Menü betöltése...
»Utazás»szalay2 utazási blogja»Osthouse, schloss Tross, a Rajna, SzG3
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

szalay2 utazási blogja
862  0  0

Franciaország

Osthouse, schloss Tross, a Rajna, SzG3

67150 Osthouse, Rue du Château 2.

2016. január 12. kedd 10:29
2015. december 2. szerda
2015. december 3. csütörtök
 48°23'59,603"N   48,399751
  7°38'22,018"E    7,639311

70  14  0  4  1
Horvátország útikönyv23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft

Sziasztok, Gábor vagyok!

Korábban egy centi időm sem volt annyit megtennem, hogy átugorjak Franciaországba, pusztán csak azért, hogy elmondhassam, ott is voltam. Most legutóbb borzasztó idő volt (amikor ilyen nagyon messzire eljutok), az első nap azért átmentem, hogy pusztán csak ott legyek. Meg akartam nézni a Rajnát is, de egyszerűen olyan paplanszerű köd volt felette, hogy csak sejteni lehetett, hogy hol is a folyó. Amikor átértem, azért egy kastélyt kerestem magamnak, hogy ne üres kézzel menjek haza. Ez a Schloss Tross. Ne lepődjön meg senki, hogy német neve van, Elzászban ez sok esetben előfordul. Az interneten annyit sikerült kiderítenem, hogy ez Elzász egyetlen vízi kastélya, mely reneszánsz stílusban épült. Sajnos megtekinteni nem lehetett, mivel magántulajdonban van.

Egy kicsit körül néztem a környéken, semmi franciás nem volt benne. A német oldalhoz képest annyi tűnt csak fel, hogy alig van üzlet, ahol a falusiak vásárolhattak volna. Néhány faluval később rábukkantunk egy kis szupermarketre, de nem volt benne semmi eget rengető, ami érdekelhetett volna, bár azért 13 Euróért vásároltam néhány dolgot, szintén pusztán csak azért, hogy elmondhassam, Franciaországban is vásároltam élelmiszert (jó kis nagyzolás!?).

Másnap egy kicsit csökkent a köd, így Müllheimből is átmentünk Franciaországba, de csak annyira, hogy elmentünk az Elzászi Nagy Csatorna közepéig. Maga a német francia határ a Rajna középvonalán van, de itt a víznek csak kb. 10%-a folyik a becslésem szerint. A franciák egy hatalmas csatornarendszert építettek a saját területükön a fenti névvel. Az egész olyan szempontból hasonlít a bősi vízrendszerhez, hogy a Csatorna egy hatalmas gátrendszerben fut (gyakorlatilag a talajszint felett) és sorra helyezkednek el a vízi erőművek rajta. Az előző nap igazából egy ilyen erőművön keltem át, de semmit nem lehetett belőle látni. Most lefényképeztem a Rajnát, a Csatornát is, látni a kettő közötti különbséget. Meg voltam Franciaországban.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Spanyolországi utazás
Kriszti útvonala 11 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Hosszú hétvége a Hallstatti tónál
Csabó útvonala 5 helyszínnel
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel
Washington Irving
Az Alhambra meséi
23% kedvezmény!2990 Ft helyett: 2302 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Farkas Zoltán
Hosszú hétvégék a szomszédban - Bécstől Kolozsvárig, Lembergtől Szarajevóig
23% kedvezmény!4490 Ft helyett: 3457 Ft
Kokes János
Magyar emlékek Csehországban
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft
Eötvös Károly balatoni utazásai23% kedvezmény!4390 Ft helyett: 3380 Ft