Menü betöltése...
TV műsorUtazásK!SS* Szalamander-kisvasút, Schneeberg…
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Ausztria

K!SS* Szalamander-kisvasút, Schneeberg

2734 Puchberg am Schneeberg, Losenheimer Straße 111.

2013. október 19. szombat 16:55
2013. augusztus 18. vasárnap
 47°47'30,908"N   47,791780
 15°48'55,006"E   15,815141

74  8  0  4  1
Bakancslista23% kedvezmény!7490 Ft helyett: 5767 Ft

Szép napos vasárnap lévén, úgy döntöttünk nem fekszünk el ebéd után a tévé előtt, hanem elindulunk a hegyekbe. Délután kettőre már meg is volt a jegyünk a Schneeberg-i Szalamander kisvasútra. Ez egy zöld-sárga foltos fogaskerekű, amivel könnyedén feljuthatunk Alsó- Ausztria legmagasabb hegyére. Aki nem akar két személyre 70 Eurót kiadni, az gyalogosan is megteheti a hegyre vezető utat.

Fentről gyönyörű a panoráma, főleg tiszta időben. Az a kis séta meg se kottyant a csúcskeresztig, az enyhe szintkülönbséget akár még fél lábon ugrálva is megtehettem volna, ha nem néztem volna ki hülyén közben!

A keresztnél kivételesen csak én tartózkodtam és barátnőm, aki engem fényképezett, így igencsak csúcshódító képeim lettek. Fent táblák jelzik, hogy ha erősen meresztgeted a szemeid akkor talán még Sopronig is elláthatsz, hiszen csak 59 km-re van légvonalban. Miután bekortyoltunk egy kis hígított szörpöt pár kemény Euróért a vendéglő pultjánál, új erőre kapva elmentünk havat nézni. A kiszolgáló néni szerint még ilyen kevés hó nem volt augusztus közepén az itteni pályafutása alatt, pedig már az ő haja is deres.

Gondoltuk azért egy hógolyóra valót még összekotrunk, így bemerészkedtünk a szögesdróttal elkerített részbe. A kerítés nem azért van, hogy a hófoltokat védje, hanem amiatt, mert vízvédelmi területet fog körbe. Onnan kapja ugyanis Bécs az ivóvizét! Mi kicsit bekoszoltuk a bakancsunkkal az amúgy is piszkosfehér havat és gyúrtunk pár hógolyót. Miután kissé lehűltünk, lesétáltunk az állomáshoz.

Ott átmentünk a kaleidoszkópon, ahol videókat vetítenek az állat,- és növényvilágról, stb., onnan kijutottunk a hegyi játszótérre, ami előtt éppen a nosztalgia gőzvonat pihent. Felgyalogoltunk az Erzsébet (Sziszi) kápolnához, ahol aztán mi pihentünk egyet, a kőfalról nézve hogyan jön értünk a fogaskerekű. Még bekukkantottunk a vendégház retro szobáiba, aztán ismét felszálltunk a kisvasútra. A Baumgartner állomásnál mindig megáll a vonat, mert ott lehet állítólag a legfinomabb buktát venni, de mi inkább kihagytuk, hiszen ezen a kiránduláson nem sok kalóriát égettünk.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Szardínia - Barangoló23% kedvezmény!1990 Ft helyett: 1532 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Milánó23% kedvezmény!1990 Ft helyett: 1532 Ft
Lisszabon - A legjobb városnéző útvonalak23% kedvezmény!3290 Ft helyett: 2533 Ft
Zsiga Henrik
Balaton 100 - Minőségi élmények
23% kedvezmény!3480 Ft helyett: 2680 Ft