Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Egyesült Arab Emírségek

Dubai Airport

Dubai

2010. október 31. vasárnap 15:12
2010. augusztus 10. kedd
2010. augusztus 22. vasárnap
 25°15'02,847"N   25,250651
 55°21'29,079"E   55,357939

1705  14  0  3,5  2

A világ legcsodálatosabb és ahhoz képest egyben talán legrosszabb repülőtere.

Mint azt a korábbiakban említettük, nem szoktunk repülőtereket közzétenni, de emellett most sem tudunk elmenni szó nélkül, csakúgy, mint ahogy a colomboi, Bandaranaike Airport mellett sem tudtunk.

A fényűző gazdagság ugyanúgy beköltözött ide is, mint bármely más helyre, ami a Dubaiba érkezők számára fontos, vagy úgy gondolták, hogy fontos lehet. Nem spóroltunk semmivel! - Richard Attenborough-t idézve a nagysikerű Jurassic Park című filmből. A padló márvány. Mindenhol arany és fényűzés.

Bejelölésünk helyszíne az irányító-torony, ami tulajdonképpen a közepe mindennek. Innen két irányba indulhatunk el, jobbra és balra. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindezt 4 emeleten tehetjük meg.

Ha mindent szeretnénk látni és begyalogolni, akkor egy összesen 16 kilométeres túrára készüljünk fel! Mély nyomot fog hagyni mindenkiben, ezt bizton állíthatjuk! Legyen az akár jó, akár rossz. ,-) Mi mindenesetre élveztük.

Leszállás után támadjátok meg a Duty-Free Shop-ot, ha másért nem is, akkor legalább szert tehettek egy bevásárlókocsira , amiben a táskáitokat tolhatjátok, merthogy mást nem fogtok találni, kivéve akkor, ha elhagyjátok Dubait! Indulási oldalon számos hordárt találhattok, avagy bőröndcipelőkocsit, de átutazáskor egy darabot sem! :-( Amit viszont mindenki igénybe vehet átutazáskor, azok az elektromos kisautók (taxik) amiket csak le kell inteni menet közben ... és oda visznek minket, ahova csak akarjuk. Másik ingyenes szolgáltatás a babakocsi, de ezt nem a repülőtér bocsájtja a rendelkezésünkre, hanem a Fly Emirates légitársaság. Babakocsit bárhol találunk és bárhol leadhatjuk. Hordárkocsit annál kevésbé. Mondjuk úgy, hogy nincs! :-( Egy bizonyos vonalnál nem vihetjük tovább és kész a káosz.

Na jó, lapozzunk és nézzük az élet naposabb oldalát. :-) Amit ma megvehetsz itt, na halaszd holnapra! Ami szemednek szádnak ingere, itt megtalálod. Persze jobb, ha a zsebedben elfér, mert pakolni nem tudsz majd sehova. Szóval ajánljuk a világ legolcsóbb arany- és ezüstékszer boltjait, telefonok, laptopok szinte ingyen, cigaretta, whiskey, hűtőszekrény bagóért, amit korábban említettünk, mindezt filippinói eladóktól, mert dolgozni azt azért nem akarnak.

Maga a repülőtér tényleg meseszép, szökőkutak, vízesések kápráztatnak el minden átutazót, liftek tömkelege szolgálja kényelmünket. Ha a Fly Emirates business, vagy gold osztályain utazunk, még dohányozhatunk is a repülőtér meghatározott helyein. Ha nem, akkor igen sok utast fogunk látni meggyújtatlan cigarettával a szájában, vagy a füle mögött sétálgatni, mert ahhoz, hogy meggyújthassák, igen komoly pénzösszeget kell leperkálni az erre kijelölt bárokban, vagy éttermekben. Minimum 20 dollár értékben kell rendelni ezeken a helyeken ahhoz, hogy egyáltalán elővehessük az öngyújtónkat! :-) De erre nagyon szép kis filippinó lánykák próbálnak majd rávenni minket az éttermek előtt mosolyogva.

Információstáblák tömkelegével találkozhatunk téblábolásaink során, de egyet ne feledjünk...magyarul nem lesz kiírva. Mindenekelőtt angol nyelvtudásra van szükségünk ahhoz, hogy eltaláljunk A pontból B -be. Közkinccsé teszünk majd egy képet, ahol a járatszámon kívül más nem lesz emberi nyelven olvasható. De végképp ne utáljátok őket, hiszen a számokat például nekik köszönhetjük, ugyebár!!!

Hasznos információk:

Az ország vízumköteles! Ha utazási irodán keresztül utazunk, akkor ők elintéznek mindent, nem kell különösebben aggódnunk emiatt. Persze ne lepődjünk meg, ha a foglalkozás rovatban a férfiaknál a Business man , nőknél pedig a House wife lesz megjelölve, hisz ez ott a normális, ez nem fog feltűnni senkinek. ,-) Szóval ne ragaszkodjunk mindenképpen a szakmánkhoz! Azért értik ám a viccet is, szóval veszik a lapot és kicsikarhatunk egy röpke mosolyt is a szájuk szélén, erre csak egy példa, amikor zo-t kérdezték, hogy:

- Mégis milyen üzletben utazol?

- Fegyverek, puskák és föld-föld-, valamint föld-levegő rakéták.

Ekkor elkomorodtak, aztán zo- mondta, hogy csak viccelt.

Na ekkor jött az a bizonyos mosoly és útlevél becsuk ...

- Na menjetek!

Szóval erre a keresztkérdésre azért nem árt komolyabban is felkészülni! :-)

Szem-szkennelés (Eye scan) ! Mielőtt a sorba beállnánk, ami kivezet Dubaiba, ne feledjünk el egy igen fontos dolgot, a szem-szkennelést. Keressük az EYE SCAN feliratot! Majd álljunk be a sorba és várjunk. Itt is persze figyeljünk arra, hogy a férfiaknak és nőknek külön sorban kell várakozniuk, a szkennelés nem koedukált, mint ahogy sok minden más sem. Mint azt bizonyára mindenki tudja, az emberi szem retinája olyan, mint egy ujjlenyomat, mindenkinek más és más. Az ujjlenyomatot a kor technikájával haladva már lehet hamisítani, csak fel kell ragasztani az ujjakra. Egy szemet viszont nem lehet a kamera előtt forgatni egy tollon, mint ahogy Wesley Snipes tette a Demolition Man című filmben! :-D Persze lehet, hogy az idő haladtával majd valaki ezt a problémát is megoldja, de addig is a kontaktlencsét is ki kell venni, mert a gép arra is képes, hogy ezt érzékelje! Természetesen ezek után kíváncsian vártuk az útlevél-ellenőrzést. Miután megláttuk, hogy ott is van egy piciny kamera felszerelve a tipikus arab ruhába öltözött férfi mögött, ezek után kétség sem fért ahhoz, hogy igenis, Hogy mindenről megbizonyosodjunk, zo- még véletlenül sem nézett bele, de aztán mondták neki, hogy vessen rá egy pillantást.

Útlevél! A szem-szkennelés felkerül az útlevelünkbe beépített chipbe. Tehát ennek egyenes következménye az, hogy a régi típusú útlevéllel már nem léphetünk be az országba, illetve, ha lecseréljük az útlevelünket, akkor ismét szemet kell szkenneltetni, mert az adatok így elvesznek.

Más...

Kicsit kaotikussá sikeredett ez a leírás, ezért elnézést kérünk mindenkitől, de mostanság annyi minden más lefoglal minket, hogy azt nem tudnánk most ide mind leírni, de igyekszünk visszazökkenni a 7köznapok világába! ,-)

Egyebek mellett pedig megnyugtatunk mindenkit, hogy ez volt az utolsó bejelölésünk Dubairól, nem teszünk közzé több leírást, maximum majd akkor, ha ismét visszatérünk ide, bár erre kevés az esély, hisz oly nagy ez a világ és még mindig oly keveset láttunk belőle az elmúlt 5 évben, mióta együtt vagyunk.

De az idei nyaralásunk még ezzel nem ért véget, hisz emlékeztek talán, hogy Dubaiban autót béreltünk és természetesen nem tudtuk kihagyni az innen 166 km-re lévő Abu Dhabi emírséget, úgyhogy most az fog majd következni.

# 429.

Oszd meg ezt a helyszínt: Dubai Airport

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Kocsis Noémi
Bakancslista - Magyarország
22% kedvezmény!7 950 Ft helyett: 6 201 Ft
Legszebb útvonalak
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Eső nélkül - Anglia
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Kővárosok szigete - Málta
zsumol4 útvonala 16 helyszínnel
Hosszú hétvége a Hallstatti tónál
Csabó útvonala 5 helyszínnel
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL Klub
09:10 Teleshop(2022)

TV2
08:45 MokkacinoMagyar reggeli magazin műsor  sorozat (2022) (105. rész)

film+
08:25 A bíróAmerikai krimi (2014)

Cool
08:30 CSI: Miami helyszínelők: Fesd feketéreAmerikai krimisorozat (2010) (9. évad 20. rész)

Viasat 3
08:25 AgymenőkAmerikai vígjátéksorozat (2015) (9. évad 7. rész)

Mozi+
09:00 MélyütésAmerikai,hong,kongi dráma (ismétlés) (2015)

RTL II
08:30 Vészhelyzet: Nyomás alattAmerikai filmsorozat (2007) (14. évad 5. rész)

SuperTV2
08:40 Több mint testőrMagyar életmód magazin (2022) (39. rész)

Paramount Network
08:15 RohamjárőrökAngol factual (2014) (7. évad 706. rész)

Duna Televízió
08:40 Rex Kanadában II.: Francia kapcsolatAngol bűnügyi tévéfilmsorozat (ismétlés) (2019) (16/4. rész)
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
3,5
0/5
2 szavazat átlaga: 3,5
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!