Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

WorldWalk utazási blogja
83  0  0

Mauritánia

Nouakchott

Nouakchott, Rue de la Mosquee Marocaine

2008. október 13. hétfő 11:28
2008. október 8. szerda
2008. október 14. kedd
 18°04'41,003"N   18,779180
 15°58'43,981"W  -15,978745

376  29  1  5  1

Nouadibhou-Nouakchott között durván 500 kilométer a táv. Kissé naivan úgy gondoltuk, ez lesz a Szahara könnyebbik szakasza, ugyanis a nagy táv ellenére arra számítottunk, hogy az utolsó két-háromszáz kilométert már a szavannában tehetjük meg, rosszabbik esetben félsivatagban. Egyrészt hanyagságunknak köszönhetően nem informálódtunk eléggé a ránk váró nehézségekről, másrészt nehéz embert találni aki világosan és egyértelműen beszél angolul. Nouadibhou-ban sok embernek beszéltünk arról, hogy gyalog megyünk Nouakchott-ba és ezen helyi lakosok közül sokan kijelentették: Imposible! (Lehetetlen!), voltak akik inkább kérdeztek: Posible? (Lehetséges?). Ezekből már sejtettük, nem egy laza sétában lesz részünk, de azzal is tisztában voltunk, hogy az autóknak köszönhetően, errefelé is rengeteg az elkényelmesedett ember. Végül is, még ha nem is mindegy, ami a szakasz nehézségét illeti, neki kellett hogy vágjunk. Tehát fogtuk a Kurtatol kapott támogatást és bevásároltunk élelmiszerből. Nouadibhou-ról már megírtam, nagyon szegény hely (egy német turista szerint, jelenleg fejlődő és tiszta, tizenöt évvel ezelőtt a legaljasabb rémálmokat is felülmúlta), és ennek köszönhetően a fehér bőrű, egyenlő a gazdaggal. Amikor a kisboltban rákérdezünk a cukor árára, az eladó fél percet töpreng, pedig naponta elad egy zsáknyi cukrot. Miután az eladó kitalálta, hogy nekünk, mondjuk, dupla áron adja, jöhet az alku. Volt üzlet, ahol 120 ogijaért vettünk szardínia konzervet, másnap ugyanitt, már 150-et akart kérni darabjáért. Én őszintén, ezt az egész kavart meg is értem és végül találtunk üzleteket, ahol az eladók becsületesek voltak velünk. Hála támogatónknak,, hátizsákjaink súlya harminc kiló fölé ugrott. Hogy mi minden fért bele a két hátizsákba, azt a képen láthatjátok. Az első kis kilencven kilométeres szakasznak első felét a Nouadibhou-i félsziget tette ki. Főleg sziklás, dombos sivatag jellemzi, a vége felé pedig szép nagy Sabkath-ok vannak. A sabkath sós mocsarat jelent. Vöröses színű, sóvirágokkal díszített, a növényi élettől vagy tökéletesen mentes, vagy szívós fajta, sótűrő bokrokkal tarkított lapos terep. Nem igazan mocsár szerű, de ha az ember belekapar a talajba, érzi, hogy nedves. Ritkán látni rajtuk a sótűrő algáktól rózsaszínűre színezett sekély pocsolyákat. A látványhoz képest az időjárás egészen gyalogoló barát, enyhe szél, nyári meleg, de nem kánikula. Gondolom azért mert félsziget. A második ötven kilométer a félsziget elejéből Bou Lanouar-ba vezetett. Ez azt jelenti, hogy a partokat elhagyva, ötven kilométert kellett befele gyalogolni a Szaharába. Fel voltunk rá készülve, hogy a hőség majd nem kímél minket, ugyanis ötven kilométerre a partoktól az atlanti szelek hűsítő hatása már nem érvényesül annyira, mert vagy felhevül addigra, vagy a belső Szahara légáramlatai veszik át a terepet. Egyetlen nyugtatás a sok, tüskés, tipikusan afrikás, ernyőszerűen lapított lombkoronás akácfaféle volt.

semmi
[Hibabejelentés]
Oszd meg ezt a helyszínt: Nouakchott

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Hosszú hétvége a Hallstatti tónál
Csabó útvonala 5 helyszínnel
Brüsszel - London - Párizs
Kriszti útvonala 24 helyszínnel
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Spanyolországi utazás
Kriszti útvonala 11 helyszínnel
Séta Kuredu szigetén
Tündüs & zo- útvonala 21 helyszínnel
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL Klub
18:00 RTL Híradó – Esti kiadásHírműsor (2021)

TV2
18:00 TényekHírműsor sorozat (2021) (262. rész)

film+
18:20 Jackie Chan - Londoni csapásAmerikai akcióvígjáték (2003)

Cool
18:10 Neveletlen hercegnőAmerikai vígjáték (2001)

Viasat 3
17:00 Szenilla nyomábanAmerikai családi animációs film (2016)

Mozi+
18:55 A Múmia - A Sárkánycsászár sírjaAmerikai, kínai, német kaland film (2008)

RTL II
16:40 Bolondok aranyaAmerikai kalandfilm (2008)

SuperTV2
19:25 Esti iskolaAmerikai vígjáték (2018)

Paramount Network
18:30 A séfAmerikai kalandfilm (2014)

Duna Televízió
17:25 Borbás Marcsi szakácskönyve: Fonyódi petyek és sült pisztráng(2021)
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!