Menü betöltése...
»Utazás»Ildikó Kiss utazási blogja»Rovinj, Villas Rubin Resort
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Horvátország

Rovinj, Villas Rubin Resort

52210 Rovinj

2011. október 28. péntek 14:14
2011. július 1. péntek
 45°03'44,146"N   45,621230
 13°39'50,045"E   13,663762

75  9  0  4  1

Napsütés minden mennyiségben... tengerben, uszómedencében lubickolás... fagyizás, esti séták, fincsi kaják és egy szép hotelszoba tengerre néző erkéllyel. Ez minden Rovinj-ba, a Horvát-tengerparton.

Öten mentünk, mi ketten a férjemmel, a barátnőm a párjával és a sógornőm. Közvetlenül a tengerparton voltunk, pár lépésre a strandtól, csúszdáktól és uszómedencéktöl. Igazából ez nem is hotel volt, hanem kétemeletes kőházak szobákkal, ahol az alsó szobákhoz még kis udvar is tartozott fügefával, olajfával. Ott iszogattunk esténként a többiekkel.

A szobák egyszerüek, de tiszták, ugyanitt lehet bungallókat is bérelni, valamint van kemping is. Közvetlen mellette van egy nyilvános nudista strand is, ami meglepöen nyitott, mert simán oda lehet látni.

Reggelizni a pár lépésre levő étterembe jártunk, ahol még meleg büfé is volt rántottával, tejbedarával, főtt tojással, bundás szalámival, ropogós szalonnával... Miután jól bekajáltunk irány a strand, ahol egész estig heverésztünk. Este aztán be a városba bámészkodni, shoppingolni, vacsorázni.

A vacsorához közvetlen a halászhajókról vásárolt be szemünk láttára az éttermi alkalmazott, tehát biztosak lehettünk benne, hogy friss halat fogyasztunk. Miután ismét eröre kaptunk felmentünk a szük, macskaköves utcácskán a Szent Eufémia templomhoz és felkapaszkodtunk a harangtornyába. Már lentröl nem voltak valami bizalomgerjesztöek a torony falépcsöi, de minél magasabbra hágtunk, annál ijesztöbbnek tünt a mélység, mert itt-ott kitöredezett már a fa.

Barátnöm szinte pánikba is esett a látványtól, de azért legyözte félelmét segítségemmel. Fentröl aztán pazar kilátásban gyönyörködhettünk a harangok alól, beláttuk az egész várost, valamint Rovinj kikötöjét is. Mikor leértünk éppen két magyar srác mustrálgatta a lépcsöt felfele... Te én oda fel nem megyek, mert besz*rok! - szólalt meg az egyik. Szóval, el lehet a látványt hozzá képzelni kéremszépen... Miniszoknyában viszont nem illendö megmászni :)))

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Paul Auster
New York trilógia
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Pap Gábor
Vietnam - Barangoló
23% kedvezmény!2290 Ft helyett: 1763 Ft
Péterfy Gergely
A panda ölelése - Kínai útinapló
23% kedvezmény!2990 Ft helyett: 2302 Ft
Medgyes Péter
Világgá mentem - avagy hogy kerül egy angoltanár 100 országba?
23% kedvezmény!3490 Ft helyett: 2687 Ft