Menü betöltése...
»Családfa»Súgó
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés

Személy hozzáadása a családfához

Fontos: Annak érdekében, hogy a legkevesebb munkával és hiba nélkül tudd létrehozni a családfát, érdemes egy személy családtagjait mindig a következő sorrendben felvinni: először add meg a szülőket, majd ha vannak, akkor a testvéreket, utána a kapcsolatokat, és végül a gyermekeket!

Első személy hozzáadása a családfához

Egy új családfa létrehozása után fel kell venni az első személyt a fába. Ez a művelet csak annyiban különbözik a további személyek felvételétől, hogy itt még nem lehet megadni, hogy kinek a családtagját vesszük fel, mivel még nincs egy személy sem a családfában.

A későbbiek folyamán, a személyek adatlapján lehetőség lesz módosítani azt, hogy ki legyen a családfa első személye.

Személyek adatai

Kapcsolat

(Csak új kapcsolat hozzáadásakor látható ez a mező!)

A legördíthető listából válaszd ki, hogy az új személy milyen kapcsolatban áll azzal, akihez felveszed családtagnak.

Vezetéknév

Értelemszerűen a személy vezetékneve kerül ebbe a mezőbe.

Utónév

Az utónév beírását, az első betű lenyomását követően megjelenő lista segíti. Ebből kiválasztva az utónevet, automatikusan a névnap mező is kitöltésre kerül.

Névnap

Itt megadható, hogy a személy melyik hónap, melyik napján tartja a névnapját. Ennek a Családfa naptára oldalon lesz majd jelentősége.

Neme

Értelemszerűen ki kell választani a személy nemét.

Örökbefogadott

(Csak gyermek hozzáadásakor látható ez a mező!)

Ha az adott gyermek örökbefogadott, akkor jelöld meg ezt a négyzetet.

Anyja/apja

(Csak testvér, illetve gyermek hozzáadásakor látható ez a mező!)

Itt választható ki, hogy az adott személynek kik a szülei. Ha az adott szülő még nem szerepel a családfában, akkor jelöld meg a Később választom ki lehetőséget. Minden személynél, amikor a családtagjai oldalon vagy, találsz majd egy menüpontot ahol kiválaszthatod, hogy ki legyen az anyja, illetve az apja az adott embernek.

Született

Időpont

A személy születési időpontja adható meg év, hónap, nap, óra, perc pontossággal. Természetesen nem szükséges mindegyik mezőt kitölteni. Megadható akár csak az évszám, vagy annyi adat, amennyi rendelkezésre áll.

Ha nem tudod a pontos dátumot, akkor A megadott évszám csak körülbelüli érték jelölőnégyzet megjelölésével tudathatod, hogy az évszámban sem vagy biztos. Ebben az esetben a kirajzolt családfában például így jelenik meg az évszám: kb. 1970

Helyszín

Ha tudod, hogy hol született, akkor azt itt adhatod meg.

Elhunyt

A személy él/elhunyt

Ha az adott személy már nem él, de nem tudod, hogy mikor és hol hunyt el, akkor az is elegendő, ha itt megjelelöd, hogy már nem él.

Időpont

A halálozási időpont megadására ugyanazok a lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a születési időpontnál.

Helyszín

Ha tudod hol hunyt el a személy, akkor azt itt adhatod meg.

Történet, megjegyzés

Igény szerint ebbe a mezőbe bármilyen szöveges információt elhelyezhetsz az adott személlyel kapcsolatban.

A leggyakoribb hiba

Ha egyszer felvittél egy személyt a családfába, nagyon figyelj arra, hogy ne vidd fel újra! Ha nem következetesen haladsz a családtagok hozzáadásával, akkor sok személy esetén már könnyű belebonyolódni. Például egy szülőt nem kell újra és újra létrehozni, egy listából is kiválasztható, ha az adott személy már szerepel a fában.

Ha nem vagy benne biztos, hogy egy személy már létezik-e vagy még nem, akkor a Személyek listája menüpontot választva kapsz egy listát az összes már létező személyről.

Edith Eva Eger
A döntés
22% kedvezmény!3 999 Ft helyett: 3 119 Ft