Menü betöltése...
TV műsorUtazásK!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin…
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Németország

K!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin

2013. december 12. csütörtök 18:41
2013. október 14. hétfő
 52°30'06,144"N   52,501567
 13°20'29,129"E   13,341286

67  11  0  0  0
Elekes Tibor
Erdély útikönyv "SC"
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft

Mikor beszálltunk Berlinbe elöször az egyik U6-os metrókocsiba, akkor nagyot csodálkoztunk, mert csak hármasban utaztunk az egész vonalon. Igaz, délelött 11:30 lehetett és pénteki nap volt, de hát akkoris fura egy ekkora városban, hogy ennyire üres az egész járat. Kissé kísértetiesen hatott, főleg mikor megtudtuk a velünk utazó hölgytöl, hogy az U6-os régen egyrészt szellemvasút volt a hidegháború alatt, mert a keleti kijáratokat befalazták. Mi meg még viccelődtünk is, hogyha kiszállunk akkor majd mindent feketén-fehéren- szürkén fogunk csak látni, mint a régi dokufilmekben… és majdnem úgyis lett, mert az ott tartózkodásunk alatt alig láttuk a napot!

A metróhálózatról még annyit, hogy nemcsak a föld alatt, hanem még hidon is közlekedik, avagy a földalatti átmegy magasvasútba. Nem ismertük ki magunkat még az elsö napon, hiszen a berlini U-Bahn egyike Európa legnagyobb földalatti hálózatainak, így párszor el is tévedtünk, vagy rossz helyen szálltunk ki. Például egy piroslámpás negyedbe, ahol az út szélén végig prostik álltak és sorra behajoltak egy-egy autóablakba!

Ilyesmit eddig mégcsak filmen láttam… de ott nem bámészkodtunk sokáig, mert a stricik meg a kapualjakból, vagy a sörözőkböl pásztázták a terepet! Amúgy vannak olyan utcalányok akikre külön bárkódot tetováltak, csak azt tudnám ki szkenneli le őket?

Meglátogattuk a híres KaDeWe nagyáruházat. A „Kaufhaus des Westens“, magyarul a nyugatiak áruháza Európa második legnagyobb áruháza a londoni Harrods után. A KaDeWe nélkül Berlin elképzelhetetlen lenne, szinte legendának számít. Az épület kívülről nem nyerte el tetszésünket és a belsejétől se voltunk elájulva. Mi már a földszinten megállapítottuk, hogy az árakat nem a mi pénztárcánkhoz szabták.

Viszont nem mehet rosszul az üzlet, mert minden fél méteren egy eladóba botlottunk, aki valamilyen illatot akart velünk szagoltatni, vagy valami krémet ránkkennni. Fejetrázva ugrottunk fel a mozgólépcsőre és meg se álltunk a 6. emeletig, ahol kulináris-Mekka várja a látogatókat.

Ott megtalálható majdnem minden, ami a szem-szájnak ingere és kóstolgatni is lehet.

Itt elbámészkodtunk egy kicsit, aztán felmentünk a 7.-re, ahol egy nagy önkiszolgáló étterembe különböző ételek közül válogathattunk. Férjem egy darab borjúsültet rakott maga elé, én valamilyen furcsa nevü sertésszeletet. Mindkét ételt marha drágán adták és egyikönknek se izlett!

Amúgy abban a pár berlini napban már tényleg fontolgattuk, hogy fel kéne keresni a Mekit. Bárhol is ettünk meleg ételt, nem voltunk elégedettek, kivéve a currywurst-os bódéban… dehát ezt a német nemzeti eledelt szerintem nagyon elrontani se lehet. Ez volt nekünk a német gasztrokreativitás csúcsa. Állítólag a híres Friedrichstraßén állt a büfé, ahol először kínálták a főtt kolbászt, paradicsompüréből és Worcester szószból készült mártással, valamint curryporral és más meg nem nevezett hozzávalókkal. Nos, a népnek bejött. Sőt, annyira bejött, hogy 2009-ben még múzeumot is alapítottak a tiszteletére.

Egyszer meg lettünk hívva a Sony Centerbe is ebédre a Lindenbräu vendéglöbe, de ott is nagyon keveset kaptunk borsos áron. Hagymaleves volt és valamilyen ragu rizzsel, majd egy mini joghurtos falatka. Ehető volt, de éhesek maradtunk tőle.

A Center terén éppen egy óriás rózsaszín belet fujtak fel, aminek az volt a célja, hogy bemutassa látványosan a bélműködést. Az egyik nyíláson (gondolom vékonybél) volt a bejárat, bent át lehetett sétálni egészen a vakbélig, majd onnan a vastagbélbe. A túra pedig a végbél nyílásánál végződött. Namármost közvetlen ebéd után egyikőnknek se volt hozzá gusztusa, hogy az emésztési folyamatokat végignézze… bármennyire is érdekesen mutatják be, mert a végeredmény mégis ugyanaz! Egy nagy határ …

Apropó ... pont pont pont ...

Este ellátogattunk egy KLO (klozet, wc) nevezetü étterembe, ahol az emberek a WC-csészén, vagy koporsón üldögéltek és kórházi vizelöedényböl itták a sörüket, vesetálból csipegették hozzá a rágcsálnivalót! Mi éppen egy holland leszbikus párocska mellé kaptunk helyet, akiknek láthatólag nemigen tetszett, hogy mi nö + férfi párkapcsolatban élünk, így lenézöen méregettek bennünket és mikor elhagyni készültünk a terepet, akkor önfeledten egymásnak estek örömükben!

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
0/5
Még nem érkezett szavazat.
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Paul Auster
New York trilógia
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft
Korfu - Marco Polo - ÚJ TARTALOMMAL!23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Széchenyi Zsigmond
Elefántország
23% kedvezmény!2699 Ft helyett: 2078 Ft