Menü betöltése...
TV műsorUtazásPeljesac félsziget, Orebic, Korcula…
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Útvonal

Csabó utazási blogja
25  0  3

Peljesac félsziget, Orebic, Korcula, Ston, Trpanj

Két éve a Peljesac félszigeten nyaraltunk, Orebic mellett Mokalón volt a szállásunk, de ott sem maradtunk a fenekünkön, igyekeztünk bejárni a félszigetet. Nagyon jó szállás, de magassága ellenére nem látható a tenger a fáktól. A strandja kiváló és hangulatos, csak nagyon sokat kellett le-föl gyalogolni. Harcálláspontnak nagyon megfelelt, sok szép helyre eljutottunk, még Dubrovnikba is egy egész napra, dacára annak, hogy oda-vissza 200 km-t autóztunk. De megérte.

Egyébként maga a Peljesac a nyugalom (fél) szigete, sokkal kevesebb a turista errefelé, pedig szépség és látnivaló itt is akad bőven.

Horvátország

Korcula

Mokalo-Orebicből többször áthajóztunk Korcula városába. Az első benyomásom, hogy egy kis Dubrovnikot látok, amiről később kiderült, csak a kicsi igaz, a hangulata másabb köszönhetően a kisebb nyüzsgésnek, méreteknek, viszont nagyon szép és elvarázsolja a látogatót. Az Óvárost rövid idő alatt be lehet járni, de nem árt az ismétlés, ezért is mentünk át többször…

Helyszínek listája

Horvátország

Orebic (Peljesac f.sziget)

Nem túl látványos hely, ismertsége abból fakad,hogy innen indulnak a kompok Korcula szigetére.Persze a mediterrán hangulat megvan, a környéken jókat lehet kirándulni, hegyre mászni (részemről kocsival). A panoráma a magasból gyönyörű, Szemben Korcula városa, alant a korculai csatorna, ami a szörfösöknek fogalom.

Horvátország

Ston, Mali Ston

Mokaloból egynapos kirándulásra mentünk a félsziget tövénél található Stonba és kistestvéréhez Mali stonba. A peljesacra és Korculára tartó turisták érdemtelenül hanyagolják ezt a valaha nagyon szép települést. Sólepárlással foglalkoztak mindig - és ez az ásvány nagy kincsnek számított - állandó fenyegetettségnek voltak kitéve, ezért különleges formájú…

Horvátország

Mokalo

Szállásunk és támaszpontunk Orebic mellett.
Oszd meg ezt az útvonalat: Peljesac félsziget, Orebic, Korcula, Ston, Trpanj

Facebook

Google+

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Vuk és a háziállatok - pancsolókönyv23% kedvezmény!1299 Ft helyett: 1000 Ft
Nicky Pellegrino
Olaszország, szeretlek!
23% kedvezmény!3690 Ft helyett: 2841 Ft
Heather Morris
Az auschwitzi tetováló - Lale Sokolov igaz története alapján
23% kedvezmény!3690 Ft helyett: 2841 Ft