Menü betöltése...
TV műsorUtazásKanári sziget, Tenerife, Guía de…
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Spanyolország

Kanári sziget, Tenerife, Guía de Isora, Abama Hotel Golf & Spa*****

38687 Guía de Isora, TF-47

2013. április 19. péntek 13:07
2011. május 12. csütörtök
 28°10'17,032"N   28,171258
 16°47'57,371"W  -16,799130

39  8  0  0  0
Svájc23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft

Autóba ülve bekapcsoltuk az iPhone navigálóját, ami szűk utcákba és valami járhatatlan erdei útra vitt bennünket... ezért inkább magunktól próbáltunk eligazodni. Követtük a többi autót a szerpentinen, ami aztán hosszan kanyargott, mint valami veszett, részeg kígyó. Letértünk a Masca hasadék felé, de sokáig nem jutottunk, mert vastag ködbe keveredtünk és nagyon hideg szél fújt amikor kiszálltunk. Nem volt valami barátságos kinézete a völgybe vezető vad szerpentinnek, így visszafordultunk az előző útvonalra.

Egy darabig még sziklák, megkövült lávaforradások közt kanyarogtunk és már kezdtünk éhesek lenni. Meg is álltunk az egyik hegyi vendéglőnél, éppen az utolsó percben, mert hamarosan nagyobb zápor haladt el felettünk. A spagettievéshez levetettem a fehér felsőm, nehogy leegyem, aztán a szomszédos asztaltól a 3 éves kissrác simán telibe csapta, ahogy meglengette a kanalát. Kénytelen voltam vizes, spaghettiszószos folttal a hátam közepén továbbállni, mert a mosdóban a folyékony szappan csak jobban szétkente.

Amilyen hirtelen jött a zivatar, olyan gyorsan tovább is állt, így a los Gigantes sziklákat már napsütésben nézegethettük. A déli parton autókázva megláttunk egy érdekes vöröses színű hatalmas épületet, aminek meg is kerestük a bejáratát. Mint kiderült az ötcsillagos Abama nevű golfhotelre találtunk. Éppen egy buszrakás ember tolongott a bejáratnál, így sikerült elvegyülnünk és simán besétálni köztük.

Mintha elvarázsolt dzsungelpalotába kerültünk volna. A belső udvarában rácsodálkozhattunk egy nagy tóra vízeséssel, benne félméteres japán díszpontyokkal, körülötte hatalmas pálmák, műsziklák, egzotikus virágok. A háttérben úszómedencék, ápolt golfgyep, kert és a mélykék óceán. Az erkélyek tele virággal, az előkelő éttermekben élrevasalt pincérek terítettek vacsorához, közben a külső üveglift fel-le suhant szorgosan.

Miután elcsattogtattam párszor a fényképezőm, felfedeztük a csoportunkat, akik éppen egy állófogadáson pezsgőztek, eszegettek. Feltettük a fapofát és közéjük keveredtünk és szemrebbenés nélkül elfogadtuk a felénk nyújtott pezsgőt, üdítőt. Miközben kortyolgattam a hűs italt volt időm egy kicsit körülnézni.

Megállapítottam, hogy egyáltalán nem illek a bermuda nadrágomban, túrabakancsomban (a paradicsomfoltról elfeledkeztem már rég!) a selyemszoknyás, tűsarkos nőcik közé. Ráadásul ahogy jobban odahallgattam csak spanyolul társalkodtak, így oldalba is böktem a párom aki éppen a büfére akarta vetni magát minden szemérem nélkül és még mielőtt odajött volna valaki hozzánk gyorsan leléptünk!

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Kővárosok szigete - Málta
zsumol4 útvonala 16 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Pécs - Pécs útikönyv23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Oszd meg ezt a helyszínt: Kanári sziget, Tenerife, Guía de Isora, Abama Hotel Golf & Spa*****

Facebook

Google+

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
0/5
Még nem érkezett szavazat.
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Péterfy Gergely
A panda ölelése - Kínai útinapló
23% kedvezmény!2990 Ft helyett: 2302 Ft
Yoga Budapest Tél23% kedvezmény!4500 Ft helyett: 3465 Ft
Merényi Mónika
Útközben élni - Dél-Amerika
23% kedvezmény!7890 Ft helyett: 6075 Ft