Menü betöltése...
»Utazás»Tündüs & zo- utazási blogja»Budapest - Red Bull Air Race Világfutam 2007
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Adatok mentése...
Helyszín

Tündüs & zo- utazási blogja
453  0  8

Magyarország

Budapest - Red Bull Air Race Világfutam 2007

1052 Budapest, Idősebb Antall József rakpart 18.

2009. április 8. szerda 15:59
2007. augusztus 20. hétfő
 47°30'26,106"N   47,507112
 19°02'32,973"E   19,423530

136  9  0  4  1
Anna Vanzan
Perzsia - évezredek kincsei
23% kedvezmény!7990 Ft helyett: 6152 Ft

Új helyszínek, új pilóták, új versenyformátum.

A Red Bull Air Race Világfutam 2007-ben magasabb fokozatra kapcsol.

A korábbi nyolc futam helyett tizenkettőt rendeznek, az új helyszínek között szerepel Rio, San Diego és a svájci Intarlaken is.

Ebben az évben három új pilóta száll versenybe, vagyis immár 14 nemzetközileg elismert pilóta küzd az Air Race világbajnoki címéért.

A versenyzőknek nem csak az új pályákkal hanem az új versenyformátummal is meg kell barátkozniuk, hisz ebben az évben ú.n. „kieséses” (knockout) verseny kerül megrendezésre.

“Smoke on” új pilótákkal és új, egzotikus versenyhelyszíneken.

2006-ban nyolc versenyt rendeztek hat millió néző előtt: drámai sebesség, földközelben végzett átrepülés akadálypárok között – ez a vadonatúj motorsport az elmúlt két év során hihetetlen fejlődésen ment keresztül, minden várakozást felülmúlva. A tempó 2007-ben is folytatódik, amikor is a világfutamok számát tizenkettőre növelik. Az új helyszínek között ott lesz a híres riói Sugarloaf Mountain lábánál fekvő Botafuogo Beach, a svájci Interlaken, a lélegzetelállító szépségű Eiger, Moench és Jungfrau hegyekkel a háttérben, valamint a kaliforniai San Diego, ahol a gépek egy repülőgép-anyahajóról fognak felszállni.

A verseny eddigi világklasszis pilótáival három új pilóta fog megmérkőzni, közöttük ismét ott lesz a két amerikai világbajnok Mike Mangold (2005) és Kirby Chambliss (2006). A három újonc Hannes Arch (Ausztria), Glen Dell (Dél-Afrika) és Szergej Rakhmanyin (Oroszország) az idei futamokra egy arizonai sivatagban tartott Újonc Táborban (Rookie Camp)” kvalifikáltatták magukat.

Az új kieséses vesrenyformátum még több izgalmat ígér a közönségnek: a pilóták egymással versenyeznek majd, és mindig a leggyorsabb kerül be a következő körbe.

Az immár hagyományosnak számító futam, amelyen a pilóták több mint 400 km/h sebességgel repülnek és akár 10G-t kell elviselniük, április 6-án indul az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. A 17 országból érkező mintegy 250 fős csapat ezután azonnal Rio de Janeiróba indul, ahol április 21-én kerül sor a második futamra.

Tények: “Akadálypárok”: a versenypályát jelölő 20 méter magas, felfújható pilonok. A pilonok sűrített levegővel vannak feltöltve, és olyan anyagból készülnek, amely könnyedén elszakad, ha egy repülőgép eltalálná.

“Smoke on”: a futam vezetőjének indító utasítása a pilóták felé. A fehér füst a motorba töltött paraffinolaj hatására száll fel, és növeli a repülőgép láthatóságát.

“Verseny….gépek”: a versenyen háromféle repülőgépet használnak: az Edge, Extra és MX2 típusokat, amelyek extrém teljesítményt nyújtanak és rendkívül könnyűek. A gépek végsebessége 400 km/h körüli, teljesítményük 350 lóerő, és tömegük alig éri el az 500 kg-t.

Forrás: http://www.redbull.hu/#page ArticlePage.1176721464170-1107635.0

Beszámoló a budapesti futamról:

MIKE MANGOLD LETT A FUTAMGYŐZTES ÉS MÁR AZ ÖSSZETETTBEN IS VEZET.

Mike Mangold (Team Cobra) nyerte hétfőn a budapesti Red Bull Air Race World Series futamot miután a Duna felett folytatott drámai csatában, legyőzte honfitársát Kirby Chambliss-t (USA/Team Red Bull). Idénybeli harmadik győzelmével Mangold összetettben is átvette a vezetést a brit Paul Bonhomme-tól (Team Matador). Mangold, aki 2005-ben már elhódította a Red Bull Air Race bajnoki címét, nagyszerű repüléssel varázsolta el a magyar nemzeti ünnepen összegyűlt hatalmas tömeget, akik a Duna partjáról követték a 15 kapuból álló pályán folyó küzdelmet, amely a Lánchíd alatt történő látványos átrepüléssel kezdődött, illetve zárult.

Mangold gyõztes ideje 1:12.85 perc volt.

Paul Bonhomme (GBR/Team Matador) a harmadik helyen végzett.

“Sikerült egymás után két versenyt is nyernünk, és most úgy tűnik jó úton haladunk, de még hátravan három futam. A mostani versenyre egy teljesen új motort fejlesztettünk ki, ami jóformán tökéletesen működött. Csupán egy apróbb kis problémát kell a portói verseny előtt kijavítanunk, de ettől eltekintve nagyon elégedettek vagyunk a géppel. Jelentősen megkönnyíti a munkámat, elég megfelelően repülnöm vele és szinte megnyeri nekem a futamot,” nyilatkozta Mangold.

A sorozatot, amelyből még három verseny van vissza, jelenleg Mangold vezeti 36 ponttal, megelőzve Bonhomme-t aki a 2007-es idény egyik meglepetésének bizonyult, és aki bár a szezon túlnyomó részében az élen állt most 35 ponttal visszacsúszott a második helyre. Mangold a lassabb idénykezdést követően az elmúlt négy versenyből hármon is diadalmaskodni tudott: Isztambulban, Londonban és Budapesten is az első helyen végzett.

A selejtezőkön a 13 Red Bull Air Race pilóta közel 400 km/órás sebességgel repült és 10G-t is eltérő nyomást állt ki a Parlament előtti folyószakaszon kialakított pályán. A budapesti futam jelenti a Red Bull Air Race World Series mindent eldöntő szakaszának kezdetét. A sorozat utolsó három állomása Portó, San Diego és Perth lesz.

#200.

TOP 12 utazási blog
Legszebb útvonalak
Eső nélkül - Anglia
zsumol4 útvonala 23 helyszínnel
Spanyolországi utazás
Kriszti útvonala 11 helyszínnel
Török Riviera és görög emlékek
ferenc.czigler útvonala 12 helyszínnel
Kővárosok szigete - Málta
zsumol4 útvonala 16 helyszínnel
Séta Rovinj-ban
Tündüs & zo- útvonala 3 helyszínnel
Séta Pula-ban
Tündüs & zo- útvonala 7 helyszínnel
Yotam Ottolenghi
Jeruzsálem
23% kedvezmény!5990 Ft helyett: 4612 Ft
Oszd meg ezt a helyszínt: Budapest - Red Bull Air Race Világfutam 2007

Facebook

Google+

Twitter

Viber

Messenger

WhatsApp

Telegram

Skype

Blogger

Flipboard

LinkedIn

Reddit

Buffer

E-mail

Gmail
Szavazz erre a helyszínre
Szavazz Te is, hogy neked mennyire tetszett ennek a helyszínnek a bemutatása!
4
0/5
1 szavazat: 4 pont
Másolás
Ha tetszik ez a helyszín, akkor másold át az adatait a saját bakancslistádba! Ha még nem lenne, akkor itt készíthetsz egyet: új bakancslista létrehozása.
Bakancslista:
 
Adatok másolása
Várj...
Saját utazási blog
Készíts Te is egy utazási blogot!
Tedd közzé, hogy merre jártál a nagyvilágban, vagy hozz létre egy bakancslistát és gyűjtsd össze, hogy hova szeretnél még eljutni!
Anna Vanzan
Perzsia - évezredek kincsei
23% kedvezmény!7990 Ft helyett: 6152 Ft
Molnár István János
Kanada története - A kezdetektől a konföderációig
23% kedvezmény!5500 Ft helyett: 4235 Ft
Annett Klingner
111 különleges hely - Róma
23% kedvezmény!3990 Ft helyett: 3072 Ft