Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Németország

Rust, Európapark

77977 Rust, Rheinweg 1.

2013. április 11. csütörtök 21:01
2008. július 5. szombat
2008. július 6. vasárnap
 48°16'08,557"N   48,268904
  7°43'16,548"E    7,721124

290  8  1  5  1
Kuba23% kedvezmény!2290 Ft helyett: 1763 Ft

Hajnali fél háromkor kelés... fél négykor indulás. Kilenc órán át 800 km ingerszegény autópálya, egy német McDonaldsban elfogyasztott reggeli és háromszor tízperces pisiszünet után végre megláttuk a hullámvasút sziluettjét. Megérkeztünk Rust-ba. Itt található Németország Disneyland-je az Európapark.

Miután elfoglaltuk a tágas és barátságos szobánkat a vendégházban, elindultunk megvenni a kétnapos jegyet. Másnap reggeli után átsétáltunk az Európapark bejáratához és belevetettük magunkat a forgatagba. Egy jó tanács: közvetlen a bejárat után balra van a feljáró a park-expressz vasúthoz, érdemes beülni és Spanyolban kiszállni, mert akkor hátulról kezdheted az élményeket és nem kell annyit várni, mert mindenki a bejáratnál tolong. Amúgy mindenhol 10-30 perc a várakozási idő. A nagyobb attrakcióknál lehet 40 perc is!

Lökdösődés viszont nincs sehol és hamar telik az idő, mert közben is van mit nézni. Szerintem minden korosztálynak érdemes ide elkirándulni, de legalább két napra van szükség ha szeretnéd a fontosabb dolgokat látni és kipróbálni. Unatkozni nem fogsz az biztos, mert mindig van felfedezni- és látnivaló. Felvonulások, utcai színpadok, varieté, lézershow, jégtánc, madárcirkusz... stb. Ajánlom a spanyol Arénában tartott lovagi tornát, ami igazán látványos. A park országok szerint van felosztva és még a Wc-ket is stílusosan, hontipikusan rendezték be. A szállodákat is megnéztük belülről, kaptunk a hotelbejáratnál egy uv-bélyegzőt a kézfejünkre és bámészkodhattunk kedvünkre. Megittunk a hotelbárban egy kávét és egy Sangriát.

Észre se vettük az idő múlását, mert fiaink egymás után ültettek fel bennünket a különböző hullámvasutakra, szerkentyűkre. Jó időt fogtunk ki szerencsére, mert egy-két vizes attrakciónál átáztunk kissé. Persze a sok száguldozás után megéhezik az ember, de aztán a sok vendéglő közül nem is tudja hirtelen hol kajáljon. Első nap bécsi szeletet ettünk a see-(tó) vendéglőben, második nap becsónakáztunk a kalózok barlangjába, ahonnan az új, varázslatos bambuszvendéglőben kötöttünk ki és thai kaját ettünk pálcikával.

Persze közben sem éheztünk, szomjaztunk, mert mindenhol van fagylaltos, üdítős, palacsintás, édességes... stb. bodega. Az volt még kellemes, hogy minden belső helyiség klimatizálva van, így a 4D mozi is, ami egy nagyszerű élmény. Kapsz egy szemüveget és úgy olyan mintha az előtted ülő feje felett úszkálnának a halacskák, érzed az illatokat, a szelet és amikor a jegesmaci tüsszentett, akkor jól képen lettél spriccelve. Ne hagyd magad átverni, mert lehet, hogy kívülről egyszerűnek tűnik egy bejárat és csak egy tábla jelzi, de ha bemész, készülj fel meglepetésekre.

Legnagyobb élmény mindenképpen a Silverstar (ezüstcsillag) névre hallgató hullámvasút. Na itt kellett a legtöbbet is várni. Mindenképpen nyomd jó szorosan combodhoz a biztonsági kapaszkodót, mert az első alkalommal én úgy éreztem, hogy kirepülök az űrbe (igaz ott a második kocsiban ültem) becsukott szemmel és görcsösen kapaszkodva. Következő alkalommal biztonságosabban éreztem magam és magasra tartott kézzel, nyitott szemmel nagyobb élmény volt a gyorsulás!

Europapark
[Hibabejelentés]
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Manfred Wöbcke
Dubai - Marco Polo
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Bede Béla
Magyar szecessziós építészet (orosz nyelven)
23% kedvezmény!4990 Ft helyett: 3842 Ft
Vigh Bori
Hogyan menjünk világgá - Az álmodozástól az indulásig
23% kedvezmény!3490 Ft helyett: 2687 Ft
Joó András
Az elbűvölő Grúzia - Ahol életre kelnek az ezeréves csodák
23% kedvezmény!5950 Ft helyett: 4582 Ft