Menü betöltése...
»Utazás»Ildikó Kiss utazási blogja»K!SS* Amedia Hotel, Berlin
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Németország

K!SS* Amedia Hotel, Berlin

10719 Berlin, Kurfürstendamm 213.

2013. december 1. vasárnap 14:24
2013. október 11. péntek
2013. október 13. vasárnap
 52°30'08,516"N   52,502226
 13°19'33,048"E   13,325708

80  8  0  4  1
Lukács András
Róma kulturális szótár
23% kedvezmény!2990 Ft helyett: 2302 Ft

Berlinben felkerestük a szállóhelyünket, ami a főváros előkelő negyedében volt, direkt a sétálóutcában (Kurfürstendamm). Az Amédia**** hotel szinte beleolvadt az üzleti kirakatok és vendéglátó egységek közé, sokszor simán elsétáltunk mellette, mielőtt észrevettük volna.

Egyszerre ritkán jöhet 40 vendég, mert a recepción láthatólag túl voltak terhelve a feladattal. Hárman nem voltak képesek két és fél óra alatt kiosztani a szobákat és a bőröndöket is nekünk kellett cipelni. Persze mi nem ott várakoztunk míg végeztek, hanem miután megkaptuk a „Berlin Card“-ot, már le is léptünk metrózni, mert evvel a kártyával 48 órán át lehet használni a tömegközlekedést és a különböző kedvezményeket.

A hotelról még annyit, hogy vadi új állapotban van, mert idén májusban adták át. Amit hülyeségnek tartottunk, az az egyirányú mozgólépcső volt, lépcső helyett! Ez úgy működött, hogy vagy lefelé, vagy felfelé vitte a népet. Tehát mindig az nyert, aki elsőként ért a lépcsőhöz. A negyven ember esetében teljes volt a káosz. Volt úgy, hogy tízen várakoztak lent, mert öten még a lépcsőnél álldogáltak fent és a szenzor nem váltott át, mert azt hitte még valaki le akar menni. Egyvalaki megpróbált a lefelé mozgó lépcsőn felfelé futni, de majdnem nyaktörés lett belőle, így a többiek meg se kísérelték. Ki is lehetett volna talán kapcsolni, de ez persze senkinek se jutott az eszébe. Főleg nem a recepciósoknak!

A hotel belseje piros színekben pompázik és a szobák külön neveket kaptak a számozás mellé. Mi a Cook szigetek-et kaptuk modern fürdőszobával, zuhanyzóval és kényelmes ággyal, pálmafás stranddal a falon. Az LCD képernyős tévén még filmek közül is lehetett választani. WIFI kódot kérésre adtak, de ingyen.

Csodálkozásunkra a főutcán zajló lármából alig lehetett hallani valamit, annyira jól szigeteltek az ablakok. Még jó, mert egész délután vijjogott valamilyen közlekedési eszköz. Velünk szemben nagy volt a felhajtás, mentősök, tűzoltók, rendőrök... azt hittük ég a szemközti hotel, aztán kiderült, hogy csak csőtörés volt a járda mellett és ástak egy 1x1 méteres gödröt... igaz, előtte el kellett egy villanyoszlopot is távolítani... csak azt nem értettem ehhez a művelethez minek kellett szirénázva kivonulni a helyszínre!

Negatívum annyi, hogy a mosdókagylót az előszobába tették, szembe a bejárati ajtóval. Ez azért nem praktikus, mert előfordult, hogy éppen fogmosás közben hajoltam a kagyló fölé, miközben bekopogott a takarító és mielőtt habzó szájjal akármit is nyikkanhattam volna már be is nyitott. Ráadásul pasi volt! Na mármost, ha éppen mindezt ruha nélkül teszem akkor mi van????!!!! Kérdem én: lehet-e chipkártyával kulcsra zárni?... (Biztosan úgy gondolták a fenék,- és mellvillantás mostanában úgyis divatos dolog!)

A reggelink bőséges volt, büfé formájában. A kávéöntögető csajszi is többször utána töltötte a csészém és itt láttam először, hogy bekeverték a müzlit előre a joghurtba. Ennek az az előnye, hogy jól megpuhul és finomabb… hátránya, hogy nem tudni pontosan mi van benne és persze naponta el kell szerintem dobni, ha nem fogy el. Friss gyümölcs is volt, de hát ez a 8 Euro/fő-s reggelihez szerintem el is várható.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Szépséges Balaton23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Malgorzata Omilanowska Adriana Czupryn
Svájc - Útitárs
23% kedvezmény!7500 Ft helyett: 5775 Ft
Korfu - Marco Polo - ÚJ TARTALOMMAL!23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Venyegyikt Jerofejev
Moszkva - Petuski
23% kedvezmény!3499 Ft helyett: 2694 Ft