Menü betöltése...
»Utazás»barchen utazási blogja
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Utazási blog

barchen utazási blogja
305  0  0

barchen utazási blogja

Kanada, Sydney

Félreértés ne essék, igen ugyan úgy mint Ausztráliában ez is Sydney, csak kisebb és hidegebb és egyáltalán nem érdekes. Új-Skóciában van ez is. Volt Amszterdamban egy manus és a legközelebbi Sydney járatra kért jegyet csak hogy ő Ausztráliába akart repülni és itt kötött ki. Szóval figyelni mindig hogy hova kapjuk a jegyet.

Ukrajna, Odessza

Erre is többször jártam, de nem szívesen jövők ide, mivel nekem semmi izgalmasat nem tudott mutatni ez a város. Egyszer látni elég. Ha eljön ide az ember, olyan mintha időutazásba kezdene. Vissza vagy 25 évet. A régi volgák, ladák de a milliomosok autói az már döffi. Van a kikötőnél a nagy lépcső, ami ha jól emlékszem valami klasszikus filmben is látható volt na de mindegy…

Olaszország, Nápoly

Sokszor jártam már itt, ez az a város, ahol az igazi digok élnek. A bűnözés az nem semmi. A sétáló ember mellett elmegy a motoros és kiszakítják a kezéből a táskát. Egyszer egy kollégámnak eladtak 400 euroért egy bedobozolt követ I-phone helyet. A város tényleg olyan mint a Piedone filmekben. A hegyoldalban vannak olyan sikátorok, ahova még két kísérővel…

Japán, Hirosima

Igaz mindenki tudja, itt dobták le az első atombombát. A mai napig a hatása alatt élnek. Van a városban egy sziget, ami egy hatalmas emlékpark is egyben. Van egy épület, ami a robbanás után állva maradt. Felette robbant fel az atombomba.

Grönland, Frederikshab

Itt is hajóval voltunk. Eszkimók élnek itt. Hideg van, de a helyiek azért beugrálnak a jeges vízbe. Bálnavadászatból élnek.
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!

Jordánia, Petra

Hát ez csodálatos volt. Ha a képet valaki megnézi, láthatja azért olyan ismerős, mivel itt forgatták az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmnek a végét, ahol a lovag elrejtőzött. A sziklába véset templomban amúgy semmi sincs, egy üres nagy terem 3 mellékteremmel.

Spanyolország, Sevilla

A páromnak és nekem ez a kedvenc spanyol városunk. Amikor először voltunk itt, volt egy vallási fesztivál és hát az egész város ki volt nyalva az emberek szépen felöltözve és a fanatikusok ku-klux-klános szerkóban szaladgáltak és ostorral verték a hátukat. Volt mindenféle színű csuklya és egy emelvényen a vállukon valami ezüst szent szobrot vittek. A…

Malajzia, Sandakan-borneo szigete

Borneó szigete, ahol sok orangután él. Voltunk egy rezervátumban, ahol sok orangután él és itt szoktatják rá őket a dzsungel élethez. Jó kis halászfalu van a kikötőtől nem messze.

Norvégia, Fjord válogatás

A fjordok között utazni igen érdekes. Ezeket a hegyek között levő képződményeket a jégkorszakban megfagyott víz és a gleccser mozgása alakította ki. A mai napig rengeteg gleccser van erre, de sajnos egyre kevesebb. Talán a leghosszabb a 72 km hosszú 800 m vastag itt norvég földön. Rengeteg a magas hófedte hegy, a vízesés és a lazac-farm.

Olaszország, Pisa

A toscanai tartomány talán egyik legizgalmasabb városa. Kezdve az egyetemtől a pisai ferdetornyon át. Livornotól úgy 45 percnyire van, de innen tovább lehet autózni a toscanai vidékre, bor sajt mi kell még?

Malajzia, Pinang

Előszór itt láttam igazán, hogy mi is az a buddhizmus. Volt szerencsém több buddhista templomot is meglátogatni és egy 40 méter hosszú fekvő Buddhát is láttam, melynek aljában egy temető volt. Kollégámat megáldotta egy szerzetes is, igaz utána nyújtotta a markát de egy pár bakfisért minden megoldható.

Chile, Valparaiso

Santiago de Chile a főváros kikötője. Nagy szerencsénk volt, mert a hatalmas 9-es földrengés előtt nem sokkal voltunk itt. Nagy város, de nincs látnivaló.

Monaco, Monte-Carlo

Ez a kedvenc európai helyem. Gyönyörű szép házak, rendezett utcák és tisztaság. Minden csak a csillogásról és a pénzről szól. Többször voltam itt és mindig lenyűgözött ez a kis hercegség. Albert jól csináljátok. Jachtok, Ferrarik minden mennyiségben. Persze ott vannak a casinók is, amikbe már mindenki bemehet igazolvány nélkül is, és már a jólöltözöttséget sem nézik…

Észtország, Tallinn

Itt lakik szegfű feri haverom. Többször jártunk ebben a kis baltikumi országban. Szép nagyon az óváros. Miért van az, hogy a szovjet birodalom utóállama és mégis jobban élnek mint mi.

Grönland, Disco-öböl

Nyáron voltunk ismételten erre. Gyönyörű volt csendes és világos a nap 24 órájában. Sok bálnát láttunk és rengeteg fényképet készítettem, mely bekerült a többi több tízezer mellé, amiket a 140 országban készítettem. Nézd meg te is a helyeimet.

Kanada, Québec

Szerintem a legszebb város itt a francia oldalon. Tényleg olyan mintha Franciaországba járnék valahol mondjuk St.Meloban( ott is jártam meg lehet nézni). Csodálatos fent a hotelnál az ovárosban. A kilátás gyönyörű és azok a csodálatos házak szóval ezt ha valaki Kanadába akar menni tudom ajánlani.

Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi

Nagyon szép város, véleményem szerint jobb mint Dubai. Itt is ugyanolyan nagy építkezések zajlanak, mint Dubaiban. Itt található a világ legjobb és legszebb hotelja az Emirates Palace. A kép is ott készült. Olyan mint egy erődítmény. Az is található a város közepén. Ez a legrégebbi több száz éves épület felhőkarcolók között. Gyönyörü a víz. Télen is meleg van, nem olyan nagyon drága…

Kanada, Halifax

Ez is egy nagy város Új-Skóciában, de nem a legjobb. Van egy szép kilátó. Lehet hogy én nem láttam a szép helyeket, pedig egy egész nap gyalog jártam a várost. A casino nem a legjobb és kicsi, de legalább van póker asztal.

Olaszország, Vatikán

Állam az államban, ez Vatikán. Ezt is mindenkinek látnia kell vallási hovatartozás nélkül. Maga a Szt.Péter bazilika is csodálatos. Fel lehet menni a kupolába és amikor én előszór ott jártam, akkor még a kriptában is voltam, ahol a pápák nyugszanak. A szobor, melyet egy őrült magyar rongált meg, az már üveg mögött van, de itt van Leonardo utolsó nagy…

Peru, Lima

Sajnos a főváros nem valami tiszta. A főtéren kívül nem sokat lehet itt látni. Az szép és a környék is, de ha odébb megyünk akkor nagyon nagy szegénységet és koszt látni.
Oszd meg ezt a blogot: barchen utazási blogja

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail

Itt voltam!

Bakancslista

Az utazási blog készítője még nem hozott létre egyetlen nyilvános bakancslistát sem!

Útvonal

Az utazási blog készítője még nem hozott létre egyetlen nyilvános útvonalat sem!