Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

szalay2 utazási blogja
892  0  0

Németország

Bad Griesbach

94086 Bad Griesbach im Rottal, Thermalbadstraße 7.

2019. szeptember 11. szerda 12:37
2019. augusztus 6. kedd
2019. augusztus 7. szerda
 48°25'43,801"N   48,428694
 13°11'14,775"E   13,187298

27  18  0  5  1

Először is a hely nevét kell tisztázni. Maga a község a Bad Griesbach im Rottal nevet viseli. A tőle teljesen elkülönült nyaralóközpont pedig Bad Griesbach - Therme névre hallgat. A 70-es években találtak itt termálvizet és akkor építették ki a szálloda komplexumot. Nagyjából egységes a stílusa, nekem nem nagyon tetszett, olyan szocreál stílusú, bár itt is tetten lehet érni a nyugalmat, tisztaságot és a csendet, ami nagyon fontos a jó közérzethez. Ide úgy kerültünk, hogy Passau után kellett még egy szállás hazafelé + Passau környékén nem volt sok szálláshely, azok is drágák voltak. Így jött képbe ez a hely. Az árával nem is volt baj, csak néhány dologra azonban figyelni kell. Mi a Booking.com-on foglalunk és amikor kinyomtattam a foglalást, láttam, hogy 17:30-ra a szálláshoz kell érni. Miután ez az utolsó előtti napunk volt, viszonylag lazára szerveztem a programot, de különböző forgalmi problémák ellenére éppenhogy beestünk időre. Amint kiderült, jól is tettük. Ugyanis a mi szállodánk apartmanház volt, ahol 17:30 után már nincs recepció. Gondolom valahogy megoldották volna a kulcs átvételét, de nem tudom, hogy hogyan. Ráadásul a szállodakomplexum területére nem lehet autóval behajtani, így először gyalog kellett a szállásunkat megkeresni. Ez kb. negyed óra alatt megtörtént. Ez után azt az információt kaptam, hogy az autóval a mélygarázsba kell bemenni, mert csak ott lehet parkolni. Ezt viszont nagyon jól megoldották, mert úgy láttam, hogy az egész terület alá van garázsolva (saját szó-találmány) és ahogy lehajtottunk, a kék csíkot kellett követni, ami a mennyezetre volt felfestve. A mi mélygarázsunk 4 szállodát szolgált ki és így értelemszerűen 4 féle színes csík húzódott a mennyezeten. A kulcson volt egy fém chip-szerű fityegő, ezt kellett a sorompó melletti oszlopba bedugni és már nyílt is a sorompó (kifelé menet a sorompó automatikusan kinyílik). A mélygarázsból a lift pont a mi szobánk elé vitt és így könnyű volt a csomagokat felvinni (ráadásul készültünk az egynapos szállásra és nagyon kevés csomagot kellett felvinni). A kulcs minden közösségi ajtót nyitott + a mi szobánkét. Nagyon kényelmes szoba volt és itt is kaptunk egy kis konyhát hűtőszekrénnyel. A legérdekesebb az volt, hogy a szállodához tartozó jó nagy füves kertben, ahová közvetlenül nyílt a szobánk, kis törpenyulak legeltek és futkároztak. Az unokám gyorsan eldöntötte, hogy megpróbálja becserkészni a nyulakat, de ezek valószínűleg nem voltak szelídek, mivel 5 m-nél közelebb nem jutott hozzájuk, viszont jól szórakozott. Másnap, amikor elmentünk, én még nem tudtam, hogy kifelé nem kell a kulcs, mert a sorompó automatikusan kinyílik (ezért is írtam le), így le kellett parkolnom és gyalog visszavittem a recepcióra a kulcsot.

Ez a hely nem a szépsége miatt jó, de ha valaki egy hosszabb időt el akar tölteni strandolással, pihenéssel, valamint a környéken több látnivalóval, annak nagyon jó. Csak tájékoztatásul. A szoba 1 éjszakára 3 főre, mélygarázzsal, adókkal, reggelivel 72 Euró volt.

Oszd meg ezt a helyszínt: Bad Griesbach

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Eső nélkül - Anglia
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Séta Kuredu szigetén
Tündüs & zo- útvonala 21 helyszínnel
Séta Pula-ban
Tündüs & zo- útvonala 7 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Hosszú hétvége a Hallstatti tónál
Csabó útvonala 5 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL Klub
10:10 Top ShopMagazin (2019)

TV2
10:45 Astro-Világ (2019)

film+
10:20 BehálózvaAngol-amerikai thriller (2013)

Cool
10:00 Cobra 11: Merénylet 1. részNémet akciófilm-sorozat (2014) (IX. évad 1. rész)

Viasat 3
10:20 Szívek szállodájaAmerikai filmsorozat (2005) (VI. évad 21. rész)

Mozi+
11:00 Karate kölyökAmerikai családi film (1984)

RTL II
10:00 A Konyhafőnök VIPGasztroreality (2017) (I. évad 23. rész)

SuperTV2
10:55 Családi TitkokMagyar reality sorozat (ismétlés) (2013)

Paramount Channel
12:00 Star Trek 5. - A végső határAmerikai sci-fi (1989)

Duna Televízió
10:25 Család-barátSzolgáltató műsor (2014)
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!