Menü betöltése...
»Utazás»Ildikó Kiss utazási blogja»K!SS* Lido di Camaiore
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Olaszország

K!SS* Lido di Camaiore

55041 Lido di Camaiore, Viale Sergio Bernardini 620.

2013. július 14. vasárnap 13:21
2013. június 9. vasárnap
2013. június 16. vasárnap
 43°54'16,400"N   43,904417
 10°12'57,783"E   10,215911

64  12  0  4  1
Cristina Gambaro
Skót kastélyok (A világ legszebb helyei)
23% kedvezmény!4990 Ft helyett: 3842 Ft

Tengerpaaart???!!! Kérdezték sokan csodálkozva, mikor mondtam, hogy hol lesz a toszkánai szálláshelyünk. Ott van tenger? Hát igen, először én is a szőlőlugasos mediterrán házakat nézegettem az interneten, de aztán úgy gondoltam, hogy kössük össze a kellemeset a hasznossal és egy strand közeli hotelt választottam kiindulópontnak a kirándulásainkhoz. Széles, homokos tengerpart festői hegyvonulattal a háttérben, bizonyíthatom nektek … valóban ez is Toszkána!

Jól választottunk, hiszen a strandolás mellett Lido di Camaiore kiindulópontként nagyon is megfelelt a városnéző túrákhoz. Innen már csak egy „köpésre„ van Pisa, Lucca, Siena, a Chianti borvidék, Firenze, Carrera és a többi általunk még felfedezetlen, de csábító hely… San Gimignano, Montecatini- terme, Pistoia, Cinque Terre, Portofino, blablabla…

Esténként sétálgattunk a strandpromenádén, ahol a fekete utcaárusok pakolták ki portékáikat kartondobozokra, ami mint később kiderült, jó szolgálatot tett nekik a rendőrök feltűnésekor. Abba dobálták ugyanis hirtelen a cuccot (napszemüveg, ugatós kutyus, LV táska, stb.), amit aztán a közeli bokrosba húztak be… aztán a rendőrautó mögött szemtelenül ismét ki a sétányra, mintha a zsaruknak nem is lennének visszapillantó tükreik!

Itt egymást érik az éttermek. Mi a egyik este az Osteria del Mare-ban ettünk (én gnoccit rák-szósszal 9,00 Euro). Másnap a La Conchiglia nevűbe ültünk be (Linguine al Brantino 13,00 Euro házi tészta haldarabokkal, szósszal nagyon finom!), ez nekem elég is lett volna, de a többiek mást rendeltek és mindenből olyan keveset kaptak, hogy a 90 Eurós csapatszámla után be kellett még menni a Mekibe, ami szerencsére nincs messze! Az árak körülbelül egyformák mindenhol, én jókat ettem, bár az adagok valóban a szokásosnál kisebbnek tűntek. Igaz, előételnek mindenhol tesznek az asztalra olívaolajos kenyeret.

A strandon egy függőágyas + napágyas pavilonért 50 Eurót fizettünk/nap ami alatt négyesben kényelmesen elfértünk. A finomhomokos parton jó volt sétálgatni és a naplementékben gyönyörködni. A víz tiszta és fokozatosan mélyülő, tehát kisgyerekekkel is ideális a fürdés. Tiszta mosdóhelyiségek és zuhanyzási lehetőségek is vannak.

Supermarketben többször is vásárolgattunk, érdemes benézni az egyik Eselunga-ba. A partmenti butikok árcédulái viszont nemigen csábítottak a vásárlásra. A kikötőben feltétlen kóstold meg a Fish and Chips -et az egyik ladikról!

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Séta Poreč-ben
Tündüs & zo- útvonala 9 helyszínnel
Séta Pula-ban
Tündüs & zo- útvonala 7 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Bali, Gili Air
zsumol4 útvonala 8 helyszínnel
Kréta - Barangoló23% kedvezmény!1990 Ft helyett: 1532 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Barcelona - Marco Polo23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Cartographia
Szlovénia útikönyv
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft
Klaus Bötig
Kréta - Marco Polo
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft