Menü betöltése...
»Utazás»Lacus utazási blogja»

Erdély körút

Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Útvonal

Lacus utazási blogja
15  0  1

Erdély körút

Utunk első tervezett kétnapos állomása a Kárpátok magasában a Balea-tó megtekintése. Onnan tovább a Brassó melletti Négyfaluba (Sacele) mentünk át kétnapos szállásra, majd a Szovátához közeli Vármezőn a Vándor Fogadóban és egy ott kibérelt házban töltöttünk el újabb 1-1 szép napot. Részt vettünk a faluban az akkor éppen megrendezésre kerülő Áfonya Fesztiválon. Aztán ... hazajöttünk.

Románia

Négyfalu (Sacele)

A kisvároska egy csendes utcájában a Renata Panzióban szálltunk meg, s innen tettünk felfedező túrákat Brassó óvárosába. Már az első estén sikerült részt vennünk a Fekete Templomban épp akkor megrendezett orgonahangversenyen, majd egy nagyon hangulatos rokonlátogatás következett.

Helyszínek listája

Románia

Vármező (Campu Cetatii)

Az országos (európai) hírű pisztrángos faluban az út melletti és tó-közeli Vándor Fogadóban szálltunk meg egy éjszakára, majd a következő napra mintegy további szállásként kibéreltünk egy egész házat. Belecsöppentünk az akkor éppen zajló 3 napos Áfonya Fesztiválba

Románia

Balea Cascada

Első szállásunk színhelye a Balea Vízesés Panzió. Innen próbáltunk gyalogos túrát tenni a vízeséshez (de nem jutottunk fel - gyalog szinte lehetetlen), majd másnapra egy fék- és kormánybűvölő autóstúrát szerveztünk a 2034 m magasan fekvő Kárpátok-béli tengerszemhez - a Balea tóhoz.
Oszd meg ezt az útvonalat: Erdély körút

Facebook

Google+

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Farkas Zoltán
Szlovákia - Kelet-Nyugat sorozat
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft
Justh Szilvia (szerk.)
Bajorország
23% kedvezmény!5990 Ft helyett: 4612 Ft
Andrew Sanger, Polly Phillimore
Útitárs Top 10 - Dublin
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft