Menü betöltése...
»Utazás»Tündüs & zo- utazási blogja»Séta Kuredu szigetén»Koamas Jacuzzi Beach Villa - Kuredu
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Séta Kuredu szigetén

Koamas Jacuzzi Beach Villa - Kuredu
1

A Koamas Jacuzzi Beach Villa - Kuredu a Séta Kuredu szigetén elnevezésű útvonal első helyszíne.

Maldív-szigetek

Koamas Jacuzzi Beach Villa - Kuredu

Hinnavaru, Medhu Huras Magu

2010. szeptember 6. hétfő 19:51
2010. augusztus 11. szerda 09:40
  5°33'00,265"N    5,549934
 73°28'06,113"E   73,468226

58  12  0  0  0
Alice Wonder
Ciao Itália!
23% kedvezmény!2550 Ft helyett: 1964 Ft

Talán kezdjük a sétánkat ott, ahol a szállásunk volt: Koamas Jacuzzi Beach Villa.

Mint korábban írtuk, a szállások hol is lehetnének máshol, mint a vízparton, hiszen ez egy sziget nem igaz?Nos nem, mármint tényleg sziget, de nem minden szállás van a vízparton, ezeket majd később bemutatjuk sétánk során.

Koamas Jacuzzi Beach Villa. Mint már a neve is mutatja, valóban egy jacuzzival is felszerelt házról van szó, melynek mérete 76 m2. A jacuzzi a hátsó kertben található, mely átláthatatlan, 2 méter magas fakerítéssel van körbevéve, mellette egy közel 4 m2 -es ággyal, s mindez nádtetővel lefedve. Romantikus fényeket kölcsönöznek a nádtetőről lelógó nádlámpák, kellemes fuvallatról pedig egy szabályozható erősségű ventillátor gondoskodik.

A futózáporokra is gondoltak, ezért egy óriási bambuszredőnyt engedhetünk le kényelmesen, akár a jacuzzi-ból, -ban ülve is. Maradjunk mostmár itt a hátsó kertben, ahol a tipikus maldív építészet szemtanúi, használói, élvezői lehetünk. Mit is jelent ez? Azt, hogy a fürdőszoba tulajdonképpen a házon kívül helyezkedik el, tehát itt találjuk a walk-in zuhanyzót, a mosdókat és a wc-t. Mindez egy fedett terasz alatt helyezkedik el, egy oldala nyitott, nincsen ajtó, csak az, ahol bemegyünk a házba. :) De mindezen nem kell csodálkozni, ha állandóan 30-35 Celsius-fok körül van a hőmérséklet, legyen éjjel, vagy nappal! ,) Bár persze kissé kellemetlen, ha esik az eső és a hőmérséklet hirtelen lezuhan 25 Celsius-fokra! :D Itt kint megtalálunk mindent, ami csak kell. Fürdőhab, tusfürdő, sampon, hajszárító, kézmosó, kézfertőtlenítő, kéztörlő, kis és nagy törölköző, strandtörölköző, papírzsebkendő, stb.

A tágas hálószoba és nappali egyben gyönyörű kovácsoltvas bútorokkal van berendezve, 2x2 méteres baldahinos ágy, fésülködőasztalka székkel, valamint az ágy előtt lévő asztalka két székkel, mind-mind kovácsoltvasból. A pipereasztalon kávé-, és teafőző, kávé, tea, cukor, tejpor, kislámpa, hatalmas tükör, mely sajna nem az ággyal szemben van, de mind1. :-$ Az ággyal szemben 32 síkképernyős (estünkben Samsung LCD) TV van, Phillips CD és kazetta lejátszó, nomeg rádió. Hallgatni nem sokat hallgattuk, egy csatorna jön be rajta száz helyen, teljesen idegesítő helyi népzenével és beszélgetős műsorokkal. Szóval inkább a VH-1 India, a tévében. :-)

Természetesen van minibár, bár sosem értettük, hogy miért, ha az ember all-inclusive szolgáltatást veszi igénybe. No mind1, majd egyszer talán valaki megsúgja. ,-) A minibárt rejtő szekrényben természetesen találunk vizes-, boros-, és pezsgőspoharat is.

A ruhásszekrény aranyos kis kimonókat rejt, valamint esőkabátokat, amiknek néha-néha a trópusi záporok alkalmával nagy hasznát vehetjük, arra az 5-10 percre amíg esik.

Viszont amikor esik, na akkor azt itt nálunk úgy hívják, hogy záporeső, zivatar. :-)

Működőképes széf is van, melyet szokás szerint magunk programozhatunk be a kívánt kódra. Kihagytunk-e még valamit... Na ja, igen a légkondicionálót. Természetesen van, méghozzá távirányítós, nehogy fel kelljen kelnünk az ágyból az éjszaka folyamán, ha esetleg túl hidegre állítottuk volna lefekvéskor. ,-) A légkondin kívül van még egy óriási ventilátor is a szobában, hogy lenyomja a meleg levegőt, majd mindezt a légkondi hideg levegőjével együtt biztosítsa maximális kényelmünket! ,-)

Aztán arról ne is beszéljünk, hogy a villa tényleg csak pár lépésre van a tengertől, amit a műholdas kép is igazol, ha veszitek a fáradságot és vettek rá egy pillantást!

A házikó bejárata előtt egy kellemes méretű terasz van, állítható támlájú műanyag székekkel és asztalkával. Minden házhoz tartozik még 2 nyugágy, amit oda vonszolunk, ahova csak akarunk. Mi szerettük kihúzni egészen a partig, hogy a hullámok mossák a lábainkat és persze a kutyát sem érdekelte, hogy a pár házzal arrébb lévő kisfiú erről ugrált fejest a vízbe. :-)

Szót érdemel még...no de nem is szót, hisz óriási élmény, maga a vízalatti mennyország, az úgynevezett házi reef, mely a ház előtt található. Tehát itt van a búvárkodásra kijelölt terület, mely tele van csodálatosabbnál csodálatosabb halakkal és a megasztárral, a teknőssel.

Kedvenceink egész nap legelésznek a tenger fenekén, némelyikük már óriási, majd két méteres hosszával szinte a döbbenettől megmerevíti a búvárt, aki csak arra képes, hogy lebegjen felette, s figyelje a lakmározó tekiket és várja, hogy meginduljon felfelé levegőért, hogy együtt úszhasson vele, hogy megsimogathassa a hátát, hogy megpróbáljon belekapaszkodni, hogy húzza, húzza a mélytengeri messziségbe. Csodálatos, lenyűgöző látvány, óriási élmény, mely a sziget többi pontján nem tapasztalható! ,)

# 384.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta Pula-ban
Tündüs & zo- útvonala 7 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel
Eső nélkül - Anglia
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Zakynthos és Kefalónia23% kedvezmény!1990 Ft helyett: 1532 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
0/5
Még nem érkezett szavazat.
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Nagy Péter /Grandpierre Emil/
Mindenhol jó, de legjobb mindenhol 2.
23% kedvezmény!3980 Ft helyett: 3065 Ft
Ferenczi Anna
Velence útikönyv
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Sárközy Miklós
Irán - A négy évszak országa
23% kedvezmény!2990 Ft helyett: 2302 Ft