Menü betöltése...
»Utazás»Ildikó Kiss utazási blogja»Tragöß, Grüner See, Zöld tó
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Ildikó Kiss utazási blogja
116  0  0

Ausztria

Tragöß, Grüner See, Zöld tó

8612 Oberort, Oberort 47.

2013. május 24. péntek 13:57
2013. május 19. vasárnap
 47°32'32,344"N   47,542178
 15°03'21,754"E   15,559030

312  5  1  5  1
Klaus Bötig
Kréta - Marco Polo
23% kedvezmény!2490 Ft helyett: 1917 Ft

Ha vendégek jönnek hozzánk és megkérdezzük őket, hogy hova szeretnének kirándulni menni, akkor a legtöbbször kórusban hangzik a válasz: „A ZÖLD TÓHOZ!“ Persze mi megértően bólogatunk, bár a párom már kezd morgolódni, hogy más látnivaló is van errefelé! Èn viszont szívesen járok oda, mert minden évszakban és majdnem minden látogatáskor más a hangulata ennek a helynek.

A festői Grüner- See vagyis a „Zöld-tó” a Hochschwab hegy lábánál fekszik, Tragöß falu mellett… nevét a smaragdzöld színéről kapta és májustól késő nyárig gyönyörködhetünk ebben a látványban. Hóolvadás után megemelkedik a vízszintje, sokszor még a parti gyalogutak is víz alá kerülnek a búvárok örömére. Hiszen hol másutt lehet padokat és fahidat pisztránggal a víz alatt fényképezni, mint itt?!? Persze ez évről- évre változó, a hó mennyiségétől függően. A meglehetősen hideg, mindössze 6 C fokos víz ellenére ez az egyik legkedveltebb édesvízi merülő hely.

Fürödni viszont csak a jéghideg víz kedvelőinek ajánlott, még augusztus közepén is. Nyáron aztán egyre jobban kiapad (a hőségtől és csapadéktól függ)… volt már olyan, hogy a tó közepén álltunk húgommal egy pocsolya mellett a fotó kedvéért. Télen pedig hóviharba keveredtünk és befagyott pisztrángokat láttunk a tavon csúszkálva. Idén viszont rengeteg a víz és evvel egyenes arányban ellepi a tömegturizmus is. Ennyi búvárt egy helyen még eddig nem láttam mint most a hétvégén, szerintem löködték egymást a víz alatt.

Ilyenkor a vadregényes romantikát így sajnos el lehet felejteni, de a fenyőkkel körülölelt türkizzöld tó viszont a hatalmas sziklafalakkal a háttérben csodálatos látvány! Gyönyörű, napsütéses időben sétálgattunk a partján fagylaltot nyalogatva és fényképezőgépet csattogtatva. Sajnos a természetvédelmi területet jelző táblára egyesek rá se néznek, de anélkül is kéne tudni, hogy nem dobálunk el mindenféle szemetet az erdőben!!!! Ez az átka a tömegturizmusnak, hogy sajnos vannak bunkók is a tömegben!

Persze evvel az írásommal én is hozzájárulok, hogy még többen jöjjenek el ide, de remélem aki olvassa van olyan természetszerető, hogy vigyázzon is rá! A képek láttán azt hiszem mindenki megérti miért!

A zöld tó víz alatti világa...
[Hibabejelentés]
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Kaukázus
kalandutazo útvonala 6 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Néhány nap Prágában
bazsimc útvonala 5 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Fucskár József Attila
A Felvidék rejtőzködő kincsei
23% kedvezmény!4999 Ft helyett: 3849 Ft
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Portugália23% kedvezmény!7200 Ft helyett: 5544 Ft
Frank Júlia
Az életem ízei - Gasztronómiai önéletrajz 80 recepttel
23% kedvezmény!3490 Ft helyett: 2687 Ft
Athén23% kedvezmény!1990 Ft helyett: 1532 Ft