Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Egyesült Arab Emírségek

Dubai Airport

Dubai

2010. október 31. vasárnap 15:12
2010. augusztus 10. kedd
2010. augusztus 22. vasárnap
 25°15'02,847"N   25,250651
 55°21'29,079"E   55,357939

583  14  0  3,5  2

A világ legcsodálatosabb és ahhoz képest egyben talán legrosszabb repülőtere.

Mint azt a korábbiakban említettük, nem szoktunk repülőtereket közzétenni, de emellett most sem tudunk elmenni szó nélkül, csakúgy, mint ahogy a colomboi, Bandaranaike Airport mellett sem tudtunk.

A fényűző gazdagság ugyanúgy beköltözött ide is, mint bármely más helyre, ami a Dubaiba érkezők számára fontos, vagy úgy gondolták, hogy fontos lehet. Nem spóroltunk semmivel! - Richard Attenborough-t idézve a nagysikerű Jurassic Park című filmből. A padló márvány. Mindenhol arany és fényűzés.

Bejelölésünk helyszíne az irányító-torony, ami tulajdonképpen a közepe mindennek. Innen két irányba indulhatunk el, jobbra és balra. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindezt 4 emeleten tehetjük meg.

Ha mindent szeretnénk látni és begyalogolni, akkor egy összesen 16 kilométeres túrára készüljünk fel! Mély nyomot fog hagyni mindenkiben, ezt bizton állíthatjuk! Legyen az akár jó, akár rossz. ,-) Mi mindenesetre élveztük.

Leszállás után támadjátok meg a Duty-Free Shop-ot, ha másért nem is, akkor legalább szert tehettek egy bevásárlókocsira , amiben a táskáitokat tolhatjátok, merthogy mást nem fogtok találni, kivéve akkor, ha elhagyjátok Dubait! Indulási oldalon számos hordárt találhattok, avagy bőröndcipelőkocsit, de átutazáskor egy darabot sem! :-( Amit viszont mindenki igénybe vehet átutazáskor, azok az elektromos kisautók (taxik) amiket csak le kell inteni menet közben ... és oda visznek minket, ahova csak akarjuk. Másik ingyenes szolgáltatás a babakocsi, de ezt nem a repülőtér bocsájtja a rendelkezésünkre, hanem a Fly Emirates légitársaság. Babakocsit bárhol találunk és bárhol leadhatjuk. Hordárkocsit annál kevésbé. Mondjuk úgy, hogy nincs! :-( Egy bizonyos vonalnál nem vihetjük tovább és kész a káosz.

Na jó, lapozzunk és nézzük az élet naposabb oldalát. :-) Amit ma megvehetsz itt, na halaszd holnapra! Ami szemednek szádnak ingere, itt megtalálod. Persze jobb, ha a zsebedben elfér, mert pakolni nem tudsz majd sehova. Szóval ajánljuk a világ legolcsóbb arany- és ezüstékszer boltjait, telefonok, laptopok szinte ingyen, cigaretta, whiskey, hűtőszekrény bagóért, amit korábban említettünk, mindezt filippinói eladóktól, mert dolgozni azt azért nem akarnak.

Maga a repülőtér tényleg meseszép, szökőkutak, vízesések kápráztatnak el minden átutazót, liftek tömkelege szolgálja kényelmünket. Ha a Fly Emirates business, vagy gold osztályain utazunk, még dohányozhatunk is a repülőtér meghatározott helyein. Ha nem, akkor igen sok utast fogunk látni meggyújtatlan cigarettával a szájában, vagy a füle mögött sétálgatni, mert ahhoz, hogy meggyújthassák, igen komoly pénzösszeget kell leperkálni az erre kijelölt bárokban, vagy éttermekben. Minimum 20 dollár értékben kell rendelni ezeken a helyeken ahhoz, hogy egyáltalán elővehessük az öngyújtónkat! :-) De erre nagyon szép kis filippinó lánykák próbálnak majd rávenni minket az éttermek előtt mosolyogva.

Információstáblák tömkelegével találkozhatunk téblábolásaink során, de egyet ne feledjünk...magyarul nem lesz kiírva. Mindenekelőtt angol nyelvtudásra van szükségünk ahhoz, hogy eltaláljunk A pontból B -be. Közkinccsé teszünk majd egy képet, ahol a járatszámon kívül más nem lesz emberi nyelven olvasható. De végképp ne utáljátok őket, hiszen a számokat például nekik köszönhetjük, ugyebár!!!

Hasznos információk:

Az ország vízumköteles! Ha utazási irodán keresztül utazunk, akkor ők elintéznek mindent, nem kell különösebben aggódnunk emiatt. Persze ne lepődjünk meg, ha a foglalkozás rovatban a férfiaknál a Business man , nőknél pedig a House wife lesz megjelölve, hisz ez ott a normális, ez nem fog feltűnni senkinek. ,-) Szóval ne ragaszkodjunk mindenképpen a szakmánkhoz! Azért értik ám a viccet is, szóval veszik a lapot és kicsikarhatunk egy röpke mosolyt is a szájuk szélén, erre csak egy példa, amikor zo-t kérdezték, hogy:

- Mégis milyen üzletben utazol?

- Fegyverek, puskák és föld-föld-, valamint föld-levegő rakéták.

Ekkor elkomorodtak, aztán zo- mondta, hogy csak viccelt.

Na ekkor jött az a bizonyos mosoly és útlevél becsuk ...

- Na menjetek!

Szóval erre a keresztkérdésre azért nem árt komolyabban is felkészülni! :-)

Szem-szkennelés (Eye scan) ! Mielőtt a sorba beállnánk, ami kivezet Dubaiba, ne feledjünk el egy igen fontos dolgot, a szem-szkennelést. Keressük az EYE SCAN feliratot! Majd álljunk be a sorba és várjunk. Itt is persze figyeljünk arra, hogy a férfiaknak és nőknek külön sorban kell várakozniuk, a szkennelés nem koedukált, mint ahogy sok minden más sem. Mint azt bizonyára mindenki tudja, az emberi szem retinája olyan, mint egy ujjlenyomat, mindenkinek más és más. Az ujjlenyomatot a kor technikájával haladva már lehet hamisítani, csak fel kell ragasztani az ujjakra. Egy szemet viszont nem lehet a kamera előtt forgatni egy tollon, mint ahogy Wesley Snipes tette a Demolition Man című filmben! :-D Persze lehet, hogy az idő haladtával majd valaki ezt a problémát is megoldja, de addig is a kontaktlencsét is ki kell venni, mert a gép arra is képes, hogy ezt érzékelje! Természetesen ezek után kíváncsian vártuk az útlevél-ellenőrzést. Miután megláttuk, hogy ott is van egy piciny kamera felszerelve a tipikus arab ruhába öltözött férfi mögött, ezek után kétség sem fért ahhoz, hogy igenis, Hogy mindenről megbizonyosodjunk, zo- még véletlenül sem nézett bele, de aztán mondták neki, hogy vessen rá egy pillantást.

Útlevél! A szem-szkennelés felkerül az útlevelünkbe beépített chipbe. Tehát ennek egyenes következménye az, hogy a régi típusú útlevéllel már nem léphetünk be az országba, illetve, ha lecseréljük az útlevelünket, akkor ismét szemet kell szkenneltetni, mert az adatok így elvesznek.

Más...

Kicsit kaotikussá sikeredett ez a leírás, ezért elnézést kérünk mindenkitől, de mostanság annyi minden más lefoglal minket, hogy azt nem tudnánk most ide mind leírni, de igyekszünk visszazökkenni a 7köznapok világába! ,-)

Egyebek mellett pedig megnyugtatunk mindenkit, hogy ez volt az utolsó bejelölésünk Dubairól, nem teszünk közzé több leírást, maximum majd akkor, ha ismét visszatérünk ide, bár erre kevés az esély, hisz oly nagy ez a világ és még mindig oly keveset láttunk belőle az elmúlt 5 évben, mióta együtt vagyunk.

De az idei nyaralásunk még ezzel nem ért véget, hisz emlékeztek talán, hogy Dubaiban autót béreltünk és természetesen nem tudtuk kihagyni az innen 166 km-re lévő Abu Dhabi emírséget, úgyhogy most az fog majd következni.

# 429.

TOP 12 utazási blog
Lázár Imre
Egyiptomi kolostorok
23% kedvezmény!5200 Ft helyett: 4004 Ft
Legszebb útvonalak
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Séta Kuredu szigetén
Tündüs & zo- útvonala 21 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel
Velence - Nyitott Szemmel városkalauz23% kedvezmény!5800 Ft helyett: 4466 Ft

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL Klub
21:55 Adaline varázslatos életeAmerikai romantikus film (2015)

TV2
21:35 Gyilkos párosAmerikai akcióvígjáték (2015)

film+
20:30 A hobbit: Smaug pusztaságaAmerikai-új-zélandi kalandfilm (2013)

Cool
21:00 Váratlan szépségAmerikai romantikus film (2016)

Viasat 3
21:00 TolvajtempóAmerikai akciófilm (2000)

Mozi+
21:00 Nagyfiúk 2.Amerikai vígjáték (2013)

RTL II
21:00 Showder KlubVidám show-műsor (2019) (. évad 4. rész)

SuperTV2
22:15 Igazából szerelemAngol-amerikai romantikus vígjáték (ismétlés) (2003)

Paramount Channel
22:00 A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőAmerikai vígjáték (1998)

Duna Televízió
21:00 Családi kör: Húsvét (2019) (20/4. rész)
Cartographia
Szlovénia útikönyv
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
3,5
0/5
2 szavazat átlaga: 3,5
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Szilágyi Palkó Pál
Erdély legszebb túraútvonalai - Túrázók nagykönyve
23% kedvezmény!5999 Ft helyett: 4619 Ft
444 jó hely Budapesten23% kedvezmény!4390 Ft helyett: 3380 Ft
Kristof Magnusson
Használati utasítás Izlandhoz
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft