Menü betöltése...
»Utazás»Lacus utazási blogja»Erdély körút
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Útvonal

Lacus utazási blogja
15  0  1

Erdély körút

Utunk első tervezett kétnapos állomása a Kárpátok magasában a Balea-tó megtekintése. Onnan tovább a Brassó melletti Négyfaluba (Sacele) mentünk át kétnapos szállásra, majd a Szovátához közeli Vármezőn a Vándor Fogadóban és egy ott kibérelt házban töltöttünk el újabb 1-1 szép napot. Részt vettünk a faluban az akkor éppen megrendezésre kerülő Áfonya Fesztiválon. Aztán ... hazajöttünk.

Románia, Balea Cascada

Első szállásunk színhelye a Balea Vízesés Panzió. Innen próbáltunk gyalogos túrát tenni a vízeséshez (de nem jutottunk fel - gyalog szinte lehetetlen), majd másnapra egy fék- és kormánybűvölő autóstúrát szerveztünk a 2034 m magasan fekvő Kárpátok-béli tengerszemhez - a Balea tóhoz.

Románia, Négyfalu (Sacele)

A kisvároska egy csendes utcájában a Renata Panzióban szálltunk meg, s innen tettünk felfedező túrákat Brassó óvárosába. Már az első estén sikerült részt vennünk a Fekete Templomban épp akkor megrendezett orgonahangversenyen, majd egy nagyon hangulatos rokonlátogatás következett.

Románia, Vármező (Campu Cetatii)

Az országos (európai) hírű pisztrángos faluban az út melletti és tó-közeli Vándor Fogadóban szálltunk meg egy éjszakára, majd a következő napra mintegy további szállásként kibéreltünk egy egész házat. Belecsöppentünk az akkor éppen zajló 3 napos Áfonya Fesztiválba

Helyszínek listája

Fucskár József Attila
A Felvidék rejtőzködő kincsei
23% kedvezmény!4999 Ft helyett: 3849 Ft
Ch. Gáll András
Kalifornia magyar grófja - Haraszthy Ágoston - A bor puskása
23% kedvezmény!4999 Ft helyett: 3849 Ft
Medgyes Péter
Világgá mentem - avagy hogy kerül egy angoltanár 100 országba?
23% kedvezmény!3490 Ft helyett: 2687 Ft