Menü betöltése...
»Utazás»szalay2 utazási blogja»Aschau im Chiemgau, SzG3
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

szalay2 utazási blogja
862  0  0

Németország

Aschau im Chiemgau, SzG3

83229 Aschau im Chiemgau, Schloßbergstraße 5.

2015. december 11. péntek 13:33
2015. június 30. kedd
 47°45'56,667"N   47,765602
 12°19'21,312"E   12,322447

75  23  0  0  0
Horvátország útikönyv23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft

Sziasztok, Gábor vagyok!

Mint azt már korábban írtam, többször jártam mostanában München környékén munka ügyben. Az egyik alkalommal úgy döntöttem, hogy a szokásos úti pihenő egyikét ebben a faluban tartom. Nincs messze (kb. 4 km) a Salzburg-München autópályától. Kellemes kis városka, nagyon szép környékkel.

A községtől délre egy magányos dombon található Hohenaschau vára. Sajnos éppen valami nyári játékokra készültek benn, így még a feljáró is le volt zárva, felmenni sem tudtunk, hogy legalább kívülről le tudjuk fényképezni. Így maradt a fényképezés a domb aljáról. Pedig az egyik legszebb kastély lett volna, amit eddig láttam (volna). Maga a község az Alpok északi oldalán fekszik, ettől kezdve emelkednek a hegyek a déli irányba. A várdomb alatt húzódó út másik oldalán indult fel a hegyekbe egy kis kabinos felvonó, nem igazán láttam, hogy valaki is ült volna a kabinokban, mégis folyamatosan közlekedett. Ahogy sétálgattunk a várhegy körül, egy igen szép és tiszta vizű patakra is bukkantunk. Ez később belefolyik a községen átvezető Prien nevű folyócskába, amely a Chiemsee tóba folyik.

Egy teljesen más ok miatt is ide jöttem úti pihenőt tartani, az az volt, hogy az itteni EDEKA-ban kaptam olyan 400 gr-os ételkonzerveket, amelyeket kizárólag csak itt voltak megvásárolhatóak. Itt erre azért egy kicsit kitérnék (bár teljes részletességgel a webcímen tett bejegyzésemnél lehet pontosan elolvasni mindent). Nekem ez mindig is az egyik bánatom volt, hogy azokat a konzerveket (amiknek semmi köze nincs a zacskós levesekhez), miért nem lehet Magyarországon megvásárolni. Velem igazán nem tolnak ki - legalábbis amíg tudok Németország és Ausztria felé menni - hogy ezeket megvegyem. Miután tudom, hogy ezek milyen minőségűek, tudom, hogy mit vesztünk ezzel. Nincs mindig ideje főzni az embernek, ezért jó ha be tud ugrani a spejzba és egy ilyen konzervet le tud kapni a polcról (nekem most kb. 50 különféle leves és ún. egytál étel konzervem van bespájzolva). Írtam minden nagyobb élelmiszerláncnak, az eredmény a nagy nulla. Állandóan azt írják, hogy Ők mindent megtesznek a választék bővítése érdekében, hát nem. Nézzétek meg a webes bejegyzésemet és várnám a véleményeteket ezzel kapcsolatban.

1. kiegészítés: időközben ismét el tudtam jönni ide és a városka több pontját meg tudtam nézni, tényleg nagyon szép. Sajnos a várat még mindig tatarozzák, a kabinos felvonó alsó állomásán pedig parkolási díjat szednek (csak az állomást és a kabinokat akartam lefényképezni), így ott nem bővűlt a fénykép állomány.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Ciprus - Észak és Dél23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
0/5
Még nem érkezett szavazat.
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Romsics Ignác
Erdély elvesztése - 1918-1947
23% kedvezmény!4999 Ft helyett: 3849 Ft
Cote d'Azur - Marco Polo - ÚJ TARTALOMMAL!23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Annett Klingner
111 különleges hely - Róma
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft