Menü betöltése...
»Friss hírek»Horvát kuna árfolyama (HRK)
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Rajztömb
Írószertartó
Olajpasztell
Füzetbox
Körző
Jegyzetfüzet
Lyukasztó
Tempera
Zsírkréta
Grafit
Tűfilc
Filctoll
Ecset
Színes ceruza
Kalligráfia
Vízfesték

awilime hírek

Hogy hirtelen ne maradj hírtelen!

2024. április 23. kedd
Mai névnap: Béla
Holnapi: György
Napkelte: 05:39
Napnyugta: 19:43
Budapest:
13°C
1002 hPa
17 km/h
EUR: 394 Ft   USD: 370 Ft
GBP: 456 Ft   CHF: 406 Ft

Horvát kuna aktuális árfolyama: 52,27 Ft

Az árfolyam adatai az Európai Központi Banktól származnak. A valuták középárfolyam adatai minden hétköznap egyszer a délutáni órákban frissülnek.

Aktuális árfolyam

456,28 Ft
angol font
201,40 Ft
bolgár lev
71,07 Ft
brazil real
15,58 Ft
cseh korona
52,79 Ft
dán korona
393,90 Ft
Euro
52,27 Ft
horvát kuna
2,39 Ft
japán jen
0,27 Ft
koreai won
79,17 Ft
román lej
406,38 Ft
svájci frank
33,95 Ft
svéd korona
10,00 Ft
thai baht
370,49 Ft
USA dollár

Gazdasági hírek

Hogyan lehet saját lakása egy mai fiatalnak? Május 9-én fókuszban a Z generáció

Folytatódik a Portfolio Z generációsoknak szánt programsorozata: a GEN Z Fest -en arra keressük a választ a fiatalokkal együtt, hogy hogyan tudnak egyszerre pénzügyileg tudatos döntéseket hozni, vigyázni a környezetre, és felkészülni a jövőbeli kihívásokra. A tavalyi két alkalomhoz hasonlóan most is interaktív módon vizsgálják az előadók a Z generációsok életkezdési lehetőségeit. (Portfolio.hu, kedd 16:30)

Dolgozzanak többet az emberek! Németország új irányt vehet?

A németeknek többet kell dolgozniuk a gazdasági növekedés fellendítése érdekében – ezt hangoztatja a német munkaadók szövetségének (BDA) elnöke, valamint a Deutsche Bank vezérigazgatója. Az igaz, hogy Németországhoz képest az EU-n belül csak Hollandiában alacsonyabb az átlagos heti munkaidő, ugyanakkor felmérések szerint a munkaidő növelése jellemzően a termelékenység csökkenését okozza. (Portfolio.hu, kedd 16:30)

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek. (Portfolio.hu, kedd 16:23)

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024… (Portfolio.hu, kedd 16:23)

150-200 millió forintos tőkeemelést tervez a Navigator Investments

Megkezdte a korábban már bejelentett tőkeemelés előkészítését a Navigator Investments – derül ki a BÉT-en közzétett közleményből. (Portfolio.hu, kedd 16:20)

Felrobbant a Spotify árfolyama

A Spotify negyedéves bruttó profitja először haladta meg az 1 milliárd eurót, miután a cég visszafogta a marketingkiadásokat; bár ez azt jelentette, hogy a zenei streaming óriás alulteljesítette a havi aktív felhasználókra vonatkozó előrejelzését. (Portfolio.hu, kedd 16:06)

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás… (Portfolio.hu, kedd 16:02)

Üzleti hírek

A Barça-PSG miatt kritizált romániai magyar bíró is vezethet meccset az Eb-n

A magyar bajnokságból nem, Angliából, Olaszországból, Németországból és Franciaországból azonban 2 játékvezetőt is hívtak az EB-re, de érkezik egy bíró a tengeren túlról is. (hvg.hu, kedd 13:53)

Mérlegen: Hogyan használják a cégek a tudatalattinkat? És hogyan használja az AI?

Hogyan térképezik fel azokat a gondolatokat, amiket meg sem fogalmazunk? És mi köszön vissza azokból az adatokból, amelyeket magunk mögött hagyunk? Ezzel foglalkozik a BeHive viselkedéstudományi cég, amelynek alapítója, Nyvelt Anna és adattudományi vezetője, Takács Anna volt üzleti podcastunk vendége. (hvg.hu, kedd 13:00)

Halotti torral ünnepelte 75. születésnapját a Szamos vezetője

Virág helyett házi készítésű finomságot kért és tombolát is tartott Kelényi-Szamos Gabriella. (hvg.hu, kedd 12:50)

10 év után új séf váltja Széll Tamást a Lidlnél

A cég megköszönte a közös munkát a Michelin-csillagos séfnek. (hvg.hu, kedd 12:32)

Új fotót tett közzé Lajos herceg hatodik születésnapjára Katalin hercegné

Miután kisebb botrány tört ki az anyák napi, szerkesztett fotó miatt, a Kensington-palota ezúttal mindenkit megnyugtatott, nem módosított fotóról van szó. (hvg.hu, kedd 12:21)

Látványos infografikán, ahogy Magyarország kicsúszik a világ legnagyobb sörfogyasztói közül

A rendszerváltás idején még több mint 100 liter sört ivott egy átlagos magyar évente. (hvg.hu, kedd 12:06)

Már csak olyan filmek kaphatnak Oscar-díjat, amelyeknek van közük hátrányos helyzetű csoportokhoz

Vagy a stáb révén, vagy a film sztorijában foglalkoznia kell az „alulreprezentált társadalmi csoportokkal” azoknak a filmeknek, amelyeket a jövőben jelölni lehet a legjobb film Oscar-díjára. (hvg.hu, kedd 11:46)

Most a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna támogatását Szijjártó

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak re-finanszírozására szolgál. Az indok, hogy az OTP mellett a Richtert is megtámadták az ukránok. (hvg.hu, kedd 11:22)

Elvágtak egyetlen kábelt, órákra megbénult a segélyhívó szolgáltatás az Egyesült Államok több államában

Több amerikai államban is leálltak a 911-es segélyhívó rendszerei néhány napja. Az eset számos kérdést felvet, hogyan történhet meg ilyesmi, és maradhatnak komplett régiók működő segélyhívó nélkül órákon át. (hvg.hu, kedd 11:03)

Elöntötte az áradó Tobol vize az orosz uránbányát, radioaktív anyag került a folyóba

A folyó ivóvízként is szolgál a környező régió lakosainak. (hvg.hu, kedd 10:41)

Oszd meg ezt az oldalt: Horvát kuna árfolyama (HRK)

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Település kiválasztása
Település adatok betöltése folyamatban...
Település:
Mentés
 
Mégsem