Menü betöltése...
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Séta Prágában

Hotel Alexis*** - Prága
1

A Hotel Alexis*** - Prága a Séta Prágában elnevezésű útvonal első helyszíne.

Csehország

Hotel Alexis*** - Prága

120 00 Prága, Bělehradská 22a.

2013. augusztus 8. csütörtök 15:39
2012. augusztus 25. szombat 18:00
 50°04'02,645"N   50,672620
 14°26'16,132"E   14,437675

987  8  0  4  1

Prágában szállást találni nem túl bonyolult dolog, kivéve, ha autóval érkezünk. Akkor a belvárosi részt el is lehet felejteni, mert ott parkolni igen drága mulatság. zo- általában sörben méri az árakat, úgyhogy 1 nap parkolás 7 sör, szóval nem éri meg. :-D

Szállás keresésekor a következőket ajánljuk, legalábbis a mi szempontjaink alapján: a belváros könnyen elérhető legyen akár gyalog, akár tömegközlekedéssel. A kocsi legyen biztonságban, de elérhető közelségben. A szoba legyen klimatizált, legyen benne hűtő. Reggelit általában mindenhol adnak, de azért nézzünk utána. A többi tulajdonképpen édesmind1 , hiszen a városlátogatások célja az, hogy látogassuk a várost, s ne a szobában ücsörögjünk, nem igaz!?

A lényeg a lényeg, ez a Hotel tökéletesen megfelelő minden szempontból, kivéve talán a kilátást, ami az egyik oldalon a macskaköves utcára néz, villamos sínekkel a közepén, felette a töltésen vonat, a másik oldalon pedig egy aszfaltozott kis utca, sövénnyel, mögötte (csendes) autószerelő-műhely.

Itt lehet parkolni is, a recepciósnak csak szólni kell, hogy engedjen be, majd a videokamerán keresztül figyel minket, s amikor a kapuhoz érünk, kinyitja. A recepcióval szembeni falon lévő tv-képernyőjére pillantva pedig mindig láthatjuk az autónkat, pl. reggelizés közben. Érdekes volt egyébként, hogy 300 koronát kérnek a parkolásért naponta a weblapon, de egyébként nem kérnek érte pénzt, szóval használjuk ki ! ,-) Tőlünk legalábbis nem kértek, ha valakitől esetleg mégis, kérjük ne minket hibáztasson, lehet csak szimpatikusak voltunk, vagy bőven volt üres hely! :-) Mindenesetre a rendkívül kedves recepciós lány elmondása szerint, külföldi rendszámú autóval nyílt utcán parkolni nem túl bölcs dolog, mert igen hamar lába kél, ezt azért nem árt szem előtt tartani.

A hotel, gyalogosan kb. 15 percre van a Vencel tértől, de mehetünk a 6-os, vagy a 11-es villamossal is, amik kb. 5 percenként járnak. Mi a következő útvonalat ajánljuk a belváros legegyszerűbb eléréséhez, de persze ehhez nézni kell a műholdas képet is, hogy érthető legyen: Induljunk el észak-nyugati irányban, a villamos síneket követve, egészen a bal kanyarig. Jobb kéz felé lesz egy nagyobbacska parkoló és a Restaurant U Kaspara. Innen már látni fogjuk azt a lépcsősort, amit meg kell másznunk, a neve pedig: Nuselské schody. Tovább egyenesen a Safariková utcán, amíg el nem érjük ismét a villamos síneket. Innen már csak lejteni fog az út, egészen a Vencel térig, szóval mi általában gyalog mentünk be a városba, majd villamossal vissza a hotelbe. Ha azonban a villamos síneket követjük és a bal kanyarnál nem megyünk a lépcsők felé, hanem tovább haladunk, akkor érjük el a villamos megállót, aminek ugyanaz a neve, mint a lépcsősoré, tehát itt kell majd leszállni visszafelé.

Itt sok apró kis bolt van, éttermek még vagy három, a Woodstock, illetve a Kajetán bár. A műholdas képet nézve a 17-18-as nagyítási szinten, láthatóak a feliratok is, a Kajetán feliratnál van a trafik, ahol vehetünk villamos jegyet. Ha több napra, vagy 1 hétre érkezünk, akkor viszont érdemesebb 3 napos, vagy heti jegyet venni, viszont azt csak a metróállomások kasszájánál lehet, vagy turistainfoshelyeken . Ha tovább nézzük a műholdas képet, a Kajetán felirat felett a Billa Bélehradská feliratot vélhetjük felfedezni, ami nem más, mint egy nagy Billa közért (bolt). Hideg üdítő, sör, rágcsálnivaló beszerzésére tökéletesen alkalmas, közel van a hotelhez. A szobában, a hűtő szokásos kibelezése után pedig tovább hűthetjük mindazt, amit kell.

Tipp: Először foglaljuk el a szobánkat, majd álljunk kocsival az ablak alá, mivel a hotel csak egy szintes, így könnyebben be tudjuk adogatni cuccainkat az ablakon át, s nem kell az egész hotelon keresztül cipekedni! ,-)

Lentebb megadtuk a hotel webcímét, itt még több infóra lelhettek, illetve több képet is láthattok!

# 509.

Oszd meg ezt a helyszínt: Hotel Alexis*** - Prága

Facebook

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
TOP 12 utazási blog
Kocsis Noémi
Bakancslista - Magyarország
21% kedvezmény!8 998 Ft helyett: 7 108 Ft
Legszebb útvonalak
Séta Prágában
Tündüs & zo- útvonala 22 helyszínnel
Hajókirándulás a Manavgat folyón
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Svájci Alpok legszebb útjain
zsumol4 útvonala 17 helyszínnel
Spanyolországi utazás
Kriszti útvonala 11 helyszínnel
Brüsszel - London - Párizs
Kriszti útvonala 24 helyszínnel
Velence és környéke
Csabó útvonala 7 helyszínnel
Őszi séta a Mecsekben
Pepe útvonala 8 helyszínnel
Séta a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban
Tündüs & zo- útvonala 8 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Eső nélkül - Anglia
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel

Hamarosan kezdődik a TV-ben


RTL
18:00 RTL Híradó – Esti kiadásHírműsor (2023)

TV2
16:30 Columbo: Holt tárgyakAmerikai krimi (1971)

film+
18:15 Red 2Amerikai-francia akcióvígjáték (2013)

Cool
16:45 CSI: New York-i helyszínelők: A harmincnegyedik emeletAmerikai-kanadai krimisorozat (2010) (7. évad 1. rész)

Viasat 3
16:15 A mandzsúriai jelöltAmerikai filmdráma (2004)

Mozi+
17:15 RedAmerikai,kínai vígjáték (ismétlés) (2010)

SuperTV2
18:00 A Nílus gyöngyeAmerikai romantikus film (1985)

Paramount Network
18:45 GattacaAmerikai sci-fi (1997)

Duna Televízió
17:00 Főmenü: Anyu főztje(2021)
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!