Menü betöltése...
»Webáruház»Könyv
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Rendelések
Szállítási díj
Adatok mentése...

David Sulzer

Zene, matematika és elme (Könyv)

3 275 FtEredeti ár: 4 199 Ft
Kedvezmény: 22% (924 Ft)
rendelhető

Szerző: David Sulzer
Kiadó: Pallas Athéné Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2021
ISBN: 9789635730520
Aranykártya: 28 pont

Noha zenélni anélkül is remekül lehet, hogy egyáltalán tudnánk a zene létezéséhez szükséges biológiai vagy matematikai sajátosságokról, a zene, a hang és az érzékelés alapjainak megismerése magyarázatot adhat bizonyos rejtélyekre, emellett újabb talányokra és az ismeretlen mélyebb rétegeire világíthat rá.

Milyen a hangok formája? Mennyire térnek el egymástól a levegőben, a vízben, illetve a föld alatt terjedő hanghullámok? Miért hangzanak másként az emberek és a hangszerek hangjai? Miért szólal meg mélyebben a klarinét, mint a fuvola? Miként hordoz a zene érzelmeket? Vagy éppen miben különbözik az állatok hallása és az általuk kiadott hang az emberi hallástól és hangtól? - Jelen kötetben többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a zene alapjául szolgáló matematika, fizika és az idegtudomány összefüggéseinek izgalmas felfedezése közben.

A szerző, David Sulzer a Columbia Egyetem Gyógyászati Központ Pszichiátriai, Neurológiai és Farmakológiai Tanszékének professzora. Emellett Dave Soldier művésznéven zeneszerzőként és előadóként is ismert, aki a komolyzene, a jazz és a popvilág számos jelentős alakjával dolgozott már együtt.

Könyvében - amelyet bármelyik zenész vagy zenerajongó izgalmasnak és tanulságosnak fog találni - könnyen érthetővé teszi a zenét érintő, tudománnyal, biológiával és matematikával kapcsolatos kérdéseket. A kötet végére érve minden olvasó nagyobb elismeréssel adózik majd a kreativitásnak, és jobban, mélyebben fogja érteni a zenét.

David Sulzer: Zene, matematika és elme könyv ár: 3 275 Ft

További ajánlatunk:

Oszd meg ezt az oldalt: Zene, matematika és elme

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail