Menü betöltése...
»Utazás»Új-Zéland
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés

Új-Zéland

Új-Zéland, Auckland

Ez a város az északi szigeten fekszik. Többször megfordultam már itt is. Szerintem fiataloknak a legjobb város új-Zélandon. Idén a rögbi világbajnokság előtt pár héttel voltam itt. Micsoda őrület van itt. Imádják a csapatukat. Nézzétek meg a neten hogy táncolnak minden meccs előtt. Egyébként idén ők nyertek. Fiatalos város, még éjjel 2kor is dugó volt…

Új-Zéland, Rotorua

A tavakkal körbe ölelt hely a Buried Willage, (eltemetett falu) Rotoruától kb 12 km-re található. 1886. június 10-én hajnali 1.30 perckor ezen a helyen kitört Mount Tarawera vulkán, maga alá temette a Te Wairoa falut, kb 120 helyi lakossal és a Rotomahana Hotelt egyetlen Brit származású vendégével, aminek maradványait tudjuk itt felfedezni. A hatalmas…

Új-Zéland, Dusky sound fjord

Ez a fjord is olyan mint a többi: ködös esős de szép.

Új-Zéland, Wellington

Ez is az északi szigeten van és az ország fővárosa, de nem a legnagyobb. Van egy jó kis bevásárló utcája, ahonnan egy siklóval felmehetünk a hegyre. Innen jó a kilátás és van egy szép botanikus kert.

Új-Zéland, Paihia of bay

Ez mindig az első állomás , ha erre járunk. Egy csodaszép öböl, ahova az üj-zélandiak szívesen mennek nyaralni. A vízisport minden fajtáját kipróbálhatod itt és még delfinekkel is úszhatsz, ha bírod a hideg vizet.
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!

Új-Zéland, Bay of Island

Ugyanabban az öbölben járunk, ahol Paihia is van. Ez egy kis csendes unalmas település. Itt is hódolhatunk a vízisport minden fajtájának.

Új-Zéland, Christchurch

A déli sziget legnagyobb városa és Auckland után a második legnagyobb város Új-Zélandon. Nagyon szép város VOLT!!! Idén február 20-án hatalmas földrengés pusztította el a várost. Én egy nappal előtte voltam itt. A képek még megmutatják milyen szép is volt a város. Van egy kis villamos ami körbejárja a várost azzal érdemes városnézésre menni. Csodálatos…

Új-Zéland, Picton

A déli sziget északi részén van ez a kis település. Sokan nem tudják, de szerintem a világ egyik legjobb sauvignon blanc termő vidéke. Ez a fehér bor itt a sokat ködös hűvös borvidéken nagyon gyümölcsös bukét kap. A leghíresebb bortermő vidék a Marlborough ahonnan a Cloudy bay nevű bor is jön. Nagyon finom, ha valakinek van rá lehetősége próbálja ki…

Új-Zéland, Napier

Az art deco stílus itteni képviselője ez a város. A helyiek úgy öltöznek mint a 20-as, 30-as években. Az építkezésben is jelentkezik és vannak autók is abból az időből. Van egy múzeum ahol a nemzeti állatuk is látható a kivi. Ez egy kicsi futó madár ami este aktív. Nézd meg te is.

Új-Zéland, Lyttelton

Ez a kis település is egy öbölben van de a déli szigeten. Christchurch kikötője. Van itt egy érdekes szép delfin a Hektor delfin ami csak itt honos. Nem sok van már belőle. Van a hegytetőn egy kilátó, ahová libegővel jutunk fel.
Oszd meg ezt az oldalt: Új-Zéland

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail