Menü betöltése...
»Filmajánló»Tudorok 1.
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
TV csatorna sorszáma
Itt megadhatod, hogy ez a csatorna a TV-dben hányas sorszám alatt látható:

Tudorok 1.

Amerikai-ír filmsorozat (2010)

Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja a Golden Globe-díjra jelölt, lenyűgöző történelmi sorozatot, mely VIII. Henrik hírhedt 40 éves uralmának korai éveit dolgozza fel.

Az ifjú király, VIII. Henrik (Jonathan Rhys-Meyers) 19 évesen kerül a trónra. Az állami ügyek kevésbé érdeklik, így a hivatalos dolgok a hataloméhes Thomas Wolsey (Sam Neill) kardinálisra maradnak, miközben az angol uralkodó csupán saját vágyainak kielégítésével törődik. A VIII. Henrik belső köreibe tartozók számára - melybe Wolsey kardinális, az uralkodó második felesége, Boleyn Anna, a katolikus mártír Morus Tamás is beletartozik - a legnehezebb feladat az önző király kegyeiben maradni.

A 4. évad

Henrik túlteszi magát felesége halálán, és az ifjú trónörökössel biztosítja a koronát. A szépségesen üde Catherine változást hoz az életébe, és úgy tűnik, hogy az új házasság a betegségéből is kigyógyítja. Ráadásul Franciaország bekapja a horgot, ami csendes időszakot ígér. Henrik azonban harcra vágyik.

4.

Henrik vidékre látogat, hogy Mária népszerűségét kihasználva, megnyerje a nép támogatását a franciák elleni háborúhoz. A sikeres út végén, hosszú idő után, újra magához hívatja fiatal feleségét. Közben Catherine múltjából egyre több haszonleső bukkan fel, akik megzsarolják a királynét.

5.

A király titkos levelet kap, melyben megvádolják az ifjú királynét, hogy korábban léha életet élt. Henrik azonnal vizsgálatot rendel el, hogy kiderítse, igazak-e a vádak, és Catherine valóban együtt hált-e két férfival. Ezt a botrányt már lady Rochfort sem ússza meg ép bőrrel. Mária örül, hogy a királyné körül szorul a hurok.

6.

A skót sereg megtámadja a határokat, és Franciaország is háborúval fenyeget. Mária örömmel értesül arról, hogy apja jóvoltából visszakerül az öröklési listára húgával, Erzsébettel együtt, és így Anglia királynője lehet. Henrik titkos szerződést köt a császárral, és ajándékot küld lady Latimernek.

Tudorok 1. a TV-ben

A Tudorok 1. című műsor jelenleg egyetlen TV csatornán sem lesz a közeljövőben. Ha értesülni szeretne róla, hogy mikor lesz ez a műsor, használja a műsorfigyelő szolgáltatást!

Szereplők

Annabelle Wallis
Henry Cavill
Jake Hathaway
Jane Brennan
Joely Richardson
Joss Stone
Laoise Murray
Maria Doyle Kennedy
Max Brown
Natalie Dormer
Sarah Bolger
Tamzin Merchant

Linkek

Gyártási év

2010

Eredeti cím

The Tudors

Mennyire tetszett ez a műsor? Szavazz!

8,67
0/10
3 szavazat átlaga: 8,67
Oszd meg ezt az oldalt: Tudorok 1.

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail