Menü betöltése...
»TV műsor»RTL Klub»Mellékhatás
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
TV csatorna sorszáma
Itt megadhatod, hogy ez a csatorna a TV-dben hányas sorszám alatt látható:

RTL Klub

heti műsornapi műsor
?

21:0022:10-ig1 óra 10 perc
8,78

Mellékhatás - 1. rész

Magyar thrillersorozat (2020)

Film adatlapja

A Mellékhatás - az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata - Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét. A sorozat azokról is szól, akik mindenáron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének mindenáron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

A főszereplők:

Dr. Széphelyi Zoltán (Adorjáni Bálint)

Önképének alapja a gyerekkorától a házasságáig bejárt csodálatos felemelkedés-történet. A mélyről jövők csillapíthatatlan karriervágya jellemzi. Munkájában a betegségek utáni nyomozás izgalmát, a műtétek közbeni adrenalinlöketet szereti. Hiú a tudására, nem tűri, ha megkérdőjelezik és az empátia nem tartozik az erősségei közé. Nem veszi észre, hogy kegyes hazugságaival egyre mélyebbre ássa magát.

Dr. Széphelyi-Illés Berta (Borbély Alexandra)

Világképe szerint az emberek alapvetően jók. Naivitását sokan kihasználják, az emberekbe vetett bizalma mégis töretlen. Boldog, hogy apja legkedvesebb tanítványához, Zoltánhoz ment feleségül. A Fővárosi Főügyészségen dolgozik, tudásával soha nem kérkedik, az igazságérzetét nem hagyja elnyomni.

Ludmann Zsolt (Nagy Zsolt)

Ludmann szerint kétféle embertípus van: akinek addig kell fizetni, amíg megbízható nem lesz és akit addig kell verni, amíg megbízható nem lesz. Állami gondozott gyerek volt, karrierjét lányok futtatásával, olajszőkítésssel kezdte. Ma már építési vállalkozóként, az állami tenderek nagy nyerteseként keresi a napi betevőt. Élete szerelme az egykori modell, Kata, akivel minden vágya családot alapítani.

Ludmann Kata (Tenki Réka)

Gyönyörű exmodell, Zsolt felesége. Érzékeny, intelligens nő, ő az egyetlen, aki hatással van fékezhetetlen férjére. Kata négy éve próbálkozik a gyerekvállalással, sikertelenül. A rengeteg fizikai és lelki fájdalom, a félelem, hogy elveszítheti Zsoltot, lassan megtörte a büszkeségét.

Panácz Anna (Sztarenki Dóra)

Berta unokahúga, nagyszájú, belevaló csaj. Aki nem ismeri jól, annak önzőnek és számítónak tűnhet. Saját bevallása szerint is mindig rossz férfiba szeret bele. Volt férje miatt havonta csak egyszer láthatja lányát, Zoét. Retteg az anyaság felelősségétől. Ózdon nőtt föl, most is anyjával és bátyjával lakik együtt. Az egyik helyi kocsmában pultozik.

Dr. Illés Lóránt (Kovács Frigyes)

Berta apja, az Agapé Klinika alapítója. Mélyen vallásos, szigorúan a dogmák szerint él és ítél meg másokat. A lánya, Berta a mindene. Másik lányával, Erzsébettel, azaz Erával, tíz éve összeveszett, azóta nem tartják a kapcsolatot. A hetvenedik születésnapján nyugdíjba akar vonulni. Megígérte Zoltánnak, hogy átadja a kórház igazgatói posztját, de közben fél a magánytól, fél a tétlenségtől, hiszen egész életét munkával töltötte.

A fiatal, ambiciózus Dr. Széphelyi Zoltán meddőségi specialista előléptetés előtt áll, mikor megtudja, hogy egy páciensének az ő hibájából nem lehet gyermeke. A férj az ország legrettegettebb oligarchája.

Szereplők

Adorjáni Bálint
Borbély Alexandra
Nagy Zsolt
Tenki Réka
Sztarenki Dóra
Kovács Frigyes

Rendezte

Kovács Dániel Richárd

Kategória

thriller

Linkek

Évad

1. évad

Epizód

1. rész

Gyártási év

2020

Eredeti cím

Mellékhatás 1.
Bartos Erika
Bogyó és Babóca - Hónapok meséi
22% kedvezmény!4 490 Ft helyett: 3 502 Ft

Mennyire tetszett ez a műsor? Szavazz!

8,78
0/10
9 szavazat átlaga: 8,78
Műsorfigyelő
Filmgyűjtemény