Menü betöltése...
»Utazás»eleem utazási blogja»Kandikó - Göcsej csúcsa
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

eleem utazási blogja
12  0  0

Magyarország

Kandikó - Göcsej csúcsa

2010. december 25. szombat 06:17
2010. november 7. vasárnap
 46°48'05,341"N   46,801344
 16°43'14,446"E   16,720541

482  3  0  0  0

Túrázóknak: Zalaszentmihályfától piros háromszögön lehet feljutni a Perjászló hegyen keresztül Kandikóig, néhol kissé megkopva, de jól követhető. Számításom szerint 9km a szőlőhegyen keresztül.

A Kandikó 302 méteres tengerszint feletti magasságával a Göcsej legmagasabb, valamint a Zalai-dombság és egyben Zala megye egyik legmagasabb pontja. A domb Csonkahegyhát község közigazgatási területén belül található, a tetején a Geodéziai és Térképészeti Vállalat által épített egyszerű geodéziai mérőtoronyból szép kilátás nyílik a környező tájra. Szabadon látogatható.

A Kandikó mondáját a 19. században jegyezték le. Eszerint a népvándorlás idejében a zalai vidék réme Kandikó vezér volt, fosztogatott, pusztított és Csatár magyar vitéz feleségére pályázott, ezért vadászatra hívta. Csatár el is fogadta a meghívást, ám a megbeszélt helyen Kandikó katonái várták, és a mélybe dobták. Hogy meggyőződjön Csatár haláláról, Kandikó a hegy szélére lépett, ami ekkor füstöt és tüzet hányt, magával ragadta őt magát is a mélybe. Ezért, ha tiszta a Kandikó, az jó időt, derült égboltot ígér, ha viszont gőzölög, akkor rossz időt jósol.

Oszd meg ezt a helyszínt: Kandikó - Göcsej csúcsa

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
0/5
Még nem érkezett szavazat.
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!