Az Azur ablak a víz fölött átívelve kilátást nyit a tengerre. Előtte egy belső sós vizű tó. Mellette hatalmas kiszögelő szikla áll ki a tengerből, a Generális szikla. A szél pedig majdnem lefúj a földgolyóról.

Románia, Miercurea Ciuc (Csíkszereda)

Hargita megye székhelye. Mikó vára a XVII.sz-ban épült, késő reneszánsz várkastély. Ma a Csiki Székely Múzeumnak és a megyei könyvtárnak ad helyet. Szépek a régi közintézményei. Az öreg városrészben sétáló utcákat, teraszos étterneket, kávézókat hoztak létre. 2003-ban elkészült a Makovecz-Bogos tervezte Milleneumi kat. templom. Gyönyörű!

Egyesült Királyság, Skócia, Urquhart kastély romjai

A romokhoz lépcsők vezetnek le, bár így is egy merész kiszögellés áll a Ness tó fölött. A XIII. sz.-ban épült, de 400 év múlva egy szélvihar döntötte össze. Érdemes lemenni, végigjárni, a kilátás lenyűgöző!

Egyesült Királyság, Skócia, Blair Atholl

Ősi kastély 1269-ből. Többször átépítve, majd sajnos bevakolva! Bútorai, fegyvergyűjteménye nagyon értékes. Atholl hercegének, a Clan Murray fejének volt a birtoka. Kertje hatalmas, ápolt. Most, június második felében teljes pompájában virágoznak a rododendronok!
Oszd meg ezt a blogot: zsumol4 utazási blogja

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail

Itt voltam!

Bakancslista

Az utazási blog készítője még nem hozott létre egyetlen nyilvános bakancslistát sem!

Útvonal