Menü betöltése...
»Friss hírek»Mozi hírek
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Tempera
Golyóstoll
Zsírkréta
Füzetbox
Oldaljelölő
Bullet Journal
Olajpasztell
Vízfesték
Ragasztó
Jegyzetfüzet
Jegyzettömb
Tűzőgép
Tűfilc
Írószertartó
Olló
Körző

awilime hírek

Hogy hirtelen ne maradj hírtelen!

2024. május 9. csütörtök
Mai névnap: Gergely, Katinka
Holnapi: Ármin, Pálma
Napkelte: 05:15
Napnyugta: 20:04
Budapest:
15°C
1019 hPa
6 km/h
EUR: 389 Ft   USD: 362 Ft
GBP: 452 Ft   CHF: 398 Ft

Mozi hírek

Majd az utókor… – Polgárháború

A Polgárháború egy mozgóképes prófécia egy belső konfliktusai miatt darabjaira hulló Amerikai Egyesült Államokról, de közben Alex Garland alkotói válságának önreflexív lenyomata is. Nemzeti tudathasadás Alex Garland fiktív világképe szerint az Amerikai Egyesült Államok visszavonhatatlanul szétesett, a polgárháború pedig elszabadult. Az események katalizátora egy szélsőséges gondolkodású elnök, aki alkotmánysértő módon már a harmadik ciklusát tölti […] The post Majd az utókor… – Polgárháború appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Shyamalan apa-lánya thrillere – Trap előzetes

A Warner Bros. bemutatta M. Night Shyamalan legújabb thrillerének előzetesét. A Trap egy apa-lánya thriller Josh Hartnett, Saleka Shyamalan főszereplésével. M. Night Shyamalan legutóbb filmjeivel nem győzött meg minket teljesen. Cikkírónk Az idő című filmje után Shyamalant a “bizarr történetek, mesteri félelemkeltés, parádés vizuális megoldások és borzalmasan ízléstelen, filmgyilkos fordulatok”-rendezőjének kiáltotta ki. A legutóbbi filmjében […] The post Shyamalan apa-lánya thrillere… (Filmtekercs.hu)

Megvan a 13. Artmozik éjszakája időpontja!

Idén is érdemes várni a májust a cinefileknek, mert a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban, a Tabánban, és először a Corvinban is tart majd az éjszakai mozimaraton rengeteg sikerfilmmel és premier előtti vetítésekkel! Az idei Artmozik éjszakája kínálatában az országos bemutató előtt szerepel Az arcuk mindig előttem lesz című francia dráma, de olyan népszerű, már […] The post Megvan a 13. Artmozik éjszakája időpontja! appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Főemlős-törvények – A majmok bolygója: A birodalom

A majmok bolygója: A birodalom kalandelemekre cseréli a franchise-t meghatározó társadalmi reflexiókat. A disztópikus young-adult tematika ugyanakkor Az útvesztő filmeket is készítő Wes Ball rendezésében nem képes új perspektívákat nyitni a széria történetében. A 2011-2017 között bemutatott A majmok bolygója előzménytrilógiai a főemlősök szemszögéből mutatta be, ahogy egy vírus következtében a majmok a szuperintelligens csimpánz, […] The post Főemlős-törvények – A majmok bolygója: A birodalom appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, szerda 16:44)

Michelle Yeoh-val érkezik a Prime-ra a Blade Runner 2099

A Minden, mindenhol, mindenkorral Oscar-díjat nyert Michelle Yeoh-val érkezik a Blade Runner 2099, a Prime Video limitált sorozata, mely a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 eseményeit követi. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, érkezik a Szárnyas fejvadász-franchise legújabb tagja, a tengerentúli sztrájkok miatt azonban csúszott a produkció, melynél sem a Yeoh által játszott karakterről, sem a sorozat […] The post Michelle Yeoh-val érkezik a Prime-ra a Blade Runner 2099 appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, szerda 08:51)

Japán filmek ingyen a kanapédról –  Jön a JFF Online Japán Filmfesztivál

Egy év kihagyás után érkezik ismét a Japán Alapítvány JFF Online Japán Filmfesztiválja, melyet 2024. június 5. és július 3. között az ország bármelyik pontjáról figyelemmel kísérhetnek a kortárs japán film szerelmesei. A programban huszonhárom a legkülönfélébb műfajú film és két minisorozat szerepel, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket […] The post Japán filmek ingyen a kanapédról –  Jön a JFF Online Japán Filmfesztivál  appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, szerda 08:11)

Peter Farrelly filmre viszi, hogyan született meg a Rocky

Peter Farrelly rendezi a filmet a filmről, amely Sylvester Stallone-t sztárrá tette. Az I play Rocky a boksz-saga megszületésének körülményeit mutatja be. A szinopszist olvasva valóban filmbe illő a Rocky sikerig vezető útja. Az I play Rocky jóval azelőtt kezdi követni Stallone-t, hogy befutott volna akcióhősként. A küszködő színésznek nincs szerencséje Hollywoodban, részben lebénult arca […] The post Peter Farrelly filmre viszi, hogyan született meg a Rocky appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu, kedd 20:28)

Megérkezett az Azahriah-film első előzetese

A Mi vagyunk Azahriah első ízelítője alapján nem egy klasszikus zenés filmnek ígérkezik. Kiderül például, hogy Azahriah nem akar látszódni a róla készülő filmben. Hogy ezt hogyan oldják meg az alkotók, az novemberben derül ki – ekkor érkezik a mozikba napjaink zenei világának talán túlzás nélkül legismertebb alakja. Az egyperces teaserben Azahriah hangját halljuk, látni […] The post Megérkezett az Azahriah-film első előzetese appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Nem szégyen túlélni Godzillát – Godzilla Minus One

A 33. japán Godzilla-film visszaviszi a címszereplőt a gyökereihez. A Godzilla Minus One (Gojira -1.0) nem pusztán egy kifogástalan blockbuster, de egy tragikus történelmi dráma. Eközben azt is megmutatja nekünk, hogy miként érdemes hazafias filmet készíteni. Minden idők legsikeresebb japán Godzilla-filmjeként egy rövid ideig még az IMDb Top250-es listájára is sikerült felküzdenie magát. Az eredeti […] The post Nem szégyen túlélni Godzillát – Godzilla Minus One appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Legfrissebb hírek időrendben

Sze. 16:44 Főemlős-törvények – A majmok bolygója: A birodalom (Filmtekercs.hu)
Sze. 08:51 Michelle Yeoh-val érkezik a Prime-ra a Blade Runner 2099 (Filmtekercs.hu)
Sze. 08:11 Japán filmek ingyen a kanapédról –  Jön a JFF Online Japán Filmfesztivál (Filmtekercs.hu)
K. 20:28 Peter Farrelly filmre viszi, hogyan született meg a Rocky (Filmtekercs.hu)
Megérkezett az Azahriah-film első előzetese (Filmtekercs.hu)
Nem szégyen túlélni Godzillát – Godzilla Minus One (Filmtekercs.hu)
Pedro Almodóvar hét filmjét vetíti az Art+ Cinema (Filmtekercs.hu)
Nincs meglepetés a dobozban – Cukormáz nélkül (Filmtekercs.hu)
Kijött az első kedvcsináló Francis Ford Coppola visszatéréséhez, a Megalopolishoz (Filmtekercs.hu)
Panos Cosmatos vámpírfilmet forgat Kristen Stewart és Oscar Isaac főszereplésével (Filmtekercs.hu)

A középkorú Robin Hoodot alakítja Hugh Jackman (Filmtekercs.hu)
Itt A Fiúk (The Boys) 4. évadának előzetese (Filmtekercs.hu)
Fénykardozás haladóknak – A Star Wars Jedi: Fallen Order univerzumszűkítése (Filmtekercs.hu)
Meryl Streep a 77. cannes-i fesztivál megnyitójának díszvendége (Filmtekercs.hu)
A Dűne művészeti vezetője a látványtervezőket díjazó filmfesztivál idei zsűrielnöke (Filmtekercs.hu)
Te meghalnál a bolygóért? – Humane (Filmtekercs.hu)
Ismét várják a fiatalok mobillal forgatott filmjeit Veszprémben (Filmtekercs.hu)
Mickey vs. Winnie: közös slasher horrorban szerepel Mickey egér és Micimackó (Filmtekercs.hu)
Nem csak játék és mese – Problemista (Filmtekercs.hu)
A kaszkadőr kaszkadőre – A kaszkadőr (Filmtekercs.hu)

11 díjat nyert Romániában a magyar koprodukcióban készült Libertate ’89 (Filmtekercs.hu)
A leendő király? – Mufasa: Az oroszlánkirály előzetes (Filmtekercs.hu)
A térré válás horrorja – Átváltozások Alex Garland filmjeiben (Filmtekercs.hu)
Már a múlt sem a régi – Nosztalgia az NFI-korszak magyar játékfilmjeiben (Filmtekercs.hu)
Juliette Binoch lesz az Európai Filmakadémia elnöke (Filmtekercs.hu)
Egy hétig tart a Magyar Film Napja (Filmtekercs.hu)
Amy Adams-et rendezi Mundruczó Kornél (Filmtekercs.hu)
Stand-up tragedy – Szarvasbébi (Filmtekercs.hu)
Az anatóliai mizantróp – Elszáradt füvekről (Filmtekercs.hu)
A Honvédség is hozzájárult az új magyar katonasorozathoz – S.E.R.E.G. előzetes (Filmtekercs.hu)

Pedro Almodóvar hét filmjét vetíti az Art+ Cinema

Almodóvar-filmhéttel zárja a májust az Art+ Cinema: május 23-tól 29-ig minden este 20:30-tól a spanyol rendező 1983 és 2006 közötti műveiből válogatnak. Május 23-án, csütörtökön a 2002-es Beszélj hozzá! kezdi a hetet. A filmben két férfi ideje nagy részét egy-egy kómában lévő nő mellett tölti egy kórteremben. Idővel akaratlanul is elmélyül ismeretségük, mivel szerelmeik felébredésére […] The post Pedro Almodóvar hét filmjét vetíti az Art+ Cinema appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Nincs meglepetés a dobozban – Cukormáz nélkül

A Cukormáz nélkül (Unfrosted) az amerikai reggelizőtermék, a Pop-Tart piacra dobásának komédiája, azonban Jerry Seinfeld hiába gyújtja be az űrversenyt idéző rakétákat, filmje hamar kifüstöl. Tavaly külön listát szenteltünk a márkák, cégek és cégvezetők felemelkedését (és bukását) bemutató filmeknek, amely áramlat a fogyasztói társadalom groteszk túlburjánzásaként is értelmezhető. Másfél-két órás filmeket nézünk olyan cégekről, amelyek […] The post Nincs meglepetés a dobozban – Cukormáz nélkül appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Kijött az első kedvcsináló Francis Ford Coppola visszatéréséhez, a Megalopolishoz

Francis Ford Coppola egy két perces jelenetet osztott meg az idei Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütáló epikus sci-fi-jéből. A Megalopolis Coppola régóta dédelgetett filmterve, amit hosszú évtizedek után végre tető alá tudott hozni. Sajnos a mai franchise orientált filmgyártás nem kért A keresztapa rendezőjének nagyszabású sci-fijéből, így Coppola a borászatából befolyó pénzekkel és a szőlőültetvényeinek eladásából […] The post Kijött az első kedvcsináló Francis Ford Coppola… (Filmtekercs.hu)

Most megy a TV-ben


RTL
23:50 Főszerepben: Gálvölgyi JánosMagyar portréfilmsorozat (2022) (1. évad 13. rész)

TV2
00:20 Tények extraMagyar hírműsor sorozat (2023) (88. rész)

film+
23:30 Akik az életemre törnekAmerikai–kanadai akcióthriller (2021)

Cool
23:55 NyomtalanulAmerikai krimisorozat (2005) (4. évad 4. rész)

Viasat 3
23:25 Z, az elveszett városAmerikai életrajzi dráma, történelmi film (2016)

Mozi+
22:45 Terminátor: Sötét végzetAmerikai akció film (ismétlés) (2019)

SuperTV2
00:00 MagánnyomozókMagyar reality sorozat (2013) (1. évad 35. rész)

Paramount Network
23:00 PánikMagyar vígjáték (2008)

Duna Televízió
00:20 Az érzelmek tengerénTörök tévéfilmsorozat (ismétlés) (2016) (1. évad 123/46. rész)

Panos Cosmatos vámpírfilmet forgat Kristen Stewart és Oscar Isaac főszereplésével

Az Alkonyat után Kristen Stewart újra egy vámpír szerepben tündökölhet az őrülten extravagáns Mandy: A bosszú kultusza rendezőjének legújabb filmjében. Panos Cosmatos az a fajta egyedi hangú auteur rendező, akinek filmjeit egy képkockájukból fel lehet ismerni és garantáltan csak imádni vagy utálni lehet a lázálomszerű vizualitásnak mindent alárendelő rendező munkáit. Nicolas Cage reneszánszát elindító Mandy […] The post Panos Cosmatos vámpírfilmet forgat Kristen Stewart és Oscar Isaac főszereplésével… (Filmtekercs.hu)

A középkorú Robin Hoodot alakítja Hugh Jackman

Mindenki ismeri Robin Hood történetét; de mi lett a karakterrel később? Hogyan éli meg múltját és cselekedeteit a középkorú figura? Ezt az izgalmas kérdéskört járja majd be a The Death of Robin Hood, amelyben Hugh Jackman alakítja a címszereplőt. Május 14-én indul az idei filmfesztivál Cannes-ban, amely szintén fontos filmes piac is, számtalan nagy dobás […] The post A középkorú Robin Hoodot alakítja Hugh Jackman appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Itt A Fiúk (The Boys) 4. évadának előzetese

Talán a megszokottnál is eszementebb előzetes érkezett A Fiúk (The Boys) közelgő 4. évadához, amelyben Homelander és a szuperhősök már a látszatát sem kívánják fenntartani, hogy ők a jófiúk. Szabaduljon hát el a pokol! Zombiként repkedő gyilkos bárányok, Alienként emberekből kitörő szuperhős csirkék, buborékkal teli emberi fejek és vér minden mennyiségben. Az Amazon Prime sorozatának […] The post Itt A Fiúk (The Boys) 4. évadának előzetese appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Fénykardozás haladóknak – A Star Wars Jedi: Fallen Order univerzumszűkítése

A réges-régi és messzi-messzi galaxist annyiféleképpen fedezheti fel az, akit még érdekel George Lucas univerzuma. A mozifilmes és tévésorozatos, korábban pedig könyves bővítések mellett azonban fontos értekezni azokról a darabokról, amelyek még immerzívebb élménnyel szolgálnak a korábbiaknál. A videójátékok frontján pedig a Star Wars Jedi: Fallen Order az egyik legnagyobb katarzist kínálta az utóbbi években […] The post Fénykardozás haladóknak – A Star Wars Jedi: Fallen Order univerzumszűkítése appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Meryl Streep a 77. cannes-i fesztivál megnyitójának díszvendége

Meryl Streep kapja a fesztivál tiszteletbeli Arany Pálmáját. 35 évvel azután, hogy a Sikoly a sötétben c. filmért elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat (amely az eddigi egyetlen cannes-i megjelenése volt), Meryl Streep most visszatér a Croisette-re – írja a cannes-i filmfesztivál sajtóközleménye: Jeanne Moreau, Marco Bellocchio, Catherine Deneuve, Jean-Pierre Léaud, Jane Fonda, Agnès Varda, […] The post Meryl Streep a 77. cannes-i fesztivál megnyitójának díszvendége appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

A Dűne művészeti vezetője a látványtervezőket díjazó filmfesztivál idei zsűrielnöke

Portik Adorján, a Dűne egyik művészeti rendezője fogja értékelni az idei nagyjátékfilmek látványvilágát az Alexandre Trauner Art/Film fesztiválon. Az Alexandre Trauner Art/Film fesztiválon a beválogatott alkotásokat egyedi módon a legjobb látványvilág kategóriában díjazzák – írja a fesztivál sajtóközleménye. A fesztivál egészestés versenyprogramjába meghívással válogatják be az európai nagyjátékfilmeket, amelyeket egy háromtagú zsűri – egy látványtervező/művészeti […] The post A Dűne művészeti… (Filmtekercs.hu)

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL
01:10 HighLife: Szekszárdi kávétermesztők Costa RicábanLuxusmagazin (2024) (59. rész)

TV2
00:55 Walker, a texasi kopó: ŐrzővédőkAmerikai krimi sorozat (ismétlés) (1995) (3. évad 3. rész)

film+
01:30 Amerikai nőAmerikai-angol-kanadai film (2019)

Cool
00:55 Gyilkos elmék: KonfrontációAmerikai–kanadai krimisorozat (2020) (15. évad 9. rész)

Viasat 3
02:20 A Grace klinikaAmerikai drámasorozat (2011) (7. évad 16. rész)

Mozi+
01:15 Leon, a profiFrancia kaland film (1994)

SuperTV2
01:10 MagánnyomozókMagyar reality sorozat (ismétlés) (2013) (1. évad 36. rész)

Paramount Network
01:00 OculusAmerikai (2013)

Duna Televízió
01:10 Downton AbbeyAngol tévéfilmsorozat (ismétlés) (2014) (5. évad 6. rész)

Te meghalnál a bolygóért? – Humane

Brandon után a Cronenberg-dinasztia egy újabb üdvöskéje készítette el debüt filmjét Humane címmel. Immár David Cronenberg első házasságából született lánya, Caitlin is rendezői kredittel büszkélkedhet, és első próbálkozása alapján úgy tűnik, az alma ezúttal sem esett messze a fájától. A Cronenberg család több generáció óta masszívan beépült a kanadai-amerikai filmgyártásba, így annyira nem meglepő, ha […] The post Te meghalnál a bolygóért? – Humane appeared first on Filmtekercs.hu… (Filmtekercs.hu)

Ismét várják a fiatalok mobillal forgatott filmjeit Veszprémben

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál közösen. Három kategóriában várják a maximum 1,5 perces filmeket. Immár hagyomány, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági […] The post Ismét várják a fiatalok mobillal forgatott filmjeit Veszprémben… (Filmtekercs.hu)

Mickey vs. Winnie: közös slasher horrorban szerepel Mickey egér és Micimackó

A két szabadon felhasználható mesehős a saját horrorjai mellett egy crossovert is kap Mickey vs. Winnie címmel. Az Untouchables Entertainment az iHorror című horroros weboldallal közösen készíti a Mickey vs. Winnie című filmet. A rendező Glenn Douglas Packard, az Emmy-díjra jelölt koreográfusból lett filmes (Pitchfork), aki a saját forgatókönyvéből dolgozik. A mesefigurák átértelmezésének legújabb darabja, […] The post Mickey vs. Winnie: közös slasher horrorban szerepel Mickey egér és Micimackó appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Nem csak játék és mese – Problemista

Julio Torres komikus első nagyjátékfilmje, a Problemista posztmodern mese a legkisebb királyfiról, aki bizarrabbnál bizarrabb próbatételek során kell megtanulja, mi az ára annak, ha valaki követi az álmait, és nem hagyja, hogy a világ eltántorítsa ebben. Bár Alejandro, az ifjú játéktervező kafkai megpróbáltatásainak története a bevándorlási bürokrácia abszurd útvesztőiben szerethető és többnyire szórakoztató, az elsőfilmes […] The post Nem csak játék és mese – Problemista appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

A kaszkadőr kaszkadőre – A kaszkadőr

A kaszkadőr ódát zeng a szakmáról, miközben klisék garmadáját vonultatja fel. David Leitch klasszikus szerelmes hőstörténetében a dublőrök merészebbnél merészebb mutatványaikkal látványos showt csinálnak, ha már az íróknak nem sikerült. David Leitch még kaszkadőrként kezdte karrierjét, többek között Brad Pitt és Jean-Claude Van Damme dublőreként. Először a John Wick munkálatainál kóstolt bele a rendezésbe, 2017 […] The post A kaszkadőr kaszkadőre – A kaszkadőr appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

11 díjat nyert Romániában a magyar koprodukcióban készült Libertate ’89

Lemhényi Réka lett a legjobb vágó, Székely Tamás pedig a legjobb hangmérnök a román filmszakma legnagyobb elismerését jelentő Gopo-gálán. A Filmintézet támogatásával román-magyar koprodukcióban készült Libertate ’89 – Nagyszeben című filmdráma lett a legnagyobb nyertese a román filmdíjak gálájának hétfőn este a bukaresti nemzeti színházban. A Gopo-díjakról 700 román filmes szavazott, április 29-én 18. alkalommal […] The post 11 díjat nyert Romániában a magyar koprodukcióban készült… (Filmtekercs.hu)

A leendő király? – Mufasa: Az oroszlánkirály előzetes

Lehangoló CGI-tájképekkel és enervált állatokkal vár a Disney új prequelje, a Mufasa: Az oroszlánkirály. Ha egy film 1,6 milliárd dollárt termel a pénztáraknál, annak egyértelműen franchise-zá kell válnia – legalábbis a stúdiók szerint. Ez történt a 2019-es Az oroszlánkirállyal annak ellenére, hogy ma már valószínűleg senki nem emlékszik rá a Disney pénzügyesein kívül. Így az […] The post A leendő király? – Mufasa: Az oroszlánkirály előzetes appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

A térré válás horrorja – Átváltozások Alex Garland filmjeiben

Alex Garland filmművészetében a sci-fi elemek elegyednek az ősi mítoszok ikonográfiájával. A fenyegető modern technológiák, vagy épp az idegen létformák mindig a bűvös, Grimm mesékbe illő erdőkben kísértenek. A sűrű, rémisztő erdei terek ábrázolásában pedig további titkok rejlenek. Vizuális kultúránkban test és tér mindig is külön utakon járt. A test környezetét háttérbe szorította, hogy saját […] The post A térré válás horrorja – Átváltozások Alex Garland filmjeiben appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Már a múlt sem a régi – Nosztalgia az NFI-korszak magyar játékfilmjeiben

Feldúsított tárgykultúra, vérünket szívó komcsik, szatíra a szocializmus és a rendszerváltás (sakk)figuráiból, szerelem egykor és ma, a külső és belső téboly formái és ellenségkép(zés)ek. Egyebek mellett ilyen alakokban és funkcióval jelenik meg a megboldogult 70-es, 80-as és 90-es évek a közelmúlt magyar filmjeiben. Írásom apropója a nemrégiben bemutatott Kék Pelikan című animációs dokumentumfilm (!), amely […] The post Már a múlt sem a régi – Nosztalgia az NFI-korszak magyar játékfilmjeiben appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Juliette Binoch lesz az Európai Filmakadémia elnöke

Agnieszka Holland helyét veszi át a francia Juliette Binoch 2024. május elsejétől az Európai Filmakadémián. Az Európai Filmakadémia 1989-ben Berlinben alapult az európai filmes kultúra támogatása végett. Sok más tevékenység mellett minden év végén Európai Filmdíjjal jutalmazza az európai filmművészet legjelentősebb alkotásait és alkotóit. Első elnöke Ingmar Bergman volt, akit Wim Wenders, majd Agnieszka Holland […] The post Juliette Binoch lesz az Európai Filmakadémia elnöke appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Egy hétig tart a Magyar Film Napja

Április 29-től május 5-ig tart a magyar film napja. Nagyvásznon ritkán látható magyar filmek érkeznek újra a mozikba és szinte az összes, Magyarországon elérhető streaming platform is csatlakozik az ünnepléshez. Kivételesen egy egész héten át tart a magyar film napja a tévékben, a mozikban és a streaming platformokon április 29-vel kezdődően. A táncz című első […] The post Egy hétig tart a Magyar Film Napja appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Amy Adams-et rendezi Mundruczó Kornél

Ismét hollywoodi sztárral forgat Mundruczó Kornél és Wéber Kata. A magyar alkotópáros ezúttal a hatszoros Oscar-jelölt Amy Adams főszereplésével forgat filmet; készül az At the Sea. Az író-rendező-producer Mundruczó Kornél, szakmai és magánéletbeli párjával, Wéber Katával az oldalán ismét A-listás sztárral készít filmet. A sikeres hazai alkotóduó 2020-as Pieces of a Woman című megrendítő de […] The post Amy Adams-et rendezi Mundruczó Kornél appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Stand-up tragedy – Szarvasbébi

A Szarvasbébi (Baby Reindeer) egy humorista traumatörténetének krónikája: van valami vicces abban, ha valakit közel két éven keresztül követnek, napi 100 e-mail fogadja ugyanattól a személytől a levéltárában, és zaklatja a rokonait, barátait? Richard Gadd saját életéből vette az inspirációt ehhez a sötét tanmeséhez. A stand-up egy őszinte műfaj. Legalábbis, aki jól csinálja, eljuthat vele […] The post Stand-up tragedy – Szarvasbébi appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Az anatóliai mizantróp – Elszáradt füvekről

Az évszázad legantipatikusabb rajztanárát vizionálja a török Nuri Bilge Ceylan a kelet-anatóliai hóvidékbe – és minket mégis érdekel. Nem könnyű film az Elszáradt füvekről, de sokat ad és maradandót. A kortárs török film megkerülhetetlen alkotója, Nuri Bilge Ceylan, most egy olyan vaskos és felkavaró magnum opusszal jelentkezik, ami jó ideig nézője emésztőrendszerében marad. Az Elszáradt […] The post Az anatóliai mizantróp – Elszáradt füvekről appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

A Honvédség is hozzájárult az új magyar katonasorozathoz – S.E.R.E.G. előzetes

A Válaszcsapás című sorozathoz hasonlítható az első képkockák alapján a S.E.R.E.G., amely várhatóan 2024 őszén érkezik a TV2 képernyőjére. Az Elk*rtuk forgatókönyvírója és A helység kalapácsa rendezője készíti a legújabb magyar sorozatot, amelyet 865 millió forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet. A S.E.R.E.G. mozaikszó elviekben az alábbi szavakból áll össze: szolgálat, erény, rend, erkölcs és gondviselés. […] The post A Honvédség is hozzájárult az új magyar katonasorozathoz – S.E.R.E… (Filmtekercs.hu)

Először rendezik meg a SKICC – Debreceni Animációs Filmnapokat

A SKICC a diákfilmek legjavával és szakmai programokkal várja az érdeklődőket májusban. Május 17-18-án rendezik meg első ízben a SKICC – Debreceni Animációs Filmnapokat, amelynek a debreceni Apolló Mozi ad otthont – írja a fesztivál sajtóközleménye. Az április 22-én tartott sajtótájékoztatón az esemény főszervezői, Komlódi Judit képzőművész és Váczi Lilla médiaművész kiemelték, hogy a rendezvénysorozat […] The post Először rendezik meg a SKICC – Debreceni Animációs Filmnapokat appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Annecyben versenyezhet a Kék Pelikan

Meghívták a júniusi Annecy Fesztivál versenyébe Csáki László animációs dokumentumfilmjét, a Kék Pelikant. A Kék Pelikan egy valós eseményeket feldolgozó humoros, nosztalgikus történet néhány csibész barátról, akik hamisított vonatjegyekkel utaztak Nyugatra a kilencvenes évek derekán – írja a film sajtóközleménye. Csáki László animációs dokumentumfilmje most a világ legrangosabb animációs fesztiválján versenyezhet: ugyanis meghívták a júniusi […] The post Annecyben versenyezhet a Kék Pelikan appeared first on Filmtekercs… (Filmtekercs.hu)

Van fogalmunk róla: Kaszkadőr

Egyes színészek egész karriert építenek arra, hogy nem ők végzik el a veszélyes mutatványokat. Mások ebben a szakmában kezdik, hogy aztán egész filmes műfajokat reformáljanak meg. David Leitch legújabb filmje Ryan Gosling-al, A kaszkadőr pedig egy óriási tisztelgés ezen férfiak és nők előtt, akik életüket kockáztatják, csak hogy mozimágiát láthassunk, érezhessük a valós veszély izgalmát. […] The post Van fogalmunk róla: Kaszkadőr appeared first on Filmtekercs.hu . (Filmtekercs.hu)

Oszd meg ezt az oldalt: Mozi hírek

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Település kiválasztása
Település adatok betöltése folyamatban...
Település:
Mentés
 
Mégsem