Menü betöltése...
»Utazás»Tündüs & zo- utazási blogja»Amir Palace***** - Monastir
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Tunézia

Amir Palace***** - Monastir

4000 Sousse

2013. július 22. hétfő 15:36
2012. július 13. péntek
2012. július 20. péntek
 35°45'54,362"N   35,764961
 10°44'02,730"E   10,733952

1118  13  0  5  1

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes.

Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran ajánljuk!

Sok-sok mindenre szeretnénk kitérni, nem is tudjuk, hogy hol kezdjük. :-) A csillagok számát tekintve 5-ös, de mint tudjuk, ez nem mindig fedi a valóságot. A Palace kifejezés viszont ennél többet enged sejtetni. A helyiek Emír Palace-nak hívják és elmondásuk szerint, (már amennyit ki tudtunk bogozni angolságukból, hisz leginkább franciául beszélnek) valamilyen emír saját magának építtette valamikor a 60-as, 70-es években, ezért ilyen szép belül.

Később lett csak kibővítve és hotellé átalakítva, valamikor akármikor. A kétágyas szobák nem éppen tágasak, viszont ki a fene akar a szobában kuksolni, amikor ott a gyönyörű tengerpart, a medence, programok széles választéka, no és a városok (Monastir, Sousse) közelsége, melyek könnyen elérhetőek, akár busszal, vagy taxival.

Minden szobához tartozik erkély, van bennük légkondi, minibár, hajszárító, műholdas-tv, szóval minden ami kell, vagy amit már megszokhattunk máshol is.

A gyermekekkel érkezőknek viszont szép tágas szobáik vannak, már amit mi láttunk, szóval attől nem kell félni, hogy bezsúfolnak a sarokba valami ótvar pótágyat, mert nem így van.

Nem tudjuk, hogy a forradalmuk előtt hogy volt, mi volt, milyen volt a helyzet, lehet, hogy a sok negatív kritika mind igaz volt, nem tudunk és nem is akarunk kételkedni ezekben a hozzászólásokban, hisz a helyzet most is más volt. Itt arra gondolunk, hogy nyilvánvalóan a forradalom alatt a turizmus igencsak visszaesett és mint pl. itthon is, a válság idején sok embert elbocsátottak, mert egyszerűen nem volt kereslet. Talán mi is egy picit korán mentünk, lehet, hogy idén már sokkal jobb lesz a helyzet, de hát ez van.

Hogy mire is gondolunk? Apróságokra, mint pl. a törölköző cseréje. Reggel elviszik, s valamikor késő délután érkezik vissza, szóval, ha ebéd előtt szeretnénk lezuhanyozni, nem lesz mibe törölközni. Szóval, ha valaki nem visz magával türcsit pórul járhat, de hát általában mindenki visz magával nyáron, nem igaz? De, ha mégsem, akkor mondjuk azt az első csere alkalmával, hogy köszi, jó ez még, aztán délután adnak úgyis másikat, amit a bőröndbe rakva másnap kicseréltethetünk, így mindig lesz mibe törölközni. :-)

További apróságok, mint pl. a takarítás. Nem tudom miért szúrt szemet az a kis papírfecni a folyosó egyik fordulójában már az első nap, de azt tudom, hogy 7 napon keresztül ott volt és nem tudom meddig maradt még ott, miután eljöttünk.

Azt viszont tudom, hogy az elbocsátásoknak köszönhetően csak 5 ember végezte a takarítást a hotelszobákban és további 5 a maradék helyiségekben, szóval étterem, bárok, hall, stb. Ennek fényében mi sem vártunk többet, főleg, hogy csak aludni és zuhanyozni jártunk a szobánkban. Az ágynemű tiszta volt, ez a lényeg. Csótányoknak és egyéb élősködőknek nem voltunk szem és fültanúi (valaki írta egy kritikában).

Az étteremben kitűnő ételeket ehetünk, a választék bő, legalább 10-15 féle főétel van, éhen nem fog senki sem halni! Ellenben visszautazásunkkor hallottuk az egyik utastárstól, aki valamelyik Sousse-ban lévő 3 csillagos szállodában szállt meg, hogy ez volt életük legrosszabb nyaralása és, hogy minden nap éhesek voltak, 2-3 féle étel volt, amihez vagy volt gusztusuk, vagy nem. :-(

Erre is csak azt tudjuk mondani, hogy rossz hotelt választottak, pech.

És csak azt tudjuk ismételni, hogy igen, vannak rossz kritikák és ezeket el kell tudni fogadni, mert biztos nem azért írták, hogy mások ne menjenek erre a jó helyre, hanem tényleg fedi is a valóságot, de általában a meggondolatlanságuknak köszönhető mindez, vagy a sors balkezének, vagy éppenséggel elfelejtették számításba venni a jelen politikai helyzetben kialakult, talán kissé szürreális valóságot.

Node kanyarodjunk vissza még egy picit az étteremhez. Saját asztalt kapunk, minden nap oda kell majd leülnünk, vagy kérhetünk másik szabad asztalt, ha van, a lényeg az, hogy nem kell minden nap másik asztalt keresgélni, hanem az mindig a miénk lesz, amíg ott vagyunk.

Sőt, a pincér is ugyanaz lesz, hacsak nem kap egy szabad napot...ugyanis ott 9 napot dolgoznak, majd kapnak 1 nap pihenőt. Ez egyben válasz is volt, szintén egy negatív kritikára, miszerint az étteremben lassú a kiszolgálás, mire megesszük a desszertet, talán meg is kapjuk a kért italt... Mi ezzel sem szembesültünk, hogy megmondjuk őszintén, bár lehet hogy a pincér volt jó fej hozzánk. :-) Max. annyi kritika érheti a házat, hogy néha elfogyott a tiszta tányér és várni kellett pár percet, mire megérkezett az újabb adag, de a létszám itt is csak félárbócon volt, szóval érthető, na. Koszos tányérral és ételmaradékos evőeszközzel nem találkoztunk, válaszul szintén egy negatív kritikára, talán azért, mert néha ugye nem is volt. :-) Meg talán még nem jutott el idáig az a mosogatógép tabletta, amelyet olyan jól ismerünk már a magyar reklámokból! :-) De egyszer majd eljut...az ország fejlődik, egyre több befektető érkezik, az első szabad választások már lezajlottak, a rendszer kiforróban...persze messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hisz lásd Egyiptomban megint a hadsereg volt kénytelen átvenni a hatalmat. Reméljük itt szépen megy majd minden úgy, ahogy kell.

A hotel vezetősége lecserélődött, az utolsó napjainkban már látszódtak a beruházások. Leállították a szökőkutat, takarították, újrafestették, de nem csak ezt, hanem a tetőt is festették, vakolták és festették a falakat kívül...stb.

A szálloda parkja viszont a legszebb a környéken, ez biztos. Tökéletes fű, pálmák, tisztaság, ragyogás.

A part menti személyzetnek csak szólni kell és már viszik is a nyugágyat oda, ahova csak akarjuk, vagy amit ő ajánl, cserébe nem tartja a markát, nem néz bután , avagy várakozóan a baksisra. Tiszta (!) strandtörölközőt is lehet bérelni tőlük. Lent a tengerparton a homokot folyamatosan gereblyézik, nádfedeles napernyők sora...a műholdkép nem tudjuk, hogy mikor készült, hisz azon csak 4 darab látszik, most viszont végig napernyők sorakoznak.

A kiszolgálás ugyanolyan jó, mint a medence környékén.

A parton lehet tevegelni, lovagolni, van jetski, banánhajó, parasailing a partról reptetve, sétáló árusok...sál, sapka, kalap, szóval minden amit máshol is megtapasztalhattunk már.

A medence bárjánál azonban kissé tényleg körülményes a kiszolgálás, válaszul szintén egy negatív kritikára. Valamilyen különös oknál fogva, áll egy ember a kasszánál, akinél rendelünk. Ő beüti a gépbe, kéri a szobaszámot, majd a papírt alá kell írni, hiába all inclusive...persze fizetni nem kell (!), közben 2 másik készíti a kért italokat, ha szerencsénk van. Ha nincs, akkor csak 1, vagy egy sem, majd a kassza lezárása után elkészíti saját maga. Kicsit furi volt mindez, de ezt is betudtuk a létszámhiánynak....mára már biztos ez a kis probléma is megoldódott, de részünkről ez még mindig csak apróságnak számított.

Viszont a palacsinta itt nagyon finom! Az orrunk előtt csinálják, fizetős, de megéri! ,-)

A medence vize szép tiszta, minden nap takarítják, ellenőrzik a víz minőségét, ezt láthatjuk is. Persze, hogy mit mutat a műszer, azt nem, de gondolom a Palán vagy a Dagályban sem érdeklődünk utána. :-)

Mi van még...

A parton találkozhatunk olyan helyi fickókkal, akik tulajdonképpen ugyanazokat az élményeket kínálják tálcán, mint amit a prospektusban is megkapunk az utazási irodánktól. Olyanokat, mint pl. tevegeléssel egybekötött lakoma egy helyi berbernél, quadozás, hajókázás a tengeren, stb. stb. Hallgassuk meg, hogy mit mond a fickó, ha beszélünk angolul, vagy franciául, de nem kell azonnal ráharapni!

Menjünk vissza a hotelszobába, nézzük meg, hogy mennyiért ajánlja ugyanezt az utazási irodánk, a fickó ott lesz másnap is, higgyétek el! ,-) Vessük össze a két árat, s lőn csoda, a fickó eleve olcsóbban ajánlotta, vagy a gyerekekért nem is kért pénzt, de még tovább is alkudhatunk, ha ügyesek vagyunk! ...és persze ugyanoda visz el, ahova utazási irodánk is elvinne, csak ott ugye plusz az idegenvezetőt is ki kell fizetni. Viszont, ha beszélünk angolul, akkor nincs rá szükség, szóval ezen is lehet spórolni, már, ha valaki akar. Mi így mentünk el tevegelni, hajókázni, stb. Ja és persze ne feledjük, hogy a kiadott pénz így legalább a tunéziai embereknél marad, szóval kicsit őket is segítjük ezzel! 2 napos szaharai túráról nincs tapasztalatunk, de nem valószínű, hogy idegenvezető nélkül be mernénk vállalni.

A gyerekeknek minden nap vannak különféle programok a medence környékén, de bent a hotelben is van játszószoba, este pedig a szokásos mini-disco-time, a szokásos dalokkal. Belső medence is van, picikkel azt is tudjuk ajánlani.

Ha valakinek kérdése van, írjon nyugodtan, megpróbálunk rá érdemben válaszolni!

# 502.

Oszd meg ezt a helyszínt: Amir Palace***** - Monastir

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Séta Pula-ban
Tündüs & zo- útvonala 7 helyszínnel
Jég és tűz országa - Izland
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Erdély körút
Lacus útvonala 3 helyszínnel
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Séta Monastir-ban
Tündüs & zo- útvonala 6 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Irán 2017
kalandutazo útvonala 1 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL
13:20 Házasodna a gazda - Bemutatkoznak a gazdák: Bevezető rész - Bemutatkoznak…Társkereső reality (2024) (7. évad )

TV2
12:35 PoggyászMagyar utazási magazin sorozat (2024) (9. évad 16. rész)

film+
13:25 Táncoló talpak 2.Amerikai-ausztrál animációs kalandvígjáték (2011)

Cool
13:15 Cobra 11: Jótett helyébe…Német akciófilm-sorozat (2016) (21. évad 9. rész)

Viasat 3
13:10 Az újoncAmerikai vígjátéksorozat (2021) (4. évad 3. rész)

Mozi+
14:10 James Bond - Casino RoyaleAngol,cseh,német,bahama,i,amerikai akció film (ismétlés) (2006)

SuperTV2
12:45 Need for SpeedAmerikai,angol,francia akció film (ismétlés) (2014)

Paramount Network
12:50 Pata tanya: Baromi buliNémet-amerikai (2006)

Duna Televízió
12:35 Nemzeti SporthíradóÉlő közvetítés (ismétlés)
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
5
0/5
1 szavazat: 5 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!