Menü betöltése...
»Utazás»Tündüs & zo- utazási blogja»MátraBOB - Oxygen Adrenalin-Park
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Magyarország

MátraBOB - Oxygen Adrenalin-Park

3200 Gyöngyös, 24

2009. április 20. hétfő 18:48
2008. április 6. vasárnap
 47°50'52,420"N   47,847755
 19°57'51,529"E   19,964175

619  10  0  5  1

A Mátra Bob Sástó Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája. A Mátra Bob Gyöngyöstől 12 km-re Mátrafüred és Mátraháza között található. A 930 m hosszúságú pálya 2006. októberében nyitotta meg kapuit. 34 kétszemélyes bobkocsi áll az idelátogató vendégek rendelkezésére. A pályán elérhető maximális sebesség 42 km/h.

Ettől benned is felmegy az adrenalin. Vigyázat, függőséget okoz !

Quad pálya:

6 éves kortól vehető igénybe szülő vagy felnőtt kísérő felelősségvállalása mellett. 3 db 50 cm3-es quad áll a vendégek rendelkezésére. A pálya úgy van kialakítva, hogy a kisebbek számára is biztonságos legyen. Bukósisak használata mindenki számára kötelező, zárt magasszárú cipő használata ajánlott.

A quad használata a vezetés élményét nyújtja a gyermekeknek, amit a lányok is éppúgy élveznek, mint fiú társaik.

Mászófal:

A vár hátsó falán lett kialakítva a mászófal. 4 útvonal mászható 8 m magasságig, különböző nehézségi szinten, kezdőtől a haladóig. Már a 4-5 éves korú gyermekek is élvezik. Alpinista szakember vagy automata biztosító rendszer biztosítja a mászást. Cél a pálya legmagasabb pontján a kis harangot elérni és megkongatni.

Légvár:

A Légvár talán az a játék, amit nem kell különösebben bemutatni, főleg nem a kisgyermekes szülőknek, hiszen minden gyermek szívesen ugrál, csúszkál rajta, hiszen ez az a hely, ahol önfeledten kiugrálhatják magukat. A színes, vidám színekből összeállított, Elvarázsolt kastély elnevezést viselő, manókkal, tündérekkel és más vidám figurákkal díszített légvárban akadályok, alagutak, csúszda biztosítják a szórakozást a gyermekek számára.

Kisállat simogató:

A kisállat simogatóban a gyermekek közelebbről is megismerkedhetnek az állatokkal. Barátságos kecskék, birkák, nyulak várják a gyermekek simogatását. A személyzettől kapott takarmánnyal kézből etethetik az állatokat. Tapasztalataink szerint még a félénkebb gyermekek is gyorsan megbarátkoznak a házi kedvencekkel.

Játszótér:

A vár tövében található a Frédi-Béni játszótér. Négy hinta, egy lecsúszó pálya, egy 8 személyes libikóka, egy csúszda, és két kőkorszaki jármű áll a gyermekek rendelkezésére. Rendezvények idején a vár boltívei alatt gyermekfoglalkoztatók kézműves feladatokkal várják a kisebb és nagyobb gyermekeket és szüleiket. A saját kezűleg elkészített tárgyakat a gyerekek haza is vihetik.

Gyermek kalandpark:

A várral szemben, a függőhídhoz vezető lépcső lábánál található, földbe állított oszlopokon, kb. 70-80 cm-es magasságban. A játék célja, hogy a gyerekek az oszlopok törzséhez erősített köteleken, farönkökön, hálóban, vagy drótkötélen egyensúlyozva eljussanak egyik pódiumtól a másikig, így végigjárva a pályát. A pályát a gyermekek 120 cm-es magasságig vehetik igénybe szülői felügyelet ill. kisebb gyermekek esetében a szülők segítő kísérete mellett. A parkban a gyermekek max. 1 órát tölthetnek. Ezalatt az idő alatt kedvük szerint járhatják be a pályát, akár többször is.

Függőhíd:

A függőhíd 183 m hosszan és 18-28 m közötti magasságban íveli át a sástói kőbánya katlanát, mely Magyarországon egyedülálló, és Európában is kevés hozzáfoghatót találunk. A híd közepe felé haladva csodálatos panoráma tárul a szemünk elé: jobbra nézve közvetlenül előttünk a sástói kilátót, távolabb pedig Gyöngyös várost pillanthatjuk meg a lábaink alatt, bal kéz felől pedig az ország legmagasabb pontja Kékestető magasodik fölénk a TV toronnyal. A hídon egyszerre maximálisan 100 ember tartózkodhat. A forgalom egyirányú, feljárat a katlan bal oldalán, a mászófallal szemben.

Eurobungy:

Az Eurobungy felejthetetlen élményt nyújt minden korosztály számára. Fiatalok és idősebbek egyaránt kipróbálhatják milyen érzés szaltózni a gravitációval dacolva.

Erdei kalandpark:

Az Erdei kalandpark a függőhíd mellett a fák törzsein 5-6 méter magasságban található. A 16 elemből álló erdei kalandpark kellemes szórakozást, és kihívást jelent a felnőtteknek, és gyereknek egyaránt. A gyermekek közül azok élvezhetik a pályát, akik már legalább 120 cm magasak, igaz ugyan, hogy ekkor még csak a könnyített pályát vehetik igénybe. A nehezebb, kikerülhető részekre akkor merészkedhetnek, ha már a 140 cm-es magasságot is elérik. A pálya elején egy mászófalon, vagy egy kötélhágcsón felmászva juthatunk a pályaszintre. A cél, hogy a fák törzséhez erősített köteleken, farönkökön, hálóban, vagy drótkötélen egyensúlyozva eljussunk egyik pódiumtól a másikig, így végigjárva a pályát. A pályának két olyan – viszonylag nehezebb – része van, ami kikerülhető, ha valaki nem érzi magában a kellő bátorságot, vagy nem éri el a minimális 140 cm-es magasságot.

Canopy:

A Canopy az Oxygen Adrenalin Park legújabb attrakciója, amit gyermeknap alkalmából, 2008. május 24-én vehetett birtokba a nagyközönség, hiszen valahol a szívünk mélyén mindannyian gyermekek maradunk egy kicsit. A kőbánya fölött oda-vissza 230-230 méter hosszan átívelő Canopy (alpesi csúszda) egy kis izgalmat nyújt a legbátrabbaknak, akik a szakadék két szélén épült indítótornyok magasából félelmüket leküzdve, kilépnek és átsiklanak egy kb. 30 m magas drótkötélen a szakadék fölött, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Mátrára, Sástóra, Gyöngyös városára, a környező falvakra...

#208.

Oszd meg ezt a helyszínt: MátraBOB - Oxygen Adrenalin-Park

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Kővárosok szigete - Málta
zsumol4 útvonala 16 helyszínnel
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL Klub
02:05 Lélegezz!Amerikai thriller (2010)

TV2
00:40 RoninAmerikai-francia akciófilm (1998)

film+
01:10 KlónokAmerikai thriller (2018)

Cool
00:00 VálótársakMagyar filmsorozat (2016) (2. évad 4. rész)

Viasat 3
01:05 WhiplashAmerikai filmdráma (2014)

Mozi+
01:20 VakvágányonAmerikai akciófilm (2002)

RTL II
00:40 AlfieAngol-amerikai vígjáték (2004)

SuperTV2
01:15 MargaretAmerikai filmdráma (2011)

Paramount Channel
01:05 Afganisztáni víg napjaimAmerikai dráma (2016)

Duna Televízió
00:45 Hogy volt?! - Válogató adások: Musical, sláger, filmzeneSzórakoztató műsor
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!