Menü betöltése...
TV műsorUtazásRovinj, Villas Rubin Resort
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Horvátország

Rovinj, Villas Rubin Resort

52210 Rovinj

2011. október 28. péntek 14:14
2011. július 1. péntek
 45°03'44,146"N   45,621230
 13°39'50,045"E   13,663762

59  9  0  4  1
Balogh Boglárka
Ezerarcú Föld
23% kedvezmény!3950 Ft helyett: 3042 Ft

Napsütés minden mennyiségben... tengerben, uszómedencében lubickolás... fagyizás, esti séták, fincsi kaják és egy szép hotelszoba tengerre néző erkéllyel. Ez minden Rovinj-ba, a Horvát-tengerparton.

Öten mentünk, mi ketten a férjemmel, a barátnőm a párjával és a sógornőm. Közvetlenül a tengerparton voltunk, pár lépésre a strandtól, csúszdáktól és uszómedencéktöl. Igazából ez nem is hotel volt, hanem kétemeletes kőházak szobákkal, ahol az alsó szobákhoz még kis udvar is tartozott fügefával, olajfával. Ott iszogattunk esténként a többiekkel.

A szobák egyszerüek, de tiszták, ugyanitt lehet bungallókat is bérelni, valamint van kemping is. Közvetlen mellette van egy nyilvános nudista strand is, ami meglepöen nyitott, mert simán oda lehet látni.

Reggelizni a pár lépésre levő étterembe jártunk, ahol még meleg büfé is volt rántottával, tejbedarával, főtt tojással, bundás szalámival, ropogós szalonnával... Miután jól bekajáltunk irány a strand, ahol egész estig heverésztünk. Este aztán be a városba bámészkodni, shoppingolni, vacsorázni.

A vacsorához közvetlen a halászhajókról vásárolt be szemünk láttára az éttermi alkalmazott, tehát biztosak lehettünk benne, hogy friss halat fogyasztunk. Miután ismét eröre kaptunk felmentünk a szük, macskaköves utcácskán a Szent Eufémia templomhoz és felkapaszkodtunk a harangtornyába. Már lentröl nem voltak valami bizalomgerjesztöek a torony falépcsöi, de minél magasabbra hágtunk, annál ijesztöbbnek tünt a mélység, mert itt-ott kitöredezett már a fa.

Barátnöm szinte pánikba is esett a látványtól, de azért legyözte félelmét segítségemmel. Fentröl aztán pazar kilátásban gyönyörködhettünk a harangok alól, beláttuk az egész várost, valamint Rovinj kikötöjét is. Mikor leértünk éppen két magyar srác mustrálgatta a lépcsöt felfele... Te én oda fel nem megyek, mert besz*rok! - szólalt meg az egyik. Szóval, el lehet a látványt hozzá képzelni kéremszépen... Miniszoknyában viszont nem illendö megmászni :)))

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Pécs - Pécs útikönyv23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Peru - Utazás előtt, alatt, után... helyett?23% kedvezmény!8900 Ft helyett: 6853 Ft
Elekes Tibor
Erdély útikönyv "SC"
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Isztambul - Marco Polo23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft